Şimdi Ara

Aracın boyalı çıkması durumunda fiyatı ne kadar düşer ? (2. elde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

98 model Polo Classic bakmaya gittik,

sahibi kaza boya yok tertemiz dedi,

12.750 TL 'ye anlaşıldı.

Ustaya götürdüğümüzde araç tavan hariç komple boyalı çıktı. Değişen yok denildi.

satıcı 12750 'den 12.600 'e inerim dedi. Biz de vazgeçtik indirim miktarını az bulduğumuz için. Bu tür durumda aracın komple boyalı olması fiyatı ne kadar etkiler? Bilgi isteyenlere yol göstermesi gayesi ile Tecrübelerinizi aktarır mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 13 Haziran 2014; 11:26:23 >

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • 98 model bir aracın, kazalı değilse komple boyalı olması bir avantajdır.Temiz görünür en azından.Yeni araç değil ki bu.Bence bu sebeple almamakta hata etmişsiniz.2010 model komple boyalı olsa o zaman fiyat piyasasına göre baya düşer ama o model yıllarında boyasız vuruksuz çiziksiz araç mı var allasen .

Orijinalden alıntı: anyhill

Evet soru belli,

98 model Polo Classic bakmaya gittik,

sahibi kaza boya yok tertemiz dedi,

12.750 TL 'ye anlaşıldı.

Ustaya götürdüğümüzde araç tavan hariç komple boyalı çıktı. Değişen yok denildi.

satıcı 12750 'den 12.500 'e inerim dedi. Biz de vazgeçtik indirim miktarını az bulduğumuz için. Bu tür durumda aracın komple boyalı olması fiyatı ne kadar etkiler? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?

vazgeçmeniz iyi olmuş.Daha kaza boya hakkında doğru söylemeyen adamda neler vardır.Boşverin nasip kısmet işi.Öyle adamdan araba alınmaz komple boyaya da 250 inilmez.Boşverin başka araç alın.
  • araçtaki boya durumu çokta garip değil yaş itibari ile , ancak satıcının boya yok demesi insanı tereddüte düşürür yarın öbürgün başka bir sorun çıkar mı diye . araç alınabilir fakat bu tip satıcılardan almayın derim
  • Boya yok deyip komple boyalı çıkınca adam ne dedi merak ediyorum gerçekten?
    Az birşey yüzü kızardı mı yada şöyleydi böyleydi diye lafı mı dolandırdı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen.md -- 13 Haziran 2014; 11:38:30 >

Orijinalden alıntı: alperen.md

Boya yok deyip komple boyalı çıkınca adam ne dedi merak ediyorum gerçekten?
    Az birşey yüzü kızardı mı yada şöyleydi böyleydi diye lafı mı dolandırdı?

satıcıyı tanıyoruz zaten , saygıdeğer bir abimiz/hocamızdır. Boya çıkınca şoke oldu, satın alırken ustama sordum boya yoktu dedi dedi. Telefon açıp ustasına ulaşmaya çalıştı ulaşamadı. Kaportacıyı beğenmedi, başka 2 kaportacıya daha gittik hepsi de tavan hariç komple boyalı dedi. O da kabul etti boyalı olduğunu ve 150 TL fiyat düştü. :) biz de kaç TL düşeceğini bilemedik. 1000 TL düşmesini bekledim olmadı. Vazgeçtik nazikçe.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boyasız araçla 12750ye anlaştıysanız tavan hariç boyalı araç 11eder en fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tofaş Doğan SLX

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • 12.000 e alinir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de benzer bir durum oldu.. 98 Astra'mı boyasız değişensiz diye aldım. Araç ekspertize de girdi. Satarken de ilana öyle yazdım, burdaki servis, aracın bir parça boyası, bir parça da değişeni olduğunu söyledi. O anı yaşamak istemezsiniz inanın.. Adamlara acaip mahçup oldum, yanlarında eski sahibini arayıp durumu sordum. O da "güya" boyasız değişensiz diye aldığını söyledi. Ben de bundan haberi olup da söylemediyse beddua ettim. Araç bedelinden 1.000 lira indirim yaptım. Alıcılar fiyatı öldürmek istedi, yol paralarını ödeyip gönderdim..

O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • Boya varmı sorusunun asıl nedeni kaza varmı macun varmı vs diye sormaktır. Araç tavan dahil komple boyalı olabilir macunlama, değişen vs yoksa ince kat şeklinde sadece boya attılarsa motora yağ eklemek gibi birşeydir. Çünkü yıllar yılı pasta cila güneş vs boyayı inceltiyor eskitiyor. Siz temiz bir araç olsun istiyorduysanız fırsatı tepmişsiniz satarken anlatamam stres olurdum diye düşünüyorsanız iyi etmişsiniz. Ama değişiyor o boya algısı, boya macun değişen şeklinde bakıyor çoğu kişi.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

Boya varmı sorusunun asıl nedeni kaza varmı macun varmı vs diye sormaktır. Araç tavan dahil komple boyalı olabilir macunlama, değişen vs yoksa ince kat şeklinde sadece boya attılarsa motora yağ eklemek gibi birşeydir. Çünkü yıllar yılı pasta cila güneş vs boyayı inceltiyor eskitiyor. Siz temiz bir araç olsun istiyorduysanız fırsatı tepmişsiniz satarken anlatamam stres olurdum diye düşünüyorsanız iyi etmişsiniz. Ama değişiyor o boya algısı, boya macun değişen şeklinde bakıyor çoğu kişi.

mesele o zaten, satıcı abimiz 1.5 senedir sorunsuz kullanıyordu, araç çöp diye bir kuşkum yoktu. Lakin ben saterken artık "komple boyalı" diyeceğim ve 12.750 'ye satmam zor olacak. Bu arabayı kaçtan elden çıakrtırız? sorusu akıllarda beliriyor doğal olarak. O açıdan en çok 12.000 TL dese yine alınırdı kanımca. Genelde yorumlar da o yönde . @Aytürk de 1000 TL indirmiş 1 parça değişen 1 parça boya için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 13 Haziran 2014; 14:15:31 >

• Eski araçlarda boya olması avantajdır. Orijinalliği bozulmasın diye güneş yanıklarıyla dolaşan sivri zekalardan çıkıyor bu muhabbetler. ben aracımı bir gün sonra boyandığı haliyle aldım. kimse de görüp bu boyalı demedi şimdiye kadar aksine çok beğenildi ve rahat şekilde sattım. Boya durumu ilk 5 yıl içindeki araçlarda geçerlidir genellikle.

Orijinalden alıntı: memocan2468

Eski araçlarda boya olması avantajdır. Orijinalliği bozulmasın diye güneş yanıklarıyla dolaşan sivri zekalardan çıkıyor bu muhabbetler. ben aracımı bir gün sonra boyandığı haliyle aldım. kimse de görüp bu boyalı demedi şimdiye kadar aksine çok beğenildi ve rahat şekilde sattım. Boya durumu ilk 5 yıl içindeki araçlarda geçerlidir genellikle.

araç komple boyatılmış ama her yanı çizik doludu, dış kondisyonu çok kötüydü . Boyatılmasının bir katkısı olmamış yani .
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Eski araçlarda boya olması avantajdır. Orijinalliği bozulmasın diye güneş yanıklarıyla dolaşan sivri zekalardan çıkıyor bu muhabbetler. ben aracımı bir gün sonra boyandığı haliyle aldım. kimse de görüp bu boyalı demedi şimdiye kadar aksine çok beğenildi ve rahat şekilde sattım. Boya durumu ilk 5 yıl içindeki araçlarda geçerlidir genellikle.

araç komple boyatılmış ama her yanı çizik doludu, dış kondisyonu çok kötüydü . Boyatılmasının bir katkısı olmamış yani .

Ben aracımı galeriden aldım. İnanın şimdiye kadar kimse bu boyanmış demedi. Herkes boyasını orjinal sanıyordu. Sağ çamurluğu boyattım kazadan dolayı. Orası kabak gibi belli oluyordu.

• quote:

Aynen öyle.. Astra'mı satmayacak olsaydım kesinlikle komple boyatırdım. Yapım aşamalarını da fotoğraf-videoya alırdım. İçi rahat olurdu alıcının. Benim kapıda çirkin bir matlık vardı, satacağımı bile bile, değiştiğini öğrendiğimde boyattım.

O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • 100-150 TL daha düşmesi halinde alacağım bu aracı sanırım. birazdan son görüşmeyi yapacağım nasipse alayım şu aracı. Niyetim 2000 model Symbol falan almaktı ama nasip.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.