Şimdi Ara

aracın tavanına ne olmuş olabilir? (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, son 2 aydır arabanın tavanı resimdeki gibi olmaya başladı.güzelce yıkadım yine de gitmedi ne olabilir bu fikriniz varmı?

aracın tavanına ne olmuş olabilir? (resimli)

"Zalimler İçin Yaşasın Cehennem"
  • Sadece o bölgede mi oldu?

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Aynı şey bendede var.

Arabayı evin önüne parkediyorum tam üstünde erik ağacı var.O ağaçtan sıvı bişeyler akıyor, yapışıyor.Yıkarken fırça vurmadan çıkmıyor fırça vuruncada böyle boyayı kaldırıyor.
    ''Eğer hayallerin seni korkutmuyorsa yeterince büyük değillerdir.''
  • kireç kalıntısı gibi su döküyorlarsa arabana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erik ağacı akıntı yapıyor doğru geçen hep akmış arabanın üzerine sildim ıslak bez ile . berbat bişey kuruyunca zor çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: r0x

Aynı şey bendede var.

Arabayı evin önüne parkediyorum tam üstünde erik ağacı var.O ağaçtan sıvı bişeyler akıyor, yapışıyor.Yıkarken fırça vurmadan çıkmıyor fırça vuruncada böyle boyayı kaldırıyor.

Durum bundan ibaret aslında. Eğer araç düzenli olarak güzel bir şekilde yıkanmıyor ise erik ve bazı ağaçlardan çok küçük damlalar halinde bal/reçine artık adına her ne denirse yağıyor ve zamanla boyanın canını okuyor. İşin kötü tarafı araç her ne kadar tazyikli suyla yıkanırsa yıkansın çıkmıyor, çıktı gibi görünüyor ama çıkmıyor, bu nedenle eğer aracınızda bu tür sıvıları fark ediyorsanız ya park yerini değiştirin yada haftada bir kere iyi bir yıkamacıya götürün.

Daha önce 2 aracımda daha yaşadım ve pasta/cila atarak kurtulabildim.

Nikon D300/\Nikkor 18-70AFS-DX/\Nikkor 50mm/\Sigma 70-300/\Cosina 100mm 1:1 Macro/\SB-800
    93" Honda Civic 1.6si---Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik
    Huawei Ideos X5<>Nikon d80<>Fujifilm s2950<>HP dv6-3100et
    YENİ NESİL OTOMOBİL PROGRAMI YAKINDA SİZLERLE

• net görünmüyor,ama aşırı kireçli su ile yıkayıp kurulamıyorsan bir süre sonra kalıcı ve kolay çıkmayan izler kalır.canlı görmek lazım

Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • Değerli arkadaşlar o etkiyi yapan altına park ettiğiniz ağaçlar değil, o ağaçların üzerinde yaşayan asalak yaprak bitleridir.

Bu yaprak bitleri erik, badem, elma, çam, aklınıza gelen her ağaca yerleşebilirler, yeşil yada kahve renkli olurlar,

Yerleştikleri ağacın yaprakları salgıladıkları sıvı dolayısıyla suni parlak ve sağlıksız renkte olur,

Siz siz olun aracınızı bu şekilde görülen ağaçlan altına koymayın.
     aracın tavanına ne olmuş olabilir? (resimli) aracın tavanına ne olmuş olabilir? (resimli)

• Güneş yanığı başlangıçı..

bende öyle düşünüyorum araç sürekli güneşli yerlerde park halinde duruyor, çoğu zamanda ağaç altında.

@Stones

şimdilik aracın tavanında var, zamanla yayılır mı bilmiyorum.

@r0x

evimizin önünde armut ağacı var, işyerinde aracın her zaman park edildiği yerde de erik ağacı var ve dediğin gibi agaçtan birşeyler damlıyor, silmesi de zor oluyor yıkaması da.

@^^chicken_translate^^

taş vuruğu olacağını zannetmiyorum, istanbul'un yolların da kullanılıyor araç.

@wehrmacht

su döküldüğünü düşünmüyorum, arabayı bazen kendim yıkadığım için güzelce kuruluyorum.

@VideSupra

bende öyle düşünüyorum, fakat reçine olayı aklımı karıştırdı.

@zambakzumbak121

aynen küçücük bir noktaya 10 dk uğraştığımı söyleyebilirim, silmeye zorlayınca aracın boyasına zarar veriyor.

@High Quality

evet araç genelde ağaç altında park halinde duruyor.

@TheStig

yazdığından ne çıkaracağımı bilmiyorum :) anlamadım kusura bakma.

@Sezgintr

boyalı olduğunu düşünmüyorum, bildiğime göre aracın sadece sağ ön kapısı boyalı onu da nasıl boyamışlarsa hiç ayırt edilmiyor.

@AssistForte

evet, arac genel olarak ağacın altında duruyor, ortalama hafta da 2 defa yıkanıyor füme rengi olmasından dolayı.ben güneş yanığı ile reçine arasında kaldım.bugün den itiraben aracı başka yere park edicem.

@RoLaN

aracın geneli suyka yıkıyorum ardından 2 farkı bezle kuruluyorum, kireç olacağını düşünmüyorum pek.

@`bELa

doğrudur, aracı park ettiğim yerde de orta büyüklükte bir armut ağacı var.

@Burhan

vernik kalkmasını pek bilmiyorum ama aracın tavanını boyatmak pek mantıklı gelmiyor, ne zaman satılacağı belli değil ve satarken sorun yaratır diye düşünüyorum.gerçi foroğrafını çekerim boyatmadan önce satarken alan kişiye gösteririm, bu nedenden boyandı diye.

@erciiment

yukarıda da yazdığım gibi aracı park ettiğim yerde armut ağacı var, ve aracı aldıktan sonra aracın tavanının rengi gitgide soluklaşıp beyazlama başladı.galiba ağaçtan oluyor.

@flonky

yorum yapanların çoğunluğu ağaçtan olduğunu söylüyor, güneş yanığı da dikkate alınacak bir ihtimal tabi.

@MetuEs

bunu bende merak ediyorum.

@AlanyaLee

araç hem güneşte hem ağaç altında duruyor.ağaç atında dururken sağdan da güneş geliyor tepesine.aracın yerini değiştirip pasta cila ve boya koruma yaptırmak lazım gelen yorumlara göre.

bu arada üşenmeyip yorum yazan tüm üyelere teşekkür ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.