Şimdi Ara

Arapça Tabelalar VS İngilizce Tabelalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkede Araplaşma yı savunan kesim Arapça tabelaların kaldırılmasına karşı çıkıyor ve Arapça olanları kaldırıyorsunuz o zaman İngilizce olanları da kaldırın diyor.

Bu eleştiri hakkında düşünceniz nedir. İngilizce başta olmak üzere yabancı dildeki Tabelalar hakkında ne yapılmalı?

Bu konuda benim fikrim şu şekilde.

Ülkede yabancı bir azınlığın olduğu ve gelecekte etnik veya dini çatışma yaşanabilecek nufus sorunu olan bölgelerde kesinlikle yabancı Tabelalar izin verilmemeli. Türkçe ve Latin alfabesi zorlanması bu sayede en azından gelen mülteci topluluğu bir nebze olsun topluma entegre olabilir ve bir ülke için olabilecek en kötü şey dışa kapalı gettolaşmanın önüne geçilir. (Sehr içinde Sehir, ülke içinde ülke, suç örgütleri için vahalar, ayrılıkçı toplumdan izole, radikalleşmiş bölgeler)

Fakat bir bölgede o dili konuşan yabancı nufus yoksa ve risk olabilecek seviyede artmıyorsa tabela konusunda bu kadar hassasiyet önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Temmuz 2023; 3:30:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizler sığınma bahanesiyle ülkemizi istila etmiyor, Araplar istila ediyor. O nedenle Türkiye'de bir tane İngilizce tabela asan İngiliz göremezsiniz.

Almanya'ya çalışmaya giden Türkler nasıl Almanca tabelaya mecbursa Suriyeliler de Türkiye'de Türkçe tabelaya mecbur. Yoksa entegrasyon olmaz, istila olur.

Arapçayı kutsal gören meczup kafalar "derdiniz tabela değil İslam" diyerek ancak kendini kandırır.

• "İngilizce'ye ses ediyormusunuz?" bu cümleyi gördüğünüz an yorum sahibini engelleyin hepsi 🐑 sağcı düşünemeyen sürüden ibaret "İngilizce" Evrensel dildir ✅ ayrıca ülkemde a*rap görmek istemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İngilizce ile Arapçayı bir tutan adamlarla muhattap bile olmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizler sığınma bahanesiyle ülkemizi istila etmiyor, Araplar istila ediyor. O nedenle Türkiye'de bir tane İngilizce tabela asan İngiliz göremezsiniz.

Almanya'ya çalışmaya giden Türkler nasıl Almanca tabelaya mecbursa Suriyeliler de Türkiye'de Türkçe tabelaya mecbur. Yoksa entegrasyon olmaz, istila olur.

Arapçayı kutsal gören meczup kafalar "derdiniz tabela değil İslam" diyerek ancak kendini kandırır.

• Arapça rusça gördüm ama hiç ingilizce tabelaya denk gelmedim ben.

• Etnik çatışma çıkma ihtimalini tabela kaldırarak önleyemezsin.. Araplara özel bir sempatim veya gıcıklığım yok, hiç bir kavme karşı yok, sağlıklı bir insan sosyal meselelere böyle bakmaz, bir ırkı toptan yargılamak insaf ve akıl sahibi birine yakışmaz, içlerinde gayrı-medeni tip çok fakat, onlara ırkçı bir dille, nefret ile bakanlara daha çok angaje olurum. Hiç bir insan grubu veya ırk ait olduğu kültür ve gelenekten dolayı aşağılanamaz, yargılanamaz. Keşke kendi ülkelerine gitseler şu an zor gibi. Biz Türkler içinde de gayri medeni, kendini bilmez tip dolu. Sriyeliler adapte olamıyorlarsa gettolaşırlar , Amerika'da çinliler, zenciler vs gibi kenarda kendi mahallelerinde yaşarlar.. Bizdeki problem, plansız, gelişigüzel yayılmaları ve buna acil çare bulunması gerekir, bu iş böyle yürümez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 25 Temmuz 2023; 8:24:58 >
  • Gen gün cinsel ürün lazım oldu kelepçe. deri kıyafet, kırbaç şişme fakat SEX shop İngilizce yazdığı için reklamı kaldırmışlar ara ara yok bulamadım akp li dayılara sordum Allah razı olsun hemen gösterdiler

Dükkanın camına
    Sekis malzemesi bulunur yazmışlardı🤣🤣 (şaka)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KÜRTÇE BİR DİL Mİ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arapça veya başka dilde tabelanın Türk topraklarında ne işi var?

Eğer turistik bir alanda ise Türkçe tabelanın altına ufak puntolar ile yazabilmeli sadece o da özel izinle olmalı.

• Aradaki fark, turistlerin gezdiği yerler haricinde ingilizce bijuteri, hırdavatçı, ayakkabı tamircisi, şarküteri, telefoncu vs. tabelası yok.

İngilizce tabela olan yerler genelde tüm turistlere de hizmet eden işletmeler. İngilizce için dünya dili de diyebiliriz.

• Bir kesim iki yüzlü o yüzden böyleler. Bunlar için yabancı dil dediğin Arapçadan ibaret. İngilizce hayranlıkları var. İngilizce yazınca havalı olduklarını zannedenler var. Ortalık İngilizce dükkan adlarıyla kaynıyor bu tabelaları asanlar da kendi halkımız. Bağcılar gibi varoş bir ilçede Barber Shop diye tabela asanı gördüm.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 25 Temmuz 2023; 11:43:10 >
  • İngilizce her milletin öğrendiği evrensel bir dil peki arapça öyle mi? Hayır sadece belirli bir kesim biliyor. İngilizceyle diğer dillerin karşılaştırması dahi yapılamaz.

• Bunu genelde otçullar söylüyor.
    Dünya dili İngilizce, Arapça rafa kalkalı çok oluyor. Dünya dili Arapça olsaydı laf edilmezdi. ülkeye kontrolsüz şekilde dağılan 5-10 milyon İngiliz olsaydı bu sefer İngiliz tabelalarına ve böyle yayana laf ederdik.

Mevzu ırk değil mevzu kendini koruma içgüdüsü ve ülkenin değeri. Zaten bunu anlasalar bugün bu durumda olmazdı....

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

Sorsan halis mulis türk :) Barber Shop diye yazınca nerede zenci varsa kopup geliyor da olabilir :)

• Eğer Arapça Dünya genelinde Evrensel bir Dil olsaydı. O zaman bende arapça öğrenir heryerdede arapça tabela olmasına

sesim çıkmazdı.. Ama durum öyle değil.

Araplar bile İngilizce konuşuyor çatır çatır. Restoranlarda ingilizce anlaşıyor çoğu garson. Ama bizim Patronlar hala inatla arapça tabela arapça bilen personel istiyor.

Arapları bukadar seviyorsa gitsin arabistanda açsın işletmesini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 25 Temmuz 2023; 15:49:15 >
  • Ben destekliyorum, bu topraklarda 100 sene evveline kadar Arap harfleri zuhur ediyordu, yine bulunmasi rahatsiz etmemeli. Etmiyor

• everensel dil diyor uzaylılaramı sordu acaba ingilizcenin everensel perfect bir dil olduğunu? bizdede emperyal sevici dolu ingilizce veya arapça tabela olması rahatsız etmiyor çünkü nyc de de gördüm londradada asıl yobazlığa gerek yok.

senin için değil zaten genelde turistler için , abd de çinçe korece ispanyolca ne ararsan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Temmuz 2023; 11:34:53 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

İngilizce'ye evrensel dil diye kıvırmaya çalışanlar mandacı İnönü'nün izinden gidenler. Batılıların b.kunu bile bunda bir keramet vardır diye överler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 26 Temmuz 2023; 8:43:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.