< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Aralık 2022; 21:2:51 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Aracın plastik aksamını boyayacağım çelik rötuş olmadı [İŞLEM BİTTİ SON MESAJDA]
-
-
Selam, folyo kaplama yapmayı düşündün mü hiç?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ya şaka gibi restorasyon konusunda baya iyi olan bi yere gittim bugün bana diyorki komple boyanır o gri kısımlar.
Dedim lokal atın ne gerek var. Lokal olmaz dedi, sonra da dedim ki o trimde kadranın kısımlar perçinli ama. Onlarda sökülecek dedi yani sırf o gri kısımlar boyanacak diye komple göğüs triminin sağlam tırnaklarını kıracak beyfendi .
Usulen sordum ne fiyat çıkar dedim? 2.500₺ diyor kahkaha atıp dalga geçmelik bi cevap verecektim aslında ama böyle insan değilim. Tamponu bile 2000₺ ye boyarlar iyi bi yerde. El kadar plastiğe 2.500₺ dedi.
Hocam kaplama kısacası çok daha fazla sıkıntı. Girinti çıkıntılar olacak. Sadece o kısmı delik yapıp kalan kısımları gazeteye sararak boyaya hazırlıycam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 7 Aralık 2022; 23:18:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bauhaustan zımpara çeşitlerine baktım inanın 200-300 lükler bunu haşat eder inanın öyle bi zımparayı plastiğe sürmez istemezsiniz.
İnternette birisi 800 lükle yapmış ama ne olur nolmaz. Bide gördüğünüzden hassas kaplama yapılmış. Peçeteye kolonya damlatıp elimle pasta yapar gibi yapınca soyulmaya başladı. Alkolle bile alıyor düşünün 1000 lik bile kalın gelebilir. Suyla ya 1000 lik ya 2000 lik deniyeceğim. Maksat düzgün bi aşınma olsun. Derinleşirse boyanın katı düzgün olmaz.
2 maket bıçağı kalınlığında bi mm aşınsa yeter
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
metalik boya verniksiz kullanılmaz boyadıktan sonra vernik atmazsanız renk farkı olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vay be plastik aksam boyama deyince yıllar önce boyadığım tamponlar geldi aklıma...
https://forum.donanimhaber.com/kendi-isini-kendin-yap-vol-2-tampon-boyama--135116749
Hocam 200 300 içinden geçer o plastiğin. 1500 ile başlayıp yeterli derinlik elde edilince pürüzsüz yüzey için 2000+su ile final yapılır. Arkasından ince astar üstüne boya. Duruma göre atılacak kat sayısı belirlenir. Son olarak maskelemeyi biraz genişletip çok ince olarak 2000+su. Üstüne tek kat vernik(parlak).
Heyecanla takipteyim :)
Dostum çıldırdın mı ? 200-300 ne ? Bu plastiğe maksimum girilecek 1500.
1500 altına düşükçe altındaki plastiği yontmaya başlarsın.
Hadi ufaktan ıslak 1500 le hafiften geç. Sonra boyadan ve astardan sonra ıslak 2000 yap hadi 3000 yap bitir olayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 8 Aralık 2022; 0:4:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte verniği mat mı atmalıyım parlak mı onu bilmiyorum. Markada önemliymiş sanırım
Parlak alırsanız güzel bir uygulama sonunda cam gibi parlar hocam. Mat vernikte biraz daha derin doku var bence. güneş altında sizin parça ne durumda ona bakmak lazım.
Editleyeyim yorumu, ben marangoz kafasıyla yorumladım maalesef pardon
-
bulaşık süngeri ile bile yapsanız zımpara işini daha düzgün olur. bulabilirseniz 2000-3000 kum var ön farları parlatmada son zımpara olarak kullanılır. genelde sanayide oto boyacılarda bulunur bu zımpara.
-
İnternette biri türk biri yabancı olmak üzere (yabancı olan kaynakta başka bir audiye benimle aynı trime boyama yapıyordu);
800 lük zımpara kullanmışlar. Ben ise ne yapacağımı bilemedim internetten halen araştırıyorum. Şu an 2000 ve 2500 aldım sadece.
Yani kısacası şu an 2 kere mi zımpara yapsam 3 kere mi onu bilemedim. 1200-2000-2500 diye mi gitsem yoksa 2000-2500 olarak mı bilemedim. 2500 ü verip 1200-2000 de girebilirim.
Verniği mat atayım diyorum çünkü parlak bi parça değil aslında sadece metalik boya olduğundan simli gözüküyor aslında parlak bi parça değil çokta.
800lük zımpara kalın olur.1200 bile kalın bence.
Yarı mat vernikte var.
Alacagınız gri boya muhtemelen aynı ton olmayacak.
Boya konusu zevkinize kalıyor. Piano blackte olur ama çizigi çok belli ediyor.
Vernikle ugraşmak istemiyorsanız opak renklere bakın.
En mantıklı oln buna benzer bir parça bulup zımparayı orda denemek. Derin çizikler oluşturursanız bu sefer o çizikleri kaybetmek için ugraşacaksınız.
-
800 çok kalın gelmez aslında ama 2000 aldıysanız biraz fazla sürtün olsun bitsin.
Sanayide boya satanlara gidin boyayı verniği hepsini ayarlasınlar.
-
Üst mesaj edit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 9 Aralık 2022; 15:33:58 >
-
umarım istediginiz sonuca ulaşırsınız. Yapım aşamasını ve sonucuda burdan fotograflayıp paylaşırsanız bu işi yapmak isteyenler için yol gösterici bir konu olmuş olur
-
Keçe zımpara da kullanabilirsin
https://www.hepsiburada.com/atlas-brite-kece-zimpara-230x280-mm-kirmizi-pm-HB000003L2MZ
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boyacıda dedi onu hocam bende dedimki 2000 2500 su zımparası var olur mu dedim "oda olur" dedi. Bana keçe de söyledide şunu düşündüm "keçeli" veya "keçe yapmadan" boya aşamasını uygulasam ne kadar değişebilir o var. Araştırmaya devam ediyorum parçayı bir aksilik olmazsa yarın sökücem araçtan
İki boya farkına da baktım şimdi az buçuk. Çok bir şey anlayamadım nerdeyse aynı gözüküyorlar. Yarın gündüz gözüyle herhangi bir eşyanın üzerine sıkıp bakacağım.
Adamın cihazla verdiği formüle göre sanki direk volkswagenin gövde rengi olan renk daha yakın gibi geldi bana (içeriğindeki ufak simciklerden anladım)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- manuel araba kullanmak zor mu
- baskı balata değişimi sonrası sorunlar
- clio 1.0 tce yorumları
- otoparçasan güvenilir mi
- varta akü kaç yıl gider
- honda hornet 750 fiyat
- dacia duster 2022 fiyat listesi
- byd manisa iş başvurusu
- togg şarj süresi
- yangwang u9
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X