Şimdi Ara

Aracın Gitmemesi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 93 model şahine sahibim. Yaklaşık 2 aydır araç bende yeni aldım diyebilirim. Conta değişimi yaptık. Yalnız araba aldığımdan beri 130'u zorla görüyor aracın ici bomboş. 4. Viteste 80-90 zor dedittiriyorum çok bağırıyor. Tamirciye götürdüm bu normal dedi 93 model aractan ne bekliyorsun dedi. Bu konuda gerçekten yaşamış olanlar bilgisi olanlar yorum yaparlarsa sevinirim...

• 92 model dogan sl 100 bin kmdeki arac 2008 yilinda 170 e cikiyordu benzinde iken. lpgde 160 kusur. bence 130 u zar zor gormesi normal degil. ama o aracla 120-130 ustunu gormek cok tehlikeli. Motor cok km yaptiysa ve eskidiyse birakin 130 u gecmesin. boylesi daha hayirlidir belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metallurgy kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru belkide gitmemesi canımı sıkıyor. 130 diyen mobilet var yani fındık kadar motor. Eğer varsa bir arızası yaptıralım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berixx

Dediğiniz doğru belkide gitmemesi canımı sıkıyor. 130 diyen mobilet var yani fındık kadar motor. Eğer varsa bir arızası yaptıralım.

Haklisiniz. ama dedigim gibi eski arabamiz 5 kisi + bagaj 170 i gormustu otobanda. Ama motoru iyiydi sadece 100 bin gitmisti. km farkindan dolayi motoronuz oluyse bilemeyecegim ama normal sartlarda o hiz o arac icin normal degil. baska bir ustaya gosterin. bana kalirsa motor omrunu tamamliyordur.

• Hava filtresi, LPG varsa LPG ayarı, debriyaj balatası kontrolü vs. yaptırın. 130 gerçekten çok az.
  • ilk ihtimal debriyaj bitmistir arac bagirdigi halde gitmiyormus...motor omrunu tamamliyorda olabilir yada LPG ayari..

• ilk basta yapman gereken sey ustani degistirmen olsun cok rahat 160 yapman gerek

• farklı bir tamirciye götür
  • Baskı balatam bitti diye bas bas bağırıyor araba..

• Aracı benzinde kullanmanızı tavsiye ederim, benzinde de aynı sonucu alırsan motorla ilgili bir sıkıntı vardır ki öncelikle motorun temiz kullanıp kullanmadığı, yaş, usta büyük etkenler benim için. Conta değişimi yaptırmışsın büyük ihtimalle motor yorulmuş.
  • Memymulio kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar bende 96 slx var. 160 binde. hala benzinde kullanıyorum uzun yolda 35 kuruş yakıyordu. ancak 1 ay önce serviste bakım yaptırdım. bujiler değişti triger değişti ve makima ile motor avans ayarı yapıldı. şimdi 40 kuruş yakıyor ve öncesinde 12 ile giderken bile bastığımda hemen fırlar 130-140 yapardı ancak şimdi gaz sonda iken 120 yapabiliyorum . neden olabilir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 7 Ocak 2014; 0:19:17 >
  • benim 95 model şahinim var 150-160 rahat görüyor ama en fazla 1-2 dakika o hızda kalıyorum. çok tehlikeli. bence senin araçta sorun var
  • 93 slx im var lpg de 170 gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berixx

Arkadaşlar 93 model şahine sahibim. Yaklaşık 2 aydır araç bende yeni aldım diyebilirim. Conta değişimi yaptık. Yalnız araba aldığımdan beri 130'u zorla görüyor aracın ici bomboş. 4. Viteste 80-90 zor dedittiriyorum çok bağırıyor. Tamirciye götürdüm bu normal dedi 93 model aractan ne bekliyorsun dedi. Bu konuda gerçekten yaşamış olanlar bilgisi olanlar yorum yaparlarsa sevinirim...

araba gıtmez dıye bısey yok kardesm . 93 ladam var 100e ne ara cıktıgımı bıle farketmıyorum maxsımum bastıgım 170 oldu ama 170le gıderken guven vermıyo o da ayrı :)
  • mptpr kapak contasına baktır ustaya birde debriyajında bitmeye yakıntır bagırıp gitmiyorsa debriyadajda derim eger yokusta bagırmayıp öksürür tarzdaysa gaz yememe gibi motor kapagı contasına baktır bir
  • 2006 yılında 2001 şahin 1.6 ile 190km/s görmüştüm. 95 tipo'mlada aynı hızı gormustum. anlamıyorum su ustaların araç eskı model yapmaz demelerını. çok ustaysan yapta gorelım
  • Hocam senden önce kullanan şahıslar aracın motorunu ne kadar yıprattıysa o kadar düşük performans alırsın. Adam alıp vurmuştur dağa bayıra. Gezmiştir kafasına göre. Motoruda bitirmiş tabiki. Motor testine sokmalıydın . Araç isterse 93 değil 80 model de olsa motor testi şart hocam.
  • Triger sentesi atık olabilir. Avans ayarı, sibop ayarı ve baskı balatanı yaptırdıktan sonra sonuç düzelebilir. Birde komple ateşleme sistemini kontrol ettir. Maddi durumun yeterliyse karbiratörü temizlettir.Hem bakmı yapmış olursun hemde istediğin hıza kavuşursun :)
  • bende 96 doğan slx var geçen yıl şubatta aldım. ilk aldığım zaman muğlaya gittim dönüşte arabayı deneme amaçlı bi basayım dedim gazda 190ı gördüm . bidaha da doğanla o hızı yapmaya bi taraflarım yemiyor. 160-175 arası her zaman görüyorum tabi yalnızken yanımda babam yoksa :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Kentli -- 6 Mayıs 2014; 17:08:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.