Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

31.12.2019 tarihinde sabah eşimi çalıştığı hastaneye bıraktım. Tekrar yola çıktım. Öndeki araçta hanımefendi birden vitesi geriye taktı. Fark edip kendimi sağa atmama ve onca kornaya rağmen sağolsun geldi vurdu. Allahtan hanımefendi ve eşi kibar insanlardı. Çok mahçup oldular.

Kazadan sonra bütün prosedürü tamamladık aşağıya kaza ve hasar resimlerini ekliyorum.

Aynı gün yetkili servise gittim rica minnet servis sorumlusu araca baktı. Söylediğine göre

-Ön tampon boyanacak. Sol tutucu kırık, tırnaklardada kırık var. Mevcut oluşan yırtığı görmediğini düşünüyorum. Değişim olursa orjinal ön tampon internette 3500 tl. İşçilik+boya+parça maliyeti 5 k olur diye düşünüyorum. Değişim olmazsa 1,5k
    -Sol Farın üst ve alt tırnakları kırık. Camda çizikler var. yüksek ihtimal tamir ettireceğiz dedi fakat değişim olursa 6 k sadece sol farın ücreti.
    -Kaput önündeki panelin ayarı düzeltilecek.
    -Sol Çamurluğun ayarı düzeltilecek.

Aracıma vuran hanımefendinin eşi kendi ustasında yaptırmayı teklif etti. Gel bir gösterelim istersen yetkili servise bırakırsın diyor.

Aracım 2017 model piyasa değeri yaklaşık 150k. Bu ufak hasar için yetkili serviste hasar kaydı çıkartmaya değer mi?

ARACIMA VURDULAR YARDIM

ARACIMA VURDULAR YARDIM

ARACIMA VURDULAR YARDIM

ARACIMA VURDULAR YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtok -- 2 Ocak 2020; 9:34:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İkinci elde satarken alıcısının tarafından düşünürsek yetkili serviste yaptırıp kaydını açtırmak satarken ne olduğunun bilinmesi için faydalı olacaktır. Tampon değişirse işçiliği vs. 5k demişsiniz. Far da değişirse 6k da ona demişsiniz 11k toplam. Satarken 11k'lık hasar kaydının yetkili serviste kayıtta olması bence artıdır. Yoksa neyden dolayı olduğunu anlatamayabilirsiniz. Hatırda değil yazıda kalır demişler

• mtok kullanıcısına yanıt
    Ben de ondan bahsediyorum. Alıcı expertizde tampon, far değişimi vs. çıktığı zaman sorgulayacaktır gizlenen nedir diye ki ben şahsen öyle düşünürüm. Değişen var kayıt yok, tampon far değiştiyse kaput altında da değişen var mıdır radyatör vs. gibi.

O yüzden seceresi belli olur aracınızın ve yetkili serviste değiştiği için alıcı için de güven oluşturur şu karmaşık piyasada işin bu taraflarını da detaylı düşünmek lazım.

Bu arada geçmiş olsun demeyi unumuşum. Allah beterlerinden korusun.

Rica ederim, iyi günler
  • karşı taraf cebinden niye ödesin onca parayı boşuna mı veriyor kasko sigortaya falan tutun tutanağı götürün yetkili servise yaptırın 100 200 liralık bişey olsa tamam diycemde 6 k lık masrafı kimse cebinden yaptırmaz
  • Bu tamponun nesini değiştiriyotsunuz?

• Karşı taraf ufak iş olduğunu söylüyor. Götürürsem tampona muhtemelen kaynak yapcaklar. Lokal boyanacak. Far ayakları kaynak ve camıda zımpara olacak. Yetkili servis bu kadar uğraşmıyor ne yazıkki

dediğim gibi eğer ki 300 500 e halloluyosa ve karşı tarafta bunu kabul ediyosa gidin yaptırın tabi kaskoyu deldirmeye değmez ama bin iki bin ediyosa şahsen ben cebimden vermezdim

ayrıca tamponda sonucta plastik aksam değişmesi çokta sorun yaratmamalı

• Şahsi olarak servis tamirli aracı dışarıda kaç parçasına müdahale edildiğini bilmediğim araca tercih ederim.

Serviste 10binlik kaydı olan dışarıda 5binlik kaydı olandan daha değerlidir benim gözümde.
  • Tamponun tırnakları sağlamken sadece vida attıysa, far ilerde sararmayacak/ kararmayacak şekilde onarılır durumdaysa kendi güvendiğiniz bir usta; tırnaklar kırıksa (1-2 tırnak kırıksa önemli değil, 4-5 tırnak kırıksa) ve far yoğun zımpara görecekse (kısa süre sonra sararma demek) yetkili serviste değişim.

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Tamponun tırnakları sağlamken sadece vida attıysa, far ilerde sararmayacak/ kararmayacak şekilde onarılır durumdaysa kendi güvendiğiniz bir usta; tırnaklar kırıksa (1-2 tırnak kırıksa önemli değil, 4-5 tırnak kırıksa) ve far yoğun zımpara görecekse (kısa süre sonra sararma demek) yetkili serviste değişim.
    Öcelikle geçmiş olsun, arkadaşa katılmakla birlikte fotoğrafta gözüktüğü kadarıyla dışarıda yaptırmanın daha uygun olacağını düşünüyorum, buna benzer bir kaza benimde başımdan geçti, tramerde önden kazalı gözüktüğü için arabayı satarken dert anlatmak çok zor oluyor, alıcılar fiyat kırmak için olayı büyütüyorlar. Karşı tarafta anlayışlıymış madem ustaya bir gösterin tamiri mümkünse tramere hiç girmesin derim ben, fotoğrafları muhafaza edin bu arada.

Vatansızlara İnat, Vatan Sağolsun...

• Far ayaklarına kaynak attırmayın bence araba parçaları çok titreşime maruz kalıyor. ona göre dayanıklı malzeme kullanılıyor. Tek bir parça ile arası kaynaklı 2 parça arasındaki dayanıklılık tartışılmaz bile bence kaynak o kadar dayanıklı değil sıcağa dayanıklı plastik malzemeyi eritip arasına yapıştırıyor. Titreşimle vs zamanla çatlar far titremeye başlar. O zaman yeni far almak istersen cebinden ödersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olursa olsun aracın yetkili servisinde yapılması böyle hazarlı kazalarda iyidir.Neymiş edendim fazla çıkartıyorlarmış hasar kaydı gözükmezmiş. Sanki eksperde çıkmayacak hasar ne değişmiş ne olmuş diye.Satarken yetkili servisinde yaptırıldı orjinal parçaları takıldı bak bu da faturası demek bir artıdır her zaman.Ayrıca değer kaybı da alabilirsiniz kaskodan.Geçmiş olsun.

PSN : Kadirizm_TR
  • Tampon ve farın değer düşmesine neden olmayacağı ve hasar kaydından daha mantıklı olabileceği gerçeği var. Kişisel fikrim, hasarı olan ama kayıt olmayan araba alınmaz, üstünden ne kadar macun veya bilinmeyen neler çıkar belli değil. Ancak sadece tampon ve far için o kadar hasar kaydı gözükmesi daha mı mantıklı bilemedim. Karşı taraf iyi niyetli yaklaştıysa en azından ustaya gösterip fikir alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtok

1.6 cdti astra k 2017
    Ben olsam o kalitede bir aracı serviste yaptırırdım orjinal parçalarla ha tramer oldukça yüksek çıkar ama kafam rahat eder zaten fazla da bişey yok gibi abartılacak bi vurma gözükmüyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.