Şimdi Ara

Aracım muayeneden kaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu bir yakınma konusu değildir.
    Bugün aracımla muayeneye gittim ve aracım bir sürü hafif kusurun içinde bir ağır kusurdan ötürü kaldı.
    Hafif kusurların bir çoğu sallama olsa da ağır kusur gerçekten bırakmayı gerektirecek bir kusurdu.
    Hafif kusurlarımın içinde far ayarı ve cam filmi gibi kusurlar gerçekten kusur olmasına rağmen motorda ve şanzımanda yağ kaçakları olduğu yazılmış. Oysa ki aracımda yağ kaçağı yok. Sinyal farlarının karardığı yazılmış, farın özelliği o. Karartılmış sinyal lambam. Görülebilirliğinde hiç bir sıkıntı yok. Bununla birlikte ön camda daha önce fark bile etmediğim bir taş izi vardı. Onu kusur yazmışlar, aylardır görmediğim iz şimdi gözüme batmaya başladı.

Far ayarını yaptırınca cidden farların performansı arttı. Resmen körmüş benim farlar onu fark ettim.

Arka sis farı işlevini yerine getirmiyor yazmışlar. Az önce baktım mis gibi yanıyor. Acaba ışığın gücünü mü beğenmedi ne.

Camlardaki filme yazmışlar bir kusur da. Gözlerimde hafiften ışığa hassaslık olduğu için (Çok parlak ortamda istemsizce gözlerimi kısıyorum bu da baş ağrısı yapıyor) filmleri sökmemeyi düşünüyorum.
    Ağır kusur ise ön tekerlek bilyasındaki boşluk. Aslında tam sağ yapıp gaza basınca "küt" diye vuruyordu ama onu rot başından yapar deyip geçiştiriyorlardı. Bilyanın dağıldığını muayenedeki eleman söyledi. Sanayiye gittim, bilyayı poyrayı değiştirmeyi uygun gördü ustam. Ben de ustama güvendiğim için onay verdim. Değişti, rot ayarı yapıldı.

2 Gün sonra tekrar muayeneye gideceğim. O zaman direk geçeceğimi düşünüyorum.

Muayenede yapılanları anlatmak istiyorum.
    Aracı sizden teslim alıyorlar.
    Önce aracı Dyno'lardaki gibi silindirin üzerine alıp tekerlerin döndürüyorlar. Sonra aracı kanala sokup altına girip bakıyorlar. Daha sonra aracı altından iki taraftan da kaldırıp (Önden ve arkadan) tekerlere bakıyorlar. Dönüşlerine falan. Muhtemelen benim sağ ön tekeri de orada fark etti. Ardından aracınızı ileri alıp far ayarına bakıyorlar. Bu arada her bir kapıyı açıp tüm kemerlere tek tek bakıyorlar. Hatta benim arka koltukta 3 kemer yuvası 2 kemer vardı. Akıl erdiremedim gittim muayeneye. Orada bi kemer daha bulmuş çıkarmış adam. Kemeri nereye sokacağımı bilemedim öyle dışarıda mal gibi kaldı.

Far ayarına da bakıldıktan sonra kaldığımı söylediler. Kabul edip imzaladım. Eskişehir'deki muayene istasyonu. Kime sorduysam burada geçen araba Türkiye'nin her yerinde geçer dediler. Açıkçası bu kadar detaylı incelemeleri hoşuma gitti. Hem aracımdaki bir kusuru bulmuş oldular hem de başka bir kusur olmadığına emin oldum.

Yarın değil öbürkü gün de gidip muayenemi yaptırır çıkarım.

• gecmis olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppimpirikk -- 1 Mart 2014; 18:59:54 >
  • tüvtürk başlarda garip gelse de.
    araç, yol, sürücü, yolcu ve yaya güvenliği harici keyfi muayene yapmıyor.
  • Hadi ya, 2 gün sonra aynı yerde muayeneye gideceğim bende, sıkıntı çıkarmasalar bari zaten durum kötü.
  • @ppimpirikk, Vallahi geliyor, şimdi kemeri geri koltuğun arasına sokuştursam mı diye düşünüyorum. Aslında bizlerin de başına geliyor da, biz çaktırmamayı tercih ediyoruz sanırım.

@mavipasa, evet hocam hafif kusurlar biraz sanki yazmış olmak için yazılmış ama rot ayarına gittiğimde sağ ön tekerlek rotun yamuk demişti adam. Ben de "yolda bırakacak bir sorun mudur" dedim. Değil dedi. O boşluğu fark etmemiş bak. Ben de usta yolda bırakmaz dedi diye umursamazdım.
  • Banada nasıl bir şans denk geldiyse 90 model araba ve filmli camlar pusturulmuş araba ile geçtim. hayret ettim. demekki araba çok kötü değilmiş dedim
  • Dediğim gibi hayati bir kusur yoksa bırakmıyorlar. Önümde bir Taunus vardı tekte geçti mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARAÇ MUAYENEDE KOLTUK SORUNU..!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

@ppimpirikk, Vallahi geliyor, şimdi kemeri geri koltuğun arasına sokuştursam mı diye düşünüyorum. Aslında bizlerin de başına geliyor da, biz çaktırmamayı tercih ediyoruz sanırım.

@mavipasa, evet hocam hafif kusurlar biraz sanki yazmış olmak için yazılmış ama rot ayarına gittiğimde sağ ön tekerlek rotun yamuk demişti adam. Ben de "yolda bırakacak bir sorun mudur" dedim. Değil dedi. O boşluğu fark etmemiş bak. Ben de usta yolda bırakmaz dedi diye umursamazdım.

Benim araca da sanziman yag kacagi

Far ayarsizligi

Arka fren stop lambasi

Silecek

Lastigr batan yabanci madde

Bikac bisey daha vardi unuttum.

Ustaya gösterdim sanzimani kece sertlesmesi contadan yag atiyormus. Sanziman indirmeye 1 kusur fiyat cekti.
    Arabayi 1 hafta yatirdim. Altina baktim akan bisey yok.

Yag ekledim. Yola devam...

• bir gün yol kenarında bekliyoruz benzin istasyonu yanında. (e5 yan yolda)
    arkası tepeleme dolu bir kamyonet uzaktan geliyor, hafif sağ öne çökmüş asfalttan alevler çıkıyor kıvılcım şeklinde.
    kamyonet yanımıza gelmeden önce bir tekerlek geçti önümüzden. sonra zar zor durdu yol kenarında.
    o zamanlar muayenelere hiç önem verilmiyordu. şöyle bi ön kaputu açıp kapatıyorlardı. sıra vs zaten yok pulu öde geç.
  • Diyorum ya muayene iyi bir şey. Yoksa o kamyonet gibi kendi tekerimi sollayabilirdim.

@ppimpirikk, şanzıman yağınızın eksildiğini gördünüz mü? Bir gösterge ya da emin olduğunuz bir eksilme var mıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 18 Şubat 2014; 23:18:46 >
  • Bende dün muayeneye girdim.Yaklaşık 7 tane hafif kusurla tek seferde geçtim.Bir arkadaş 2009 model aracıyla ön park farının bir tanesi yanmıyor diye geri gitti , tekrar muayeneye girecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgrmex -- 19 Şubat 2014; 0:12:06 >
  • Allahatan ki şu vizeler var, yoksa çoğu kimse aracına bakmaz, zorakide olsa 2 senede bir aracımız tam tekmil elden geçiyor.
  • Valla hocam bana da işte bilya dağıttığını ustalar değil muayene söyledi. Yoksa ben rot kolu eğik, rot başında boşluk var der umursamazdım.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Rot başında boşluk yazılıp muayeneden geçen bir tanıdığım bir müddet sonra rot başının çıkmasıyla ufak bir kaza atlattı.muayeneden sonra mutlaka yazılanları okuyup problem varsa bir an önce yaptırmakta fayda var.
  • Şu anda kusur yazacağı şeyler:
    Debriyaj pedalı üst lastiği yok
    Fren pedalı üst lastiği yok
    Camlara sonradan film takılmış
    Camda sürücü görüş alanında iz var (Taş izi)
    Motorda yağ kaçakları var
    Şanzımanda yağ kaçakları var
    Başka kusur yazacak bir şey kalmadı.
  • tuv'un muayeneleri cokda guvenilir degil ama gecerli. yani muayene yaptirmak zorundasin.
    tuv un baktigi kriterler belli. herseye bakamaz. yani guvenligimizin tuv ile hic bir alakasi yok.
    kusurlarin neler oldugu bilenler gerektiginde parca degistokusu yapip muayeneleri o sekilde geciyorlar.
    ayrica sirf muayeneden gecsin diye arabalarin arka frenleri kara duzen baglaniyorki buda ciddi tehlike arz ediyor.
    ayrica cam filmini bende sevmem ancak faydali oldugu kadar zararli yonleride mevcut.
    catliyan camin orjinal olmali, degistirdin yan sanayi. ikisini teste soksan belki catlak cam daha saglam cikacak
    bilmem anlatabildimmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

tuv'un muayeneleri cokda guvenilir degil ama gecerli. yani muayene yaptirmak zorundasin.
    tuv un baktigi kriterler belli. herseye bakamaz. yani guvenligimizin tuv ile hic bir alakasi yok.
    kusurlarin neler oldugu bilenler gerektiginde parca degistokusu yapip muayeneleri o sekilde geciyorlar.
    ayrica sirf muayeneden gecsin diye arabalarin arka frenleri kara duzen baglaniyorki buda ciddi tehlike arz ediyor.
    ayrica cam filmini bende sevmem ancak faydali oldugu kadar zararli yonleride mevcut.
    catliyan camin orjinal olmali, degistirdin yan sanayi. ikisini teste soksan belki catlak cam daha saglam cikacak
    bilmem anlatabildimmi

Hocam camımda çatlak yok, nokta kadar taş izi var.
    Cam filmi de dediğim gibi yandan gelen güneş ışığı baş ağrısına sebep oluyor, o yüzden tutuyorum.
    Şu anda aracımın yürüyen aksamında başka bir sıkıntı olmadığını biliyorum.
    Yine de ustaların geçiştirdiği kusuru söylemeleri hoş oldu.

• kusur bulmalarina kizmiyorum, bulsunlar.
    ancak tuv muayeneleri yetersiz. sadece kontol ediyorlar. eger sen neye ve nasil bakacaklarini bilirsen ona gore ayarlarsin aracini gecersin.
    ancak konu hakkinda bilgisi olmayan sade vatandas icin bazen kabus bazende kabus otesi sonuclar cikabiliyor.
    yukarida soyledigim gibi, orjinal parca degisimleri, veya orjinal parcayi feda etme gib, fren ve duzen ayarlari ile oynama gibi gibi
  • O konuda haklısınız tabii. Bu muayeneyi nasıl kullanacağınıza da bakıyor. Ben çıkan kusurların çoğunu giderdim şimdi. Gidermeye de bilirdim ya da dediğiniz gibi müdahaleler de belki...
  • Gecen sene vizeye gittigimde eski kasa sahin vardi motor sasi numarasi tutmuyor du gecirmediler adam cinnet gecirdi kendi arabasinin camini silecegini kirdisinirden basti gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.