Şimdi Ara

ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
4
Favori
34.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • moonster61 kullanıcısına yanıt
    Polisi olay yerine birkaç kez çağırdık gelmedi siz gelin dediler. Gittiğimizde de sanırım bayram dolayısıyla çok uzun süre beklettiler ve bu iş çok karışık senin kargoyu yollayan arkadaş da hırsız olabilir sen de gibi ithamlarda bulundular. Üstüne bu dilekçeyi savcıya vermek için kamera görüntülerini beklemeleri bizim de kafamızı karıştırdı gerçekten.
  • Yine aras

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu konulara hep yazdım,bu kargo işinde aynı bankalarda olduğu gibi tek kullanımlık şifreleme niye yapılmıyor hala merak ediyorum. Kargoyu gönderen göndericinin bilgilerini sisteme girdirir,kargo özel poşet ile barkodlanır gönderen ve alıcıya bu barkod numarası ayrıca sadece alıcı kişinin telefonuna bir sms kodu gönderilir. Bu kodu sadece alıcı bilir. Kargoya gider,barkod numarasını kontrol eder kendi kargosumu diye sonra kimliğini verir ayrıca sms kodunu da görevliye söyledikten sonra sonra kargoyu alır. Bu kadar basit bir olay,en azından isteğe bağlı yapsınlar,kod kullanmak isteyen kullansın.
  • Öncelikle geçmiç olsun, böyle mevzuları görünce gerçekten çok üzülüyorum. Verdiğiniz bilgilerle bir yorum yapmak istediğim için yazıyorum, muhtemelen Savcılıkta bu mantıkla ilerleyecektir.

    En başta şunu belirtmek istiyorum, kargo kamera görüntülerini vermek için Savcılık yazısı bekliyorum diyemez, zaten polis merkezinden giden yazı soruştırma numarası içermektedir, yani ekstra savcılık talebi diye birşey söz konusu değil. Polis dosyayı savcı talimatı ile hazırlayıp mahkemeye sevk edecek. Burada kargo zaman geçirip kayıtların silinmesini beklemekte ya da patlak veren bu hırsızlık furyasını nasıl kapatırız diye düşünmek için zaman kazanmakta, bence ilk bahsettiğim.

    Bahsettiklerinize gelirsek burada kilit nokta günaydın uygulaması. Bu hırsızlığı yapanların muhtemelen bu uygulamaya erişimleri mevcut. Okuduğum her konuda özellikle bu uygulama ile ürünün gönderilmesi telkin ediliyor, bu şekilde verdiğiniz alıcı ve kargo şube bilgilerine eriştikleri kesin. Bunu da muhtemelen kargo sistemine girip bilgileri kontrol etme yetkisi olan bir kullanıcının bilgileriyle yapıyorlar. Sizin kargonuzu siz yolladığınız andan itibaren sistemde sorgulayan çalışanların tespiti şüpheliye ulaşmayı kolaylaştıracaktır, muhtemelen sistem log tutuyordur.
    Ekleme: Diğer mesajları da okuma fırsatı buldum, böyle durumlarda Cumhuriyet Savcısına direk gidilmesi fikri tamamen yanlış, orada şikayetinizi alacak kişi müracat Savcısı olur, Savcı da kalkıp şikayetçi olduğunuz kuruma gidip elden delil toplamaz, yine o bölgeye bakan polis merkezine delillerin toplanmasını istediğine dair yazı yollar ki bu yazının gitme süresi de bekleme sürenize eklenerek süreci uzatır. Bu yönlendirmeyi yapan hukuk okuyan arkadaş sanırım sadece okuduklarını baz almış, işleyiş tamamen farklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westberlin -- 17 Ekim 2018; 20:2:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aras kargonun websitesinde açık olabilir.
  • 18.000 TL'lik bir cihazı ne idüğü belirsiz kargo şirketlerine teslim etmek nasıl bir cesarettir hiç anlamadım, anlayamacağım da sanırım. 18.000'e ürün satacağım, gider elimle teslim ederim, dönüş bileti bulana kadar gerekirse otelde kalırım, yine kargoculara güvenmem. İlginç doğrusu.
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    Kayıtları silemezler...Silerlerse kendi zararlarına olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım kaç tane ceza davasına girdin? Bal gibi de silinir ve kimse sorumlu olmaz. Orası özel işletme, kayıt cihazları 1 ila 3 ay arasında kaydedip, devamında en geçmiş günden başlayarak üzerine yazar. Savcılık bir müddet daha bekleyip, eldeki delillerle iddianame hazırlayıp mahkemeye sevk edecek. Bu sefer mahkeme görüntüleri talep edecek, kurum da silinmiş diyecek. Ve delil yok olacak, bu durum arkadaşın zararına değil tabi ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aras uslanmıyor hala aynı hırsızlık olayları.

    Kullanmayın kullandırmayın..
  • Ya arkadaş hep bu olaylar aras kargo da mı oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Kardeş
    Aras Kargo,Ups Kargo gibi firmalar Kimlik Kontrolü,Tc Kontrolü yapmıyor.Ben gelen kuryeleri 4-5 kere tersledim şikayet ettim laf anlatamadım.

    Yurtiçi,PTT,Sürat,MNG kargo kurye beni tanıyorsa Kimlik istemiyor sadece Tc Kimlik ve İmza alıyor. Beni tanıyan Yurtiçi kuryesi bile mutlaka Tc Kimlik ve İmza alıyor.

    Aras kargo tercih etmeniz sizin için iyi değil.

    Kimsenin beğenmediği Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT bile Kimlik,İmza olmadan ürün teslimatı yapmıyor. Ben şehir dışındayken paketi babama teslim etmeleri için PTT ye Fax çekmek zorunda kalmıştım.
    Bugün 2 tane Assassin's Creed yüzüğüm geldi PTT ile adam kağıttaki yere TC No gir imza at yeterli dedi, kimlik bile sormadı. MNG ve Yurtiçi'nden sürekli şube teslimi almama rağmen soruyorlar her seferinde. Maalesef eleman ile akalalı bir durum.

    Aras'la dün 3DS için NFC Reader geldi, çok zor bulunan bir aparattır, üç buçuk atmadım değil.




  • Net soyluyorum 1000lerce kargo vermis biri olarak.

    Son 3yildir aras kargoda bir cete var bunlar yakalanmadan devam ediyor.. surekli iphone ve yuksek seviye pc caliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Ya bu olaylarda kimliğe veya ismini soyismini nasıl öğrenmiş kısmına niye bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum?

    Ben ups ti sanırım yalan olmasın ama o hariç hiç bir kargonun ne bana evden teslim ederken, ne de ben şubeden alırken kimlik falan sorduğunu hatırlamıyorum.

    İçerde adamı yoktur demiyorum, vardır da demiyorum. Çünkü dolandırıcının Aras kargo içinde adamı olmasına falan gerek yok.

    Sabahtan kargoya gidip 'benim günaydınla gelecek bi bilgisayar vardı'' demesi zaten yeterli olacaktır.

    Hayattan bezmiş, bir an önce kargosunu alsında sektirsin gitsin diye bekleyen kargo çalışanları da adamın yüzüne bile bakmadan al git demiştir.

    Günaydın servisiyle günde kaç tane bilgisayar gelebiliyordur bir şubeye onu düşünün, sonra adamın neden günaydınla gönder diye diretme sebebini düşünün. Olay bundan ibaret bence.
    Ups babamın adına gelen bir kargoyu almak istediğimde önce babamı arayıp durumu teyit eden tek firma. Diğerleri mahalleye girmeye tenezzül bile etmiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah aşkına, şu Aras Kargo'dan uzak durun. Birkaç ay önce yaşadığım bir Aras Kargo rezaleti ile ilgili buraya konu açacaktım ama vazgeçmiştim. Mide bulandırıcı bir Kargo şirketidir bu!
    Fazla söylenecek söz yok! Kullanmayın, kullandırtmayın!!!
  • Aras kargoyla boş zarf bile yollamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demircibu kullanıcısına yanıt
    İşin en kötü tarafı da sesini çıkarıp duyurabilirsen korkudan aras ödeme yapıyor sesin çıkmazsa bok gibi kalıyorsun ortada. Ve bu hırsızlığı çözmek için Aras denen firma kılını dahi kıpırdatmıyor. İlginç çok ama çok ilginç. Benim firmamın bir şubesinde böyle olay yaşanacak, herkes işten çıkma korkusu ile çalışır oda mum ederim şubeyi.

    Diğer bir sorun da kullanmayın arkadaşlar aras kargoyu. Aras kargo teslim edeceği adamı mı bulamadı yoksa teslim etmeye mi üşendi nedir üniversitede labaratuvar için beklenen parçayı yıllar önce çöpte bulmuştu arkadaşlar. Hocanın ismini görünce başka bir öğrenci alıp getiriyor.
  • Arasın bu kadar sık bu olaylara karışması beni soğuttu arastan.Uzak olmasına rağmen mngye vereceğim artık.
  • Bir benzeri yurtici kargosa basima geldi. İpod nano satmistim. Parasini aldiktan sonra kargoya vermistim. Fakat beni bi sonraki gun kargodan aradilar ve kargomun gasp edildigini soylediler. Kostur kostur gittik. Resmen yildirma politikasi uyguladilar. Tazmin kagitlari doldurttuk. 6 ay gecti İhtarname cektik. Tuketici haklarina sikayet var a bir cok yere yazdik. 700₺ bedeli olan ve 700’e sattigim ipodumun 350₺’sini 1 yil sonra verdiler. Alayi kan emicidir. Uzak durun. Yalanlari ortada. Benim kargomun izmir istanbul otoyolunda aracin kundaklanarak gasp edildigini soylediler. Ama ne emniyete gelen bir ihbar var ne haber ne de kanit. Yalandan numara uydurdular actilar baktilar kargomun icine. Ayrica o siralar cok kullaniyordum 2. El esyalarimi satarken. Buyuk ihtimal kargo subesi meraktan acti ve hosuna gitti caldi. Bu kadar basit. Calisanlarin cemkiren tavirlarini gorseniz asla sakin kalamazsiniz. Konu sahibi arkadasa sabir diliyorum. Umarim sonucuna ulasir. Benim yasadigimin daha profesyonelcesini yasamis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARC118i -- 18 Ekim 2018; 4:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok mu babayiğit bi savcı ben bu çeteyi çökertirim diyen ? Yeni türkiyede kaldı mı öyleleri ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasin 18klık laptopu aras kargoyla sigortasiz bi sekilde gonderiyorsan suc sende.DHL ve UPS gibi firnalar varken aras kargo nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.