|
|
Arkadaslar sirf lg oled ekrani var ve ucuz diye bu tv yi almak bana mantikli gelmiyor. Yaptigim incelemelere gore bu tv ismarlama gibi sitesinde vsde adam akilli ozellikleri yazmayan bir tv. Yazilim destegi vs olmaz adam akilli. Ekran disinda ne nedir hic belli degil, bunu saticida bilmiyor okuduklarima gore. Kumandasinda netflix tusu olan cihazlarda netflix kaldirildi zamaninda. Indirdigim kullanim klavuzunun vs cihazla alakasi yok. Yani saticida sattigi urunde ne ozellik var onu bilmiyor alici ya bunda dolby var diye yazmistiniz yok sesle komut yazmissiniz yok vs diyor bunlar tepkiye gore sitede duzeltme yapiyor. Kimisi 2x15 wat hoparlor konmus ama 2x10 luk eski tvmden sesi az diyor. Yani paneli lgden alip gerisini koy vermisler gibi. Bu durum bile akilda 1000 soru isareti birakir. Sattigin cihazin hele 10binlik cihazin ozelliklerini bilmemek fahis hatalik bir durum. Ayrica Olu piksel garantisi veriyorlar guzel birsey tamam ama alan cogu kiside olu piksel cikmasida ayri bir muamma. Bu durum cihaz paketlenilmeden onceki test asamasinin adam akilli olmadigini haliyle uretim sureci hakkindada soru isaretleri yaratir.
|
10 senedir plazma kullanıyorum, şimdi A65 aldım. Aynı tipte bir yanma durumu olacağını tahmin ediyorum. Eğer öyle ise 3-4 saat izlediğiniz kanaldan başka bir kanala geçtiğinizde logo bölgesinde iz göreceksiniz demektir. Bu iz uniform bir renk basarsanız ekrana daha net fark ediliyor, hareketli görüntüde farkına varmak zor. Ancak bu geçici bir yanmadır, yanma da demeyelim görüntünün askıda kalması, izi çıkması gibi. Plazma ışığını en üst seviyede tutarsanız daha kısa sürede yer eder, biraz kısarsanız iz oluşması daha uzun sürer. Ekrana yeni görüntü basıldıkça da ortadan kaybolur. Tv’de kalıcı bir durum ve iz oluşturmaz. Bu izi tv’yi kapatıp ertesi gün açtığınızda da görürsünüz dikkat ederseniz. Temizlenmesi için yeni görüntü gelmesi lazım. Çok uzun süre aynı yere logo basılırsa pixel kaydırma gibi çözümler uygulanmış olsa da kalıcı yanık oluşabilir. Örnekleri bol ancak bu süre gerçekten uzun. Ben 10 senede normal kullanımla beceremedim bunu. Son dönemde tvden de koptum. Netflix gibi platformlar seyredince logo da olmadığı için sıkıntı kalmadı hiç. Oyun oynayan biri değilim, ama bir insan 8-10 saat oyun oynayabilse diyelim yine de kalıcı iz bırakabileceğini sanmıyorum. Sürekli kalıcı görüntü gösterilecek monitör tarzı kullanımlar için uygun olmayacağını düşünüyorum. Tabi bunlar plazma ile ilgili tecrübelerim. Oled’i de göreceğiz. İzlediğim testlerde kalıcı yanık için çok ciddi süreler aynı görüntü veya aynı kanal ekranda bırakılmıştı. Normal ev kullanımında pek yapılabilecek birşey değil. Bu çok korkulu rüya olacaksa da alternatif olarak 65XF9005 düşünülebilir 12-12,5k civarlarına, bana göre çok başarılı bir panel. 100hz olarak en ucuz da 65Q60 var sanırım 10k civarına.
Smart özelliklerine çok vurgu yapılmış. Çok üst düzey tvlerde bile smart tarafı insanı tatmin etmeyebiliyor. Hali hazırda apple tv veya mibox gibi harici çözümler kullanıyorsanız dahilideki özelliklerin pek önemi yok zaten. Mühim olan panelin görüntü kalitesi, o da LG C9’a denk olarak tavsir edilmiş zaten mevcut kullanıcılarca. Herkesin koşulları ve kullanım amacı farklı tabi. Başka birine de bu durum hitap etmeyebilir. Benim söz konusu tv’nin eleştirildiği başlıca iki konu için kendi değerlendirmem yukarıdaki gibi oldu, satın alma yönünde karar verdim. Panel de sıkıntısız gelirse yine uzun bir süre kullanırım umarım. |
Dolar kuru da aynı mıydı?
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 20 Ağustos 2020; 1:10:17 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 20 Ağustos 2020; 3:41:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 22 Ağustos 2020; 23:50:20 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |