Şimdi Ara

Aranızda Youtuber Olan Var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Havacılık üzerine hobi amaçlı bir youtube kanalı açmayı planlıyorum. Yurt dışında çok izlenen, ülkemizde de izlenme potansiyeli olan videolar arşivi yaptım. Bu arşiv üzerinden yaklaşık 5 adet video senaryosu hazırlamayı planlıyorum.

Yaptığım araştırmaya göre ve kişisel görüşüme göre de en önemli ekipman ve yatırım mikrafon. Cızırtılı ve boğuk gelen bir ses direkt olarak kötü imaj göstereceğinden mikrafonu önemsiyorum. Peki sizlerin önerisi var mı? 150TL ye kadar alınabilecek f/p cihaz hangisidir?

2. Merak ettiğim mesele ise youtube algoritması. İnsanların beni videolarıyla arayıp bulma olasıkları düşük olacaktır. Peki insanlar beni önerilerinde nasıl göreceklerdir? Video süresinin, etiketlerin, açıklamanın ne gibi önemi vardır? İnsanların önüne öneri olarak düşmem için ne yapmam gerekmektedir?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle süper ekipmanları topluyorlar sonra izleme sayısı 5 falan oluyor. Sen önce bir çek bakalım duruma göre alırsın. Yoksa elinde mikrofon napacam şimdi diye dolanıp durursun.
  • mikrofona vurgu yapmakla doğru noktayı yakalamışsınız. artık işitsel ögeler çok önemli, birçok youtube içerik üreticisi buna pek önem vermiyor. laptop mikrofonu ile kayıt yapan adamlar var, sesleri zor anlaşılıyor ama adamın 150bin takipçisi var.

mikrofon önemli ama, bir o kadar önemli olan şey de, ses kaydının yapıldığı odanın ses-kes dizaynına sahip olması. odadaki duvar-dolap-cam gibi sert yüzeyler ses dalgalarını yansıtırlar. bu da ses kalitesini berbat hale getirir. çoğu youtube videosunda bu sorun az-çok var, ama, genele yayılmış bir sorun olduğu için izleyici bu sorunu algılayamıyor pek.

çözüm ise çok zor değil aslında, sert yüzeyleri yumuşak şeylerle örteceksin. dolabın züerine bir örtü örtülebilir. pencere camının önüne perde çekersin. peki duvarlar? dovarlar için çeşitli çözümler var, duvar kağıdı gibi mesela. ama bunları yapmak zor. normalde profesyonel şirketlerde stüdyo içindeki duvarlar ses-kes süngerleri ile kaplanırlar. bu süngerler bildiğiniz süngerdir, ama, duvarları bunla kapladığında inanılmaz bir şekilde sesin yankılanmamaya başlar. adeta kendini açık havada gibi hissedersin. mesela, aşağıdaki röportaj esnasında chess.com'un stüdyosundaki arka plana bakın:

Chess.comyoutube
    Teimour Radjabov Reacts to Candidates Tournament Postponement
    https://www.youtube.com/watch?v=pITL2xLO5gM&t=7m30s

sol üstteki Danie Rensch'ın bulunduğu stüdyoda arka plandaki siyah desenler aslında ses-kes süngeri. bunu kullanan başka youtuber'lar da var.

amatör kayıt yapan bazı kişiler yumurta kolileri alıp dikey olarak duvarlara koyabiliyolar, bu da ses yankısını azaltır ama kötü görünür.
    şöyle bir şey yapılabilir, gene böyle siyah renk ses-kes süngeri alırsın (kötü görünmüyo bunlar) bu süngerleri duvara yapıltırmazsın, genişçe bir mukavva parçası yaparsın, süngerleri de mukavvalara yapıştırırsın, kayır yaparken süngerli yüzeyi duvara dayarsın, kayıt bitince bu yüzeyi (eğer varsa) evindeki depo gibi kullandığın bi balkona falan koyarsın. bu bir çözüm olabilir.

bu yazdığım aşıırı gerçek dışı ve yapılması imkansız bir şeymiş gibi görünebilir, ama, aslında imkansız değil. süger yerine bez ile de yapabilirsin bunu. ve, asıl önemli olan şey ise, bunun ses kayıt kalitesine etkisi muazzam olacak.

biz bunu amatör müzik yapan bir arkadaşımın evine kurduk. ev kendisine ait olsaydı, bir odayı direkt olarak böyle ses-kes süngerleri ile kaplayacaktık, ama, ev kira idi. bu yüzden, odanın içinde duvarlara yakın şekilde ek bir duvar yaptık. duvar dediğim de, kontraplak gibi şeyler. tavana da yaptık bunu. yani, oda içinde yeni bir oda oldu. odaya girdiğin anda bu kapsülün içine giriyosun. kapsül ile odanın geri kalanı arasında zaten pek boşluk yok. bu kapsülün içini de ses-kes süngerleri ile kapladık. kapsül içinde 3 kişi olunca çok havasız kalıyordu, taşınabilir bir klima aldı arkadaş, boru ile klimanın ağzını odanın içine verdik, hava ve sıcaklı ksorunu da çözüldü. arkadaşların 3 kişilik amatör müzik grupları var, şimdi o kapsül içine girip müzik çalışmaları yapıyolar. tabi onların asıl dertleri koşuların şikayet etmemesi idi. zira, bu ses-kes süngerleri sesi sönümledikleri için, içerideki ses dışarıya pek çıkmıyor.

siz bence bez+mukavva işini bi düşünün. odanızdaki sert yüzeyleri mutlaka kapatın böyle. ya da, ses kaydı yapmakta olduğunu masanızın etrafına da bunu uygulayabilirsiniz. yankıyı ne kadar azalatırsanız, ses kaydı o kadar temiz ve berrak olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınız şahane. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben dahil çok kişinin işine yarayacaktır bilgileriniz.

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten çok para harcayacak durumum yok. Şimdilik 10 videonun senaryosunu yazdım (arada clickbait lik olaylar da var). Telefonun mikrofonu kaliteyi çöp ediyor buna kanaat getirdiğimden dolayı ucuz yollu (boya by m1) yaka mikrofonu aldım. Tripoda telefon sabitleyici aldım. Yani toplam masrafım 130tl tuttu. Ee olsun o kadar da yatırım

Aynı zamanda youtube creators derslerinin çoğunu tamamladım notlarımı aldım. Yaklaşık 5 yıl önce öylesine attığım sadece resimler ve müziklerden oluşan pablo escobar videom bile 60k izlenme olmuş Şimdi ise yetkinliğimin tam, Türkiye de hiç bulunmayan ilgi çekici havacılık içerikleri paylaşacağım. Artık nasip kısmet diyelim, en azından hobim olmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 28 Nisan 2020; 23:37:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Hocam mesajınız şahane. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben dahil çok kişinin işine yarayacaktır bilgileriniz.
    rica ederim. tam şu anda chess.com'un canlı yayınını izliyordum. hâlâ devam ediyor yayın. bu yayında stüdyo arka planı daha net görünüyor:
    Chess.comyoutube
    State of Chess.com - Quarter 1, 2020 - Host IM Danny Rensch
    https://www.youtube.com/watch?v=oRihGdvT20s

bu süngerlerin biraz daha derin olanları sunucu salonlarında kullanılır. sunucu klimalarının çıkardıkçarı büyük gürültü bu süngerler ile mükemmel şekilde emilir ve duvarın ötesine geçmezler.

emilmenin de ötesinde, geri de yansımazlar. çok gürültülü bir sunucu salonunda bu süngerlerin yanında durun, sağ kulağınız sünger kaplı duvara dönük olsun, sol tarafınız da gürültü yapan endüstriyel klimalara dönük olsun. soldan müthiş bir gürültü gelir, ama, sağ kulağınızda pek ses gelmez. çünkü sağ tarafınızda sünger kaplı duvar vardır ve bu süngerler sesi emip yok ederler.

ekleme: yukarıdaki linkini verdiğim yayında Danny Rensch'in ne kadar bağırarak konuştuğuna bakın. o kadar bağırmasına rağmen sanki kendisi oda içerisinde değil de açık bir alandaymış gibi net ses geliyor. yankılanma ve kutu efekti yok denecek kadar az. bizim youtuber'lar ise odanın içinde kısık sesle konuşmaya çalışsalar bile ağızlarından çıkan her ses yankı yapıyor çünkü odanın içinde ses kesme donanımı hiç yok.

insan sesi yüksek sesle konuşulduğunda net çıkar. ben bunu ilk defa evde kendim ingilizce konuşma çalışmaları yaparken görmüştüm. gür sesle konuşmayınca aslında sesimiz net çıkmıyor ve belirsiz-dandik bir konuşma tarzı oluşuyor. mesela, sesleri güzel olan şarkıcıları düşünelim, seslerinin güzelliklerini göstermek için aslında hep bağırırlar şarkı içinde. ses kesme mekanizmalarının önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor. sesinizin yankı yapmadığı bir yerde gür ve anlaşılır şekilde konuşup izleyiciyi (ya da dinleyiciyi) daha da fazla etkileyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Nisan 2020; 23:33:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• benim youtubede elektronik üzrine kanalım var ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fetişist Olan Var mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Henüz kanalı yeni açtım fakat kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.
    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-nin-en-kapsamli-ingilizce-egitim-kanalini-acmak-istiyorum-destek-ve-gorusleriniz--141651004

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.