Ford - LG - Koç ortaklığında yapılacak Türkiye'nin en büyük batarya fabrikası yatırımı Türkiye Arap Emirliğinde stabil bulunmadığı için iptal edildi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araplaşmanın Bedeli: BP Türkiye'den Çıkma Kararı aldı (3. sayfa)

-
-
çok şeyimizeydi. bp çekildi diye kimse benzinsiz mi kalacak? bp istasyonları petrol ofisi istasyonuna dönüşecek yani benzin istasyonu sayısında bir azalma olmayacak.
-
Yakın zamanda Sony'de Türkiye'den büyük oranda çekildi.
Yahu herşeyi de bilir mi biri yahuu. Valla bravo sana.
Bir Arap memleketi için fazla böyle firmalar, Ortadoğulu olmayı iliklerimize kadar yasayacagız. Türkiye kalıcı fakirleşmesi döneminde girdi. Dışarıdan yatırımlar bıçak gibi kesildi bunun yanında ülkeden çıkış yasanıyor.
Sony Türkiye'den çıkmadı. Çıkıyor veya tamamen çıkmış gibi neden yorum yapıyorsun?
Sony profesyonel tarafta faaliyetlerine aynen devam ediyor. O pazarda aşırı iyi ve dominant. Senelerin Canon'u bile rekabette sorun yaşıyor.
Sektörüm olduğu için birebir bilgim var ama olsun sen herkesten çok iyi bilirsin.
Sony profesyonel satış müdürü arkadaşım daralma sonucu başka firmaya geçti.
Kusura bakma ama SONY, son kullanıcı ürünleri pazarda faaliyet gösteren diğer firmalar ile rekabet edecek çerçevede değil.
Misal anlayacağın dilden konuşayım.
Kendine android işletim sistemli bir akıllı cihaz alacaksın, SONY bu listede herhangi bir bütçe mertebesinde kaçıncı tercihin olurdu?
Ben söyleyim. Listene eklemez, aklına gelirse "Sony telefon yapıyor mu yuaaağ" diye tepki verirdin.
Evine Televizyon alacaksın, SONY kaçıncı sırada listene girer?
Evimde severek kullandığım televizyonum SONY. Ama şu anki durum öyle DEĞİL.
Çağı yakalayacak, gelişmelere tepki vereceksin. Sonra gelip bu tarz kararlar alan firmalar üzerinden saçma sapan algı yapmayacaksın. Yaparsan birgün benim gibi biri gelir LAAAAPS diye ağzının ortasına doğruları çarpar.
-
Steam Arjantin Arap Emirliğinden çıkma kararı aldı.
Ağzının ortasına LAAAPS diye
-
Madem Sony'de calışıyor sun şunuda bilirsin. Sony yıllardır alt ve orta pazardan çekilip kendisini kar marjı yüksek görece kaliteli üst gelir grubu tüketiciye mal üreten bir şekilde konumlandırıyordu.
Türkiye'de özellikle son 5 yılda uygulanan nas var NAS diye dine dayalı ekonomi politikası ile orta sınıf komple yokoldu. Halk markalı ürünlerden fason ürünlere yönelmeye basladı. Bir Ortadoğulu olmanın gereği olarak her ürünün en kalitesiz olanını kullanmaya basladığımızda kendi elimizle batıl inançlara ekonomiyi çökertip halkın parasını gasp edip cahilce dagıttıpımızdan.
Kliteli firmalar bir bir Türkiye'den çekildi.
Daha da acısı Ğniveler gibi gıda firmaları aynı marka ürünlerinde gercek malzemeler yerine kimyasal oranını arttırıp maliyetleri kestiler.
Yani bir Ortadoğulu olarak herseyin en kötüsüne layıksın.
Bende bunu ağzına çarpayım!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Her zaman söylerim ülkenin ana sorunu bu tarz muhalifler işte...
Yok abi bu zihniyet ile seçim flan kazanamaz bunlar. Zafer partisi reklamı yapacak diye adam saçmalamakta çığır açıyor. Gerçekten yazık günah birde harbi harbi saçmalamakta çığır açıyor savunmak için.
Bp ülkeden çekilse ne olur. Benzinlikleri Petrol ofisine sattı. Petrol Ofiside Hollandalı bir firma !!! Sıradan bir vatandaş için değişen GRAM BİR ŞEY YOK ! SAYI AZALMIYOR ÇALIŞAN SAYISI AZALMIYOR KAPATIP GİTME YOK ! AMA BUNU BİLE ANLAYAMIYOR ADAM ARAP NEFRETİ KUSMAKTAN BAŞKA.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 17 Kasım 2023; 16:57:30 > -
Tüh yaaa
SONY gibi teknolojiyi ve trendleri takip edemeyip önce Mondeo'nun üretimini bitiren ve Fiesta ve Focus ile binek tipi otomobillerine veda etmeye hazırlanan Ford'un haberini paylaşmış.
Bak sana ne diyorum. Bilmediğin konularda ahkam kesme. Saçma sapana konuları bambaşka ve alakasız konulara bağlamaya çalışma.
Koskoca adamsın ve kendini gülünç duruma düşürüyorsun.
-
Madem madem madeeem
Okuduğunu anla
Ben SONY'de çalışmıyorum. İYİ OKU
Ağzının payını ne güzel aldın. Olsun bilgilenmek iyidir. Benden sana beleş bilgi. Afiyet olsun
-
Cehaletiniz benm hayatımı etkiliyor.
Ford Avrupa'nın en büyük ticari araç üreticisidir. Hükümeti kurtarmak için şekilden şekile gireceğine biraz oku bilgilen.
Artık komik bile değilsiniz çünkü bu cehaletiniz doğrudan ülkenin geleceğini karartıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Kasım 2023; 17:21:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi yağıyla kavrulmaya çalışan bir Türkiye'nin çölleşmesini izleyecek gelecek nesiller. Yatırım olmazsa firmalar birbiri ardına kaçar giderse olacaklar belli;
1- İşsizlik oranı artar
2- Enflasyon artar
3- TL değer kaybetmeye devam eder
Gabar'dan çıkan petrolle birlikte piyasada arzın %20 si karşılanıyor diyorlar. Petrolün 5 te 1 yerli üretimse bu fiyatlara neden yansımıyor? Diye soracak 1 kişiyi bile bulamazsınız. Çünkü yatırımcı gider tekelleşme başlarsa rekabetin olmadığı ortamda fiyatlar olması gerekenden epey yüksek olacaktır.
Tam bağımsız Kürdistan hayali kuran IKBY ile yeniden anlaşldığı yazılıp çiziliyor. Musluklar açılırsa BOP ve Kürdistan hayali kuranların gayelerine adım adım daha da yaklaşılacağı endişesi yok anlaşılan AK parti yönetimininde.
Türkiye ve IKBY petrol ihracatı için anlaştı - Dünya Gazetesi (dunya.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 17 Kasım 2023; 18:24:25 >
-
Cehaletiniz benm hayatımı etkiliyor.
Arjantin Araplaşıyor mu Araplaşmıyor mu? O kısıma neden cevap veremedin? 😎
Ford Avrupa'nın en büyük ticari araç üreticisidir. Hükümeti kurtarmak için şekilden şekile gireceğine biraz oku bilgilen.
Ben ticari kısımdan değil efsanevi binek kısımdan bahsetmiştim. Hani bir ara devlet olsun, kurumlar olsun, filo kiralayanlar olsun sokaklarda sadece Mondeo, Focus Fiesta gördüğümüz dönemlerden silinen bir döneme geldik. Noldu ya yoksa Amarigalı Ford'u kurtarmak için mi şekilden şekile giriyordun?
Artık komik bile değilsiniz çünkü bu cehaletiniz doğrudan ülkenin geleceğini karartıyor.
Komik olan ne biliyor musun? Aynaya bakınca anlarsın 😎👍
İnsanlara cahil demeden cehaletle ilgili maval okumadan önce ALGI yapmamayı öğren. Belki kaale alan olur
Ne kadar boş bir konu BP işine gelmiyordur şirketi satar şimdiki kazançları eskisi gibi değildir satar ticaret bu örneğin BTC alır ve satarken alıcı ve satıcı varsa alır veya satar yoksa satamaz bu olayın Araplarla ne alakası var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 17 Kasım 2023; 19:35:55 >
Arap petrolüne hayır!
-
Kurumsal şirketler zorunlu olmadıkça hiç bir yerden çekilmezler sadece zorunlu olursa çekilirler. Rusyadan bile zar zor çekildiler hiç biri razı değildi ama zorlandılar.
-
Arkadaşım ya klavyeni değiştir (bozuk herhalde) yada yazmayı öğren. Bu ne ya bu kadar yanlış olmaz ama , seni okulda bir köşeye atıp eğitmediler mi ?
-
Balkanlar bizi kıskanıyor o zaman hayran olduklarına göre
Tamam seni kırmayayım en Türk,en Avrupalı biziz araplıkla alakamız yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap yazacak 100 buldun yani
Bravo 😎
Araplaşma falan değil bu, BP zaten TR de aktif olan bir şirket değildi. Benzinleri de bu forumdaki kişilere göre çok kötüydü ki benim babamda hayatında 2 kere falan BP'den benzin / gaz almıştır. Normal yani çekilmesi.
-
arkadaşlar TOTAL'i Oyak aldı. BP'den boşalacak boşluğu TOTAL'e gelerek doldurmanızı bekliyoruz. TOTAL'de tüpçünün payı yok bilginiz olsun :)
-
Ayrıca Petrol Ofisi de Hollandalıların elinde... siz totale gelin :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X