s.a arkadaşlar ben evden nacizane kendi başıma elektronik eşya parça satışı zaman zaman pcb kart basımı v.s şeyler yapıp satıyorum. çoğu zaman şehir dışına sattığım için para direk ibana geliyor. ama şunu da belirteyim kazandığım para öyle aman aman göze batacak bir meblağ değil mesela aylık bin tl gibi hatta çoğu zaman o bile olmuyor. neyse bugün vergi dairesinden bir abimizle sohbet ettik ibana yatan paraların dökümü vergi dairesine zaman zaman gidiyormuş hatta sistem kendi otomatik tarıyor dedi. çapraz sorgu v.s baya şeyler anlattı yani lafın kısası bu benim sattığım ürünlerin parası maliye sistemine takılırsa başın ağrır sağlam cezası var dedi . yani bu para nerden geldi kimden geldi kime sattın v.s olayları bende o kadar vergi ödeyecek kadar kazanmıyorum dedim ama devlet ona bakmaz dedi sisteme takılırsa başın ağrır dedi velhasıl bu tarz forumlarda çoğu zaman görüyoruz pcb kart basımı yapan satan kişileri acaba bu tarz durumlarda nasıl hareket etmek lazım ? yani bunun bir ölçüsü yok mu ? mesela aylık 100 bin tl üzeri ibana para gelenler sisteme takılır gibi bir kotası yok mu gerçi bu daha çok muhasebecilerin işi ama aramızda benzer sıkıntı yaşayan var mı acaba ? yani kazandığımız 3 kuruş para böyle birşey için maliye ile karşı karşıya gelmek istemem.. |
Aramızda muhasebeci var mı ?

-
-
Merhaba hocam, sizin olayınız devamlılık arz etmeyen bir faaliyet olduğu için arizi kazanca giriyor.
2025 yılı için ise arızi kazanç istisnası 280.000,00 TL'dir.
Elde edilen kazanç tutarından yapılan giderler indirildikten sonra kalan tutar üzerinden vergilendirilme yapılmaktadır.
-
evet haklısınız bizimkisi arizi kazanç ek iş yani sürekliliği yoktur.
devlet babanın bizim kazandığımız 3 kuruşa ihtiyacı mı var ? peki bu işten muaf olmak için ne yapmak lazım hangi makam merciye başvurmak lazım ??
-
isbasi.com
Evden e-Ticaret Satışında Vergi Muafiyeti Nedir? Esnaf Muafiyeti Nedir?https://isbasi.com/blog/evden-e-ticaret-satisinda-vergi-muafiyeti-nedir-esnaf-muafiyeti-nediryıllık 1.3 milyona kadar satış yaparsan sorun yaşamzsın ama bunun için kayıt yaptırman ve vergini ödemen gerekiyor bildiğim kadarıyla gelen her eft den otomatik olarak %3 %4 kesiyor. bide sigortanı yapıyor daha doğrusu bağkurlu oluyorsun. kafan rahat istediğin gibi gelsin hesabına para
-
tamam da ben o kadar kazanmıyorum ki zaten işler kesat boş yere ilan parası ödeyip duruyoruz...
-
şartlar bunlar muhasebeci paran v.s. yok sadece sigortan var 9.000 tl ve onun haricinde satışından %3 %4 yüz yani 100.000 tl eft geldiyse 96.000 tl hesabına aktarılacak 4.000 tl vergi kesecek.
-
az önce muhasebeci ile görüştüm sözüm meclisten dışarı çok zor karın ağrısı bir iş ...
hç kimse birşey bilmiyor muhasebeci vergi daiesi ile görüş dedi vergi dairesinin ak dediğine muhasebeci kara diyormuş veya tam tersi oluyormuş hatta çoğu şeyi vergi dairesi bile bilmiyor dedi. direk ankara ile muhatap oluyoruz dedi. yasa kanun her gün her saat değişiyormuş... anasını satım bizim işyeride adamlar telefon alıp satıyor hesabına her ay 20 bin 30 bin tl giriyormuş kimse onlara birşey demiyor benim kazandığım 3 kuruşa maliye göz dikiyor bu nasıl iştir ben anlamadım ??
-
yahu arkadaşlar birşey soracam ben internette bu vergi muafiyet işini araştırırken beni e devlete yönlendirdi ordan neyse e-posta adresimi felan girdim bana vergi muafiyet belgesi çıkarttı sistem dün de bir muhasebeci ile görüştüm dediki vergiden muaf olsan bile sana otomatik bağkur bağlanır dedi ben şuanda ssk lı çalışanım siz ce sıkıntı olur mu ??
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X