Şimdi Ara

ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
4
Favori
34.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sen hangi şubeye göndereceğini neden söyledin ki? parayı da almamışsın.
  • Sanki her yıl 18 bin liralık böyle pahalı ürünler alıyormuş gibi kargoyla istemeniz ayrı bi saçmalık.Elden seçip almak çok mu zor gece gündüz ağır saniyede mi çalışıyorsun müstehak böyle işte ders olsun size bidaha boş kutuyu bile kargoyla istemezsiniz.
  • Hepsi ayrı rezillik Aras ve MNG çekisir rezillikte Aras burun farkıyla önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilan fotoğrafında laptobun altında "muhammed niyazi" yazıyor. bu mağdur olan arkadaşın ismi mi. eğer kargoyu kendisi yollamışsa genel merkezi geçtim, müşteri temsilcisi bile sırf bu isimle kargonun nereye nezaman gittiğini görür.
    geçmiş olsun
  • Ben Hepsiburada.com web sitesinden çok alışveriş yaparım.Sadece Aras kargoyla gönderiyorlar.Eskiden 2 seçenek sunarlardı. PTT kargoyda gönderim seçeneğinin olması için mesaj yazdım.Umarım kaale alırlar.
  • aras kargo pişmanlıktır
  • Aras kargoyu methetmek gibi olmasın ama şuana kadar tecrübe ettiğim en iyi kargo firması. Belki de benim bölgedeki şube öyledir personelleri falan güler yüzlü. Karşıdaki adamlar kesinlikle dolandırıcı zaten. Ben internetten aldığım ürünleri hep kargo şubesinden alırım. Bazen kimlik istiyorlar bazen istemiyorlar. Bu iş tamamen personelin savsaklamasindan kaynaklanıyor. Hatta, motosiklet sürücüsüyüm ve kafamda kaskla iken bile kimlik sorulmuyor. Kameraların yüzümü görmesi imkansız bir durumda da sorulmuyor.



    Dolandırıcı kişiler, muhtemel kargo şubesinde çalışan ve ihmalkar olan(kimlik istemeyen) arkadaşı tespit edip, arkadaşının numarasından da adını soyadını bulmuş olabilirler. Numaradan isim soyisim bulmak çok kolay bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca, kusura bakmayın en büyük ihmalkarlik sizde. Biz Avrupada yaşamıyoruz. Türkiye bir orta doğu ülkesi, 3. Dünya ülkesi. 18 bin liralık laptopu ben evimde bile gözümden sakınırım siz de kargoya verip yollamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne hikmetse birileri bunların ölen babaları içinde hırsız derdi günahı boynuna. Az insanın ahını almamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı tür de 2. dolandırıcılık konusu okuduğum

    buradan çıkacak ders şu
    Ürünü başka bir şehirdeki arkadaşınıza gönderecekseniz .."ben şehir dışındayım kargoyla göndereceğim, siz arkadaşımdan alın" gibi bilgi vermenize gerek yok.. belirli bir tarihte elden şahsen teslim edeceğinizi söyleyin.

    zaten dolandırıcı ise tamam der almaktan vazgeçer..gerçek alıcıysa kabul eder.

    anlaştığınız günden 2-3 gün sonrasına randevu verin..
    bu arada alıcıya haber vermeden ürünü arkadaşınıza kargolayın


    arkadaşınız ürünü aldığını teyid ettikten sonra buluşma yerini belirleyip durumu anlatın..
    gitsin arkadaşınızdan alsın..

    alıcıya bu kadar bilgi vermeye gerek yok ki?

    geçmiş olsun.

    ülkede hukukun çivisi çıkmış durumda.. çok dikkatli olmak lazım.. çakallara gün doğmuş..
  • +

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun pahalı eşya satışlarında kargo kullanmayın ne olursa olsun elden teslim yapın.
  • İnanılmaz iki benzer olay ve her iki olayda da dolandırıcı Volkan denen şahıs. Kim bilir hakkını aramayı bilmeyen kaç kişiyi dolandırmışlardır. Up!
  • Hocam öncelikle e ticaret olayında ülkemiz hala belirli standartlara sahip değil kargo gelir kırık cıkar ispat edemezsin imza atmışsındır elinde patlar kimliksiz teslim ederler işin garip kısmı sen arkadaşına kargolamışsın ürünü adam kargo numarasını öğrenmiş demek ki e öğrenince de kime gidecek hangi şubeye gidecek açıkca belli oluyor. Sahte kimlik cıkartıp teslim alsa aynı isimle soyisimle gene kargocu verecek yani kimlik aslında tamamen bir gösteriş. Ek olarak kargoyu verdiğiniz zaman gece yola cıkıyor sabaha karşı 6 7 gibi dagıtım yapılacak şehirde oluyor ve sabah 10 10 30 gibide mevcut şubeye varmış oluyor. Bunda bilinmeyecek birşey yok saat açısından. Burada kargo şirketlerini yapması gereken alıcı kişinin telefonuna yani siz kargoyu verirken alıcı isim soy isim telefon yazdırıyorsunuz ya o alıcının telefonuna 20 30 haneli bir alım yapabilme numarası göndermek olacaktır. Alıcı kişi sadece kimlik ile gitse dahi bu numarayı vermeyeceği için alamayacaktır böylelikle sahte bir kimlik cıkartıp teslim almaya çalışsa dahi mümkün olmayacaktır alıcının numarası da zaten doğru kişide olduğu için kendisi gitmeden hiçbir şekilde alınamaz o kargo. bunu yapmak zor mu hiç sanmıyorum bizim forumdan bile 2 yazılımcı arkadaşı oturtur sana güvenli rastgele 20 30 haneli bir numarayı cep telefonuna mesaj gelecek şekilde hallederler. Bir sms ücerti 20 kuruş fazladan 20 kuruş talep edip her kargodan ki kimse farkına bile varmaz 20 kuruşun bunnu yapabilir böylelikle kargo şirketi de bu denli yüksek meblalarda zarar etmez hepsinde olmasa dahi kargoyu veren kişinin talebine baglı olarak bu yapılabilinir.

    Kamera kayıtlarını paylaşmaları zaten savcılık kararı olmadan doğru değil çünkü onlarında hesap vermesi gereken bir merkezleri var çalışma saatleri işleyişleri o kamera 4 5 insanın bütün gün boyunca ki özel durumlarını dahi kayda alıyor ve daha nice gidip gelenin kimsenin bu yüzden savcılık kararının cıkması en doğru.

    Burada düşünüeülmesi gereken konu kargoyu teslim alacak kişinin önceden kefiş amaçlı gelip kameraların nerde olup olmadığına bakmış mı yani yüzünü saklayabilmiş mi önemli olan bu birşeyler cıkacak mı ? Kargo şirketi gelen şahis kimlik gösterdi ben nerden bileyim sahte olup olmadığını böyle bir yasa kontrol aletimi var dese nasıl bir savunma yapacaksınız ? Tabi bu şekilde didişme yoluna gitmezler olayı örmteye calısıyorlar ben böyle yüksek meblalı alışverişler için şunu diyorum abi ürün 18 bin mi nereden nereye bugün ucak bileti dogu hariç cogu yere 100 150 lira yarısını siz yarsını adam karşılasın dönüşlede otobüslede dönsün direkt yanınızda olsun adam ve cebinize havele yapsın parayı elden de almayın en doğrusu budur tabi daha sağlam yöntemler olabilir arkadaşlar daha iyi fikirler üreteceklerdir umarım zararınız bir an önce karşılanır.




  • Aras da iceriden onayli cete oldugu dogru ,

    Gecen sene bir tanidigimin ayni sekilde iphone x cihazi calinmis beni arayip anlatti olay tamamen benzer ve eminim bunun gibi forumlara internete yansimayan yuzlerce olay var..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Net kolaylıkla çözülebilecek bir iş.. sadece bir savcı veya polis müdürünün boş zamanına bakar.. 1 saat içinde hepsini hallaç pamuğu gibi dökerler..

  • Biz yıllardır aras kargo ile çalışıyoruz. Temizlik malzemesi gönderiyoruz. Hemen hemen hergün kaybolan yanlış teslim olan kargolarımız oluyor. Bıktık artık ama yurtiçide aynı mng de aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demekki gittigidiyordan yüklü miktarda altın alışverişi yapmak tamamen delilik
  • Kargo firması değil dallas sanki işe bak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CXath1

    Biz yıllardır aras kargo ile çalışıyoruz. Temizlik malzemesi gönderiyoruz. Hemen hemen hergün kaybolan yanlış teslim olan kargolarımız oluyor. Bıktık artık ama yurtiçide aynı mng de aynı.
    Çünkü iyi veya kötü kargo yoktur. İyi kargo şubesi veya kötü kargo şubesi vardır. Kargolar isimde tek ama şubede özerktirler. O yüzden 3 kargo firması ile anlaşma yapıp kargoyu müşteriniz seçsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.