Şimdi Ara

Bu Kasaya Ne Olmuş Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıkılmadan okursanız sevinirim. Win10 kurulu bir kasa var bende, kuzenimden aldım ve o da epeydir kullanmıyordu. Şimdi ben buna win10 kurdum, pc açılıyor 10 dk civarı kullanıyorum bir anda görüntü gidiyor. Sonra reset atıyorum win yükleme ekranı geliyor orda bir daha gidiyor görüntü ve resetleyince de gelmiyor. Sonra belki kafasına göre geliyor ya da bekletiyor, gelmiyor 1 gün boyunca. Ekran kartının slotunu ve kendisini değiştirdim. Powerı yeniledim. Ramlerin slotlarını değiştirdim tek tek de denedim. Hepsinde aynı sorun yine oldu. Sizce sebep nedir? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba;

Öncelikle sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsalmı olduğunu tespit etmek; bunun için usb den çalışan bir işletim sistemi ile test yapabilirsin (Linux slax, Hiren Boot Usb gibi)

Bu işletim sistemlerinde de aynı sonucu alıyorsan donanıma bakmak gerek; öncelikle anakartın güncel biosunu bulup yüklemen (zaten yüklü isede üstüne bir daha yükle)

Bios ekranında bekle - gezin - bekle - gezin (10 dakika demişsin bu süre ve daha fazla süre) kilitlenme yaparsa anakart, RAM veya PowerSuply da sorun olabilir. Ekran kartında bile (onboard VGA çıkışın var ise ekran kartını söküp tekrar test yapabilirsin)

Ya bu donanımları tek tek değiştirip test edeceksin yada 10 dakika çok az bir süre olmasına rağmen linkteki programları kurabilirsen test sonuçlarına göre sorunun kaynağını bulabilirsin.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Öncelikle sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsalmı olduğunu tespit etmek; bunun için usb den çalışan bir işletim sistemi ile test yapabilirsin (Linux slax, Hiren Boot Usb gibi)

Bu işletim sistemlerinde de aynı sonucu alıyorsan donanıma bakmak gerek; öncelikle anakartın güncel biosunu bulup yüklemen (zaten yüklü isede üstüne bir daha yükle)

Bios ekranında bekle - gezin - bekle - gezin (10 dakika demişsin bu süre ve daha fazla süre) kilitlenme yaparsa anakart, RAM veya PowerSuply da sorun olabilir. Ekran kartında bile (onboard VGA çıkışın var ise ekran kartını söküp tekrar test yapabilirsin)

Ya bu donanımları tek tek değiştirip test edeceksin yada 10 dakika çok az bir süre olmasına rağmen linkteki programları kurabilirsen test sonuçlarına göre sorunun kaynağını bulabilirsin.
    https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005607/boards-and-kits/desktop-boards.html

Kolay gelsin.
    Hocam çok teşekkürler eve geçince deneyip sonucu yazacağım...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Godlessfrog kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yazdığı yöntemleri dene bence de. Bilgisayar uzun süre kullanılmadıysa bios pili bitmiş olabilir. Onu değiştirmeni öneririm.
  • Windowstayken görüntü gittiğinde klavye ışıkları tepki veriyorsa ekran kartında muhtemelen sıkıntı. Tepki vermiyorsa ram ve hdd ye yoğunlaşabilirsin. Anakartın bios güncel değilse güncellemeni öneririm.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.