Şimdi Ara

ARDA: ALİ SAMİ YEN, KADIKÖY'E GÖRE CENNET GİBİ!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kadıköy’de oynanan son Fenerbahçe maçına gelelim. Kadıköy öncesi takım üzerinde aşırı bir baskı mı oluşuyor?
    Öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Fenerbahçe’nin Kadıköy’de çok kolay yenileceğini düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var. Bizim üzerimizde Kadıköy’e gidiyoruz, kaybedeceğiz diye bir korku ya da stres yok. Ama bizim dışımızda öyle bir hava oluşturuluyor. Sendromu yaşayanlar başkaları. Bir diğer anlam veremediğim nokta, maç sonunda olanlar ve o olanların yorumları. İnanılmaz centilmenlik içinde geçen bir maçtı yorumları... Tüm stat bize her türlü küfürü koro halinde ediyor. Ali Sami Yen cennet gibi bu olanların yanında. Her takım Ali Sami Yen’de rahatlıkla oynuyor. Herhangi bir baskı yok. Zaten böyle olmalı. Bundan dolayı medya gücü diyorum. Bize yapılanlardan, atılan yabancı cisimlerden, edilen küfürlerden kesinlikle maç sonunda bahsedilmiyor. Ben maç sonunda tribünlere ellerimi kaldırmışım. Bu görüntü gösterilip eleştiriliyorum. Ama aynı görüntü içinde bana bozuk para yağıyor. Kimse demiyor, o para bu çocuğun gözüne gelse kör olur diye. Biz orada Josico’nun ayağının krampını gidermeye çalışıyoruz. Roberto Carlos’un oyundan çıkarken elini sıkıyoruz. Ama biz tam tersi maç içinde kasti tekme yiyoruz. Tepki verince kötü adam biz oluyoruz. Bunlar göz ününe getirilmiyor. Kaybettiğimiz zaman da adam gibi kaybediyoruz.

http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=67352

Arda'yı severim futbolcu olarakta, kişilik olarakta.

Yanlız yukarıda koyu ile belirttiğim yorumunda biraz fanatikçe konuşmuş.

quote:

Kaybettiğimiz zaman da adam gibi kaybediyoruz

Demiş ama sanırım daha 2 sene önce samiyende şeref tribünü dahil galonlarca su , kırık koltuk parçaları, çeşitli yabancı maddeler atılmasını çok çabuk unutmuş. O kadar baskıya rağmen FB o maçta 0-2 galip gelmişti. Üstelik futbolcular o maça şampiyon olarak çıkmış olmanın şarhoşluğu ve yorgunluğu varken galip gelmişti. Ve o kadar olaya rağmen sadece Tümer'in seyirciye bir hareketi olmuştu. Hatta gol sonrası FB'li bir futbolcu tribünlere doğru koşarken başka bir futbolcu onu çekmiş ve saha içine doğru koşarak sevinmişlerdi vb. Yani ne olursa olsun istersen efendiliğini koruyabilirsin.

Ayrıca Samiyen'de de en az Saracoğlun'daki kadar küfür olduğunu sanıyorum. Maça giden FB'li ve GS'lı arkadaşlar bu konuya açıklık getireceklerdir.

Uzun lafın kısası hem kendi taraftarını övmek karşı tarafı yermek hemde mağlubiyetin nedenini başka yerlere çekmek istemiş.

• Herkes kendine yapılanı görür. Olay bundan ibaret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cdemir

Demiş ama sanırım daha 2 sene önce samiyende şeref tribünü dahil galonlarca su , kırık koltuk parçaları, çeşitli yabancı maddeler atılmasını çok çabuk unutmuş. O kadar baskıya rağmen FB o maçta 0-2 galip gelmişti.

yanlışın var o maç 1-2 bitmişti hattaha golude arda attı
  • electranın imzasında yazıyordu "pembe bakan pembe görür" diye
    o durum söz konusu
    arda'ya pembe yahut turunculu rüyalar diliyorum.
    kadıköyde seyirciye dönüp 10 saniye el kol yaparak tüm küfür dağarcığını ortaya sermişti
    o da yetmemiş, 2 dakika sonra hakeme "hstr ordan" demişti.
    futbolcular soğukkanlılığını koruduğu müddetçe futbolcudurlar. arda ise sahaya atlamış bir taraftar gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

electranın imzasında yazıyordu "pembe bakan pembe görür" diye
    o durum söz konusu
    arda'ya pembe yahut turunculu rüyalar diliyorum.
    kadıköyde seyirciye dönüp 10 saniye el kol yaparak tüm küfür dağarcığını ortaya sermişti
    o da yetmemiş, 2 dakika sonra hakeme "hstr ordan" demişti.
    futbolcular soğukkanlılığını koruduğu müddetçe futbolcudurlar. arda ise sahaya atlamış bir taraftar gibi.

He.
  • cdemir agabey ; Oooo bu haber çok bayat ama, şimdi takımın önüne engel koymak için eski haberleri getirip gündem yapıyorsun, ama Galatasaray sana inat tüm zorlukları yenecektir, bu arada Hadiseye başarılar

şaka bi yana, futbolcular bazen böyle yanlış anlaşılabilecek demeçler veriyorlar,normaldir bu adamlar çok eğitimli insanlar değil, kaldı ki Arda içlerindeki en iyilerindendir, söyledikleri de yumuşak sayılır..

Emre sen herkes için futbol hakemliğine başvuracaktın noldu o iş ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

quote:

Demiş ama sanırım daha 2 sene önce samiyende şeref tribünü dahil galonlarca su , kırık koltuk parçaları, çeşitli yabancı maddeler atılmasını çok çabuk unutmuş. O kadar baskıya rağmen FB o maçta 0-2 galip gelmişti.

yanlışın var o maç 1-2 bitmişti hattaha golude arda attı

Pardon hocam yanlış hatırlamışım.
    Ama sonuçta FB o kadar seyirci baskısına rağmen iddaası olmayan bir maçı kazanabildi.
    Yani Arda'nın dediği gib Kadıköy mağlubiyetlerinin sebebi seyirci baskısı olamaz.
    Roberta Carlos'un Fransa'ya attığı frikik golünün sırrı çözülür.
    GS'ın Kadıköy mağlubiyetlerinin sırrı çözülemez.
    Nasıl oluyorsa bir şekilde FB yeniyor işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lincoln10

cdemir agabey ; Oooo bu haber çok bayat ama, şimdi takımın önüne engel koymak için eski haberleri getirip gündem yapıyorsun, ama Galatasaray sana inat tüm zorlukları yenecektir, bu arada Hadiseye başarılar

şaka bi yana, futbolcular bazen böyle yanlış anlaşılabilecek demeçler veriyorlar,normaldir bu adamlar çok eğitimli insanlar değil, kaldı ki Arda içlerindeki en iyilerindendir, söyledikleri de yumuşak sayılır..

Hocam biz GS dergisi alıp okumuyoruz ki.

Maraton'a yeni geçmişler bu yazıyı ordan gördüm.

• Not Arda'nın tam olarakta hakkını yemiyelim. Ropörtajın diğer bölümlerinde iyi yorumları da var.
  • quote:

quote:

cdemir agabey ; Oooo bu haber çok bayat ama, şimdi takımın önüne engel koymak için eski haberleri getirip gündem yapıyorsun, ama Galatasaray sana inat tüm zorlukları yenecektir, bu arada Hadiseye başarılar

Hocam biz GS dergisi alıp okumuyoruz ki.

Maraton'a yeni geçmişler bu yazıyı ordan gördüm.

olsun yine de Galatasaray her engeli aşar

Bu galibiyetlerin sırrı sanırım çok fazla istemekte saklı ; çünkü saraçoğlundaki her derbide Fenerli taraftar özellikle öyle bi havaya giriyorlar ki, sanki maç değil gladyo savaşı ee tabi taraftarın bu istek ve beklentileri, takım yöneticilerine-teknik adamlarına ve illa ki futbolculara yansıyor.. Onlar biliyorlar ki, kendi sahanda Gsyi yenersen artık bi kaç ay kafan rahat eder

• abicim sen böyle yorumlar yaparsan bizden ne beklersin
  • quote:

hiç ses seda yok, herhalde buradaki yorumlarımı incelemeye başladılar ve vazgeçtiler
    eğitim için haber bekliyorum hala.
  • Arda Fenerbahçe maçlarında adeta fanatik bir taraftara dönüyor.Özellikle Kadıköy'deki maçlarda sürekli tribünlere el kol yapar konuşur vs.

Futbolculuğuna lafım yok fakat bu tip hareketleri ona karşı antipati duymama neden oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

hiç ses seda yok, herhalde buradaki yorumlarımı incelemeye başladılar ve vazgeçtiler
    eğitim için haber bekliyorum hala.

7 bine yakın başvuru olmuş sanırım, işleyiş biraz faklı olacak üzerine çalışıyorlar halen.. Oğuz Sarvan hoca bile başvurdum dedi
    hayırlısı olsun bakalım, bi gelişme olursa paylaşırsın

• quote:

hayırlısı olsun bakalım, bi gelişme olursa paylaşırsın

severek
  • quote:

quote:

Kadıköy’de oynanan son Fenerbahçe maçına gelelim. Kadıköy öncesi takım üzerinde aşırı bir baskı mı oluşuyor?
    Öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Fenerbahçe’nin Kadıköy’de çok kolay yenileceğini düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var. Bizim üzerimizde Kadıköy’e gidiyoruz, kaybedeceğiz diye bir korku ya da stres yok. Ama bizim dışımızda öyle bir hava oluşturuluyor. Sendromu yaşayanlar başkaları. Bir diğer anlam veremediğim nokta, maç sonunda olanlar ve o olanların yorumları. İnanılmaz centilmenlik içinde geçen bir maçtı yorumları... Tüm stat bize her türlü küfürü koro halinde ediyor. Ali Sami Yen cennet gibi bu olanların yanında. Her takım Ali Sami Yen’de rahatlıkla oynuyor. Herhangi bir baskı yok. Zaten böyle olmalı. Bundan dolayı medya gücü diyorum. Bize yapılanlardan, atılan yabancı cisimlerden, edilen küfürlerden kesinlikle maç sonunda bahsedilmiyor. Ben maç sonunda tribünlere ellerimi kaldırmışım. Bu görüntü gösterilip eleştiriliyorum. Ama aynı görüntü içinde bana bozuk para yağıyor. Kimse demiyor, o para bu çocuğun gözüne gelse kör olur diye. Biz orada Josico’nun ayağının krampını gidermeye çalışıyoruz. Roberto Carlos’un oyundan çıkarken elini sıkıyoruz. Ama biz tam tersi maç içinde kasti tekme yiyoruz. Tepki verince kötü adam biz oluyoruz. Bunlar göz ününe getirilmiyor. Kaybettiğimiz zaman da adam gibi kaybediyoruz.

http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=67352

Arda'yı severim futbolcu olarakta, kişilik olarakta.

Yanlız yukarıda koyu ile belirttiğim yorumunda biraz fanatikçe konuşmuş.

quote:

Kaybettiğimiz zaman da adam gibi kaybediyoruz

Demiş ama sanırım daha 2 sene önce samiyende şeref tribünü dahil galonlarca su , kırık koltuk parçaları, çeşitli yabancı maddeler atılmasını çok çabuk unutmuş. O kadar baskıya rağmen FB o maçta 0-2 galip gelmişti. Üstelik futbolcular o maça şampiyon olarak çıkmış olmanın şarhoşluğu ve yorgunluğu varken galip gelmişti. Ve o kadar olaya rağmen sadece Tümer'in seyirciye bir hareketi olmuştu. Hatta gol sonrası FB'li bir futbolcu tribünlere doğru koşarken başka bir futbolcu onu çekmiş ve saha içine doğru koşarak sevinmişlerdi vb. Yani ne olursa olsun istersen efendiliğini koruyabilirsin.

Ayrıca Samiyen'de de en az Saracoğlun'daki kadar küfür olduğunu sanıyorum. Maça giden FB'li ve GS'lı arkadaşlar bu konuya açıklık getireceklerdir.

Uzun lafın kısası hem kendi taraftarını övmek karşı tarafı yermek hemde mağlubiyetin nedenini başka yerlere çekmek istemiş.

Haklisin saatlerce Kadiköyde zorla taraftara hindi show seyrettirme, güvenlige oyuncu tartaklatma kapilari kapiyarak, ses bombasi atma , kafa göz yarma, bilmem ne yapacaz diye pankartlar vs vs uzatmiycam Ali samiyendeki sulama ne büyük ismiski hep onu konusuyorsunuz saha sulama 6 mac ceza ama Sahaya ses bombasi atma, Teknik adamin kafasini yarma kac mac oldu.
    Arda dogrulari söylemis Gs Fb arasindaki gecen sene ve bu seneki maclar temizdi taraftar yönünden ama daha önceki yillara bakacak olursak bence hic konusacak vede savunacak bir tarafin yok.
    Gerci gene birseyler bulursunuz Fb maclarinda yasanan her türlü rezillige ragmen A.S.Y deki tepki bence hic birseydir bir tane oyuncunuz yara dahi almamistir ama hala konusursunuz cünkü tv kablolarini kesme, sahaya ses bomba atmak zaten normal olagan seylerdir ve karsiliksiz kalmasi gereken olaylardir.
    Kusura bakma seni severim iyi efendi bir arkadassin forumda ama bazi konular vardirki konusurken insan ilk kendi tarafina bakicak

• quote:

Orjinalden alıntı: mancukya

Haklisin saatlerce Kadiköyde zorla taraftara hindi show seyrettirme, güvenlige oyuncu tartaklatma kapilari kapiyarak, ses bombasi atma , kafa göz yarma, bilmem ne yapacaz diye pankartlar vs vs uzatmiycam Ali samiyendeki sulama ne büyük ismiski hep onu konusuyorsunuz saha sulama 6 mac ceza ama Sahaya ses bombasi atma, Teknik adamin kafasini yarma kac mac oldu.
    Arda dogrulari söylemis Gs Fb arasindaki gecen sene ve bu seneki maclar temizdi taraftar yönünden ama daha önceki yillara bakacak olursak bence hic konusacak vede savunacak bir tarafin yok.
    Gerci gene birseyler bulursunuz Fb maclarinda yasanan her türlü rezillige ragmen A.S.Y deki tepki bence hic birseydir bir tane oyuncunuz yara dahi almamistir ama hala konusursunuz cünkü tv kablolarini kesme, sahaya ses bomba atmak zaten normal olagan seylerdir ve karsiliksiz kalmasi gereken olaylardir.
    Kusura bakma seni severim iyi efendi bir arkadassin forumda ama bazi konular vardirki konusurken insan ilk kendi tarafina bakicak

Hocam olayı farklı yönlerden değerlendirmişsin. Ben Arda'nın fanatikçe yorumlar yaptığından bahsettim.
    Arda bizim taraftarımız ak pak diğerleri tüü kaka zaten yenilgilerimizin nedeni de o tüü kaka taraftarlar demiş.
    Bende bunun böyle olmadığını GS taraftarının da en az FB taraftarı kadar olaylar çıkardığını söyledim.
    Kesinlikle FB seyircisi taraftarı bu tür olaylar çıkartmaz demedim. Hocam bütün topiği tekrar okuyabilirsin. FB taraftarı hiç bir şey yapmamıştır yapmaz dediğim bir cümle bulabilecekmisin.

Dediğim gibi ben sadece Arda'nın yanlış ve fanatikçe düşündüğünü GS taraftarının da FB vb diğer taraftarlardan farkı olmadığını söyledim.

ax hocam sanırım sende mancukya hocam gibi olayı biraz farklı anlamışsın sanırım.
    Samiyende o olaylar olmadı mı oldu. Yada her zaman o kadar olmasa bile derbilerde hiç mi olay olmuyor.
    Bunları yok sayan Arda'ya yanlış düşünüyorsun. Bunlar bunlar oldu demem suçmu ?

Yukarıda da söyledim,
    Arda'nın yaptığını yapsam. FB taraftarı bir şey yapmaz. GS taraftarı çok olay çıkartır
    desem söyledikleriniz de haklısınız.
    Buna rağmen hala hayır senin söylediklerin objektif değil taraflı yorum yapıyorsun diyorsanız.

Hocam kusura bakmayında objektiflik bu değildir.
    Ben bana göre doğru gördüğüm konularda GS yanlış bir davranış yaptıysa onu eleştiririm.
    Eğer bana göre GS haksız şekilde eleşitiriliyorsa. Bu eleştiriler haksız derim.

GS'la ilgili olumlu bir davranış varsa bunuda olumlu olarak eleştiririm.

GS'ı sadece olumlu olarak eleştirebilirsin.
    Olumsuz olarak eleştirme hakkın yok diyorsanız. Yanlış düşünüyorsunuz.
    Dediğim gibi objektiflik bu değildir.

Bu şekilde düşündüğünüzü sanmıyorum sanırım yazdıklarımı biraz faklı anladınız.

• @@cdemir

ben o bahsettiğin maçtaydım ve sana açık seçik olarak şunu söylemek istiyorum.

biz o gün fenerbahçe takımına hiçbir tepki göstermedik. tüm tepkimiz yönetime ve takımaydı. stadın yakılıp yıkılma kararı o maçtan önce verilmişti zaten. bunuda o maça giden taraftarın % 90 ı biliyordu. yani biz aslında o gün oraya zaten oaly çıkarmaya gittik. oynadığımız takımın fener yada başkası olması olayları değiştirmeyecekti zaten yapılacaktı. bunları tabiki onaylamıyorum ama taraftar gruplarının ortak kararıydı bizde uyduk buna.

o gün maçta olanlarda, tv başındakilerde gördüki onca olay çıkmasına stadın paramparça edilmesine rağmen tek bir fenerli oyuncunun burnu bile kanamadı. o olaylar fenerbahçeye tepki olarak çıksaydı olacakları hayal bile edemiyorum nolurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kyoshiro

@@cdemir

ben o bahsettiğin maçtaydım ve sana açık seçik olarak şunu söylemek istiyorum.

biz o gün fenerbahçe takımına hiçbir tepki göstermedik. tüm tepkimiz yönetime ve takımaydı. stadın yakılıp yıkılma kararı o maçtan önce verilmişti zaten. bunuda o maça giden taraftarın % 90 ı biliyordu. yani biz aslında o gün oraya zaten oaly çıkarmaya gittik. oynadığımız takımın fener yada başkası olması olayları değiştirmeyecekti zaten yapılacaktı. bunları tabiki onaylamıyorum ama taraftar gruplarının ortak kararıydı bizde uyduk buna.

o gün maçta olanlarda, tv başındakilerde gördüki onca olay çıkmasına stadın paramparça edilmesine rağmen tek bir fenerli oyuncunun burnu bile kanamadı. o olaylar fenerbahçeye tepki olarak çıksaydı olacakları hayal bile edemiyorum nolurdu.

Hatta atılan şişelerden biri bizim oyuncumuza bile isabet etmişti yanlış hatırlamıyorsam.Tabi bu tepkiden Fenerbahçe'li futbolcular da nasiplerini almışlardır ama asıl amaç onlar değildi.Özhan Canaydın yönetimine tepkiydi o gün, bence yanlıştı ama yapıldı işte.Belki de o günkü tepki olmasaydı ondan sonraki sene Lincoln,Linderoth gibi transferler gelmeyecekti.

Arkadaşın dediği gibi Fenerbahçe'ye tepki olsaydı eğer, çok kötü bir gün olabilirdi.

• ilk olarak iki sene önceki macta GS taraftarının yaptıkları yönetime bir tepkiydi ve omac yuzunden GS sampiyonlar liginden oldu(15 milyon dolar zarara girdi). Yani sahada hangi takım olsa aynı sey yapacaktı taraftar; eger ki o gun o maca gitmiş olsaydın maca giderkenki taraftarın ruh halinden olayı ozumserdin.

ayrıca kalınla yazdıgın yerde arda soylediklerinde sonuna kadar haklı bence. siz geliyorsunuz pasa pasa oynuyorsunuz. ama sizin sahada ince ince kıyılıyoruz, tribunlerin yaptıkları umursanmıyor, ve en onemlisi koro halindeki kufurlerden sonra bile statta kufur yok deniliyor. gercekten inanılmaz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.