Şimdi Ara

Arayıp da bulamadığım bir kutulu ticaret oyunu (masa oyunu) [ÖDÜLLÜ] -- #BULUNDU :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milyoner gibi bir ticaret (masa) oyunuydu. DH'de de bence mutlaka oynayan, bilen vardır. Bunu bulsa bulsa DH Konu Dışı ahalisi bulur

2000'lerin başında kuzenlerimle çok oynardık. Arada böyle aklıma gelir ama ne kadar aradıysam bulamadım şu nalet olası oyunu. İsmini bir türlü ne ben ne de kuzenlerim hatırlamıyoruz.

Oyunda firma isimleri vardı ve hepsinin farklı renkleri vardı. İlk kim gelirse o kutudaki firmayı alabiliyordu ve daha sonra gelenlerden kira/vergi alıyordu..

Aklımda kalan bir kaç tane firma, Selçuk Şekerleme (sol alt çaprazda sarı renkli bir kutuda) , adında Balıkçılık olan bir firma (mor renkli bir kutudaydı, kartonun kuzey yani üst kısmındaydı, başlangıç noktasına yakındı ve hemen sonraki kutuda da Hapis ya da İflas gibi bir şey vardı. ayrıca oyundaki en değerli firmaydı), yeşil renkli kutuda yine adını hatırlayamadığım bir Kimya firması vardı, isimlerini ve renklerini hatırlayamadığım adında Bijuteri ve Kil/Seramik geçen 2 firma daha vardı..

Şirketlerin değerini ve kira/vergi getirisini hesaplamak için kitapçığında bir formül vardı onunla hesap yapıp tapusunun arkasına yazıyorduk. Almak için şu kadar ödemen lazım, her geçişte şu kadar kira/vergi alınır diye. Tapular ince kartondan ve dikdörtgendi.

Sevabına hatırlayan, bilen varsa söylesin. Helalinden güzel bir oyunun Steam keyini ya da oyun istemezse bir Steam Wallet kodu veririm. Yeter ki bulalım şu oyunu, hadi DH Konu Dışı ahalisi size güveniyorum

GÜNCELLEME: BULUNDU. Harikasın DH Konu Dışı

Oyun piyasada birçok farklı isimde mevcut. Benim bulabildiklerim;

1) Borsa Milyarderi / Borsa Milyoneri
    2) TL Borsa
    3) Polyturka

Arayıp da bulamadığım bir kutulu ticaret oyunu (masa oyunu) [ÖDÜLLÜ] -- #BULUNDU :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 26 Eylül 2019; 8:21:42 >

• Baboş monopoly al geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha fazla şirket adı hatırlayabilir miydin? Borsa depil demişsin içinde tüpraş falan var borsanın. O olmadığını teyideder misin ona göre aramaya devam edeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Star istanbul mega city oyununda köşede hapis var. Telefondayım detaylara zumlayamıyorum.

• Artte yılbaşı eğlencesi şirket oyunu'na baktım bir sürü şirket adı geçiyor ama bahsettiğin adları bulamadım. Yşne de bulursam şeyederim.

Not. Steam falan istemiyorum sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Daha fazla şirket adı hatırlayabilir miydin? Borsa depil demişsin içinde tüpraş falan var borsanın. O olmadığını teyideder misin ona göre aramaya devam edeceğim.
    Yazdığım oyunlar değil, çok araştırdım. Board'u (kartonu) görsem tanırım zaten.

Keşke daha fazla şirket ismi hatırlayabilsem işte. Aklımda 1 tanesinin ismi, 1 tanesinin de sadece Balıkçı olduğu ve renkleri kalmış.

Baya popüler bir oyundu, kuzenim okul arkadaşında misafirlikte görmüş ve beğenmiş, sonra araya araya Bakırköy'de bir eğlence dükkanında bulmuşlar ve stokta yokmuş bulduklarında. Dükkan sahibi stoğa gelince aramıştı da bir haftasonu gezerken hep birlikte gidip almıştık.

Valla açıkçası aranıp bulunabilecek bir oyun değil, aramadığım Keyword kalmadı Google'da. Oynayan biri varsa belki ismini hatırlar diye yazdım ya da belki başka bir ipucu, firma adı söyler.

• Bonanza

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axhen059292

Bonanza
    Yanlış geldin galiba. O dediğin Kıbrıs'ta
  • Hocam konuya girerken aaa bende bi oyun vardı zamanında dedim. Aynı oyunu soruyormuşsun. Adını araştıracağım. Aynı oyuna sahibiz.

• John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Yok hacı. Bulamıyorum. Bende altüst ettim gugılı ama yok. Hatta şirket adlarından bile yürüdüm ama bu defa saçmalamaya başladı.

Benden pes.

Benim de soracağım bir oyun var aslında teee 1992-95 arası olacaktı yılı. Seninki bulunsun ben de sorarım.

Kolay gelsin.

• Oyun bana da tanıdık geldi ama çıkaramadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Hocam hatırladım oyunu. Hazır mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Manojok

Hocam hatırladım oyunu. Hazır mısın?
    Çok büyük bir iyilik yapmış olursun valla doğru oyunsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Çok büyük bir iyilik yapmış olursun valla doğru oyunsa

Alıntıları Göster
    Umarım doğru oyundur hocam en azından benim aradığım buydu buyur. “Borsaya Dikkat”

Petek Kimya AŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manojok -- 25 Eylül 2019; 22:55:13 >

• Doğrumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Manojok

Umarım doğru oyundur hocam en azından benim aradığım buydu buyur. “Borsaya Dikkat”

Petek Kimya AŞ

Alıntıları Göster
    Yok hocam bu da değil, board böyle değildi, daha sadeydi. Ve dediğim gibi sol alt çaprazda sarı kutuda Selçuk Şekerleme diye bir firma vardı, ondan eminim. Nasıl aklımda kaldıysa, bir tek bu firmanın adı aklımda kalmış. Oyundaki en değerli tapu olan Balıkçılık firmasının ismi aklımda kalmamış, sadece mor renkli olduğunu net bir şekilde hatırlıyorum.

Oyun isminde de Borsa falan geçmiyordu yoksa bir yerden tanıdık gelirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 25 Eylül 2019; 23:4:0 >

• bir de tokasan bijuteri varmiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Yok hacı. Bulamıyorum. Bende altüst ettim gugılı ama yok. Hatta şirket adlarından bile yürüdüm ama bu defa saçmalamaya başladı.

Benden pes.

Benim de soracağım bir oyun var aslında teee 1992-95 arası olacaktı yılı. Seninki bulunsun ben de sorarım.

Kolay gelsin.
    Bilgisayar oyunuysa sor gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: meradz

bir de tokasan bijuteri varmiydi
    Tokasan mıydı bilmiyorum ama Bijuteri vardı evet. Bir de yeni aklıma geldi, Kimya ile ilgili bir firma vardı, yeşil renkli kutudaydı. Bir de Kil ya da Seramik gibi bir firma ismi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 26 Eylül 2019; 0:14:34 >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Antor... Ben seni nerden hatırlıyorum...

Neyse, dijital oyun değil; arkadaşın oyunu gibi masa oyunu. O yıllarda gazetenin biri hediye vermişti. Adı "uzay yolu" idi sanırım. Zar atarak ilerliyordun ve yakıt bitti iki el bekle, karadeliğe düştün oyun dışı kaldın, meteor fırtınasına yakalandın altı adım geri git... Gibi kızma birader mantığında bir oyundu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.