Şimdi Ara

aracım eskisi gibi gitmiyor****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ardakaşlar merhaba, kia rio 1.2 benzinli aracım var. Eskiden 160-170 arası hızlara ulaşıyordu şimdi araç tapa gaz 120 yi geçmiyor eskisi gibi hızlanmıyor da.. Daha 65.000 km de sizce sebebi ne olabilir? Bakımdan çıkalı daha 5000 km oldu, yağı ve tüm filtreleri değişti...

• Yetkili serviste mi yapıldı bakımlar?
  • Baskı balata bitmiş olmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Yetkili serviste mi yapıldı bakımlar?

hayır hocam, garantisi bittiği için başka servise götürdüm, servis çok fahiş fiyat çıkarıyordu mecbur kaldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Baskı balata bitmiş olmasın

hocam bu kadar kısa sürede biteceğini zannetmiyorum ama olabilir. Bittiğini nasıl anlarız peki? Bazen kalkışta normal kaldırmama rağmen tak tak tak ediyordu, ama böyle haftada 1 kere felan. baskı balatadan mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman02

quote:

hayır hocam, garantisi bittiği için başka servise götürdüm, servis çok fahiş fiyat çıkarıyordu mecbur kaldım..

fahiş derken... bi taraf 2000, bi taraf 150 mi ???
    öyleyse kabul edilebilir...
    yoksa bi taraf 600 bi taraf 400 ise....
    neyse aşırı hız iyi değil zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayengec

quote:

quote:

sadece yağ değişimi , polen filtresi, fren balatası ve hava filtresi yapılacak bir bakıma yetkili servis 860 tl istedi. Dışarıda aynı bakımı 400 tl ye yaptırdım. Özellikle de sorkuştum servise bunların dışında bir şey yapılacak mı diye? Hadi balatalar pahalı olsun yine de çok geldi bana 860 tl..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • freeman02 F kullanıcısına yanıt
    65 bin normal bence bitmesi için, el freni çekik şekilde kalkabiliyorsa, kalkışta titreme falan yoksa böyle anlaşılabilir aşağı yukarı. Bir de 3 4 5 viteste kalkış yapabiliyorsanız da bitmiştir.

• quote:

quote:

Yetkili servis olmadığı için her şey olmuş olabilir. Sizin motoru alıp, bitik motor bile takmış olabilirler. O yüzden yetkili servisten bilgi almanızı tavsiye ederim.

Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Gerekirse boğazınızdan kesin ama aracınızı yetkili serviste yaptırın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yayengec

quote:

quote:

sadece yağ değişimi , polen filtresi, fren balatası ve hava filtresi yapılacak bir bakıma yetkili servis 860 tl istedi. Dışarıda aynı bakımı 400 tl ye yaptırdım. Özellikle de sorkuştum servise bunların dışında bir şey yapılacak mı diye? Hadi balatalar pahalı olsun yine de çok geldi bana 860 tl..

fahiş değilmiş....
    bak şimdi araban gitmiyor...
    sanayilerde doğru düzgün usta yok, bu ustaların çıraklarından da birşey beklemeyin kalfalarından da...

• arabanın içine etmiştir beceriksizler doğru servise
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi hatta şasiyi bile değiştirmiş olabilirler.

Tamam yetkili servise gitmek lazım, kabul.

Ama sıkıntının onunla alakası yok, konuyu saptırmayalım.

Sıkıntı bencede baskı balatada .Arabanızın marka model motor hacmini söylerseniz eğer, bir de müsait bir zamanda her hangi bir viteste 3000 devirde kaç km hızla gittiğini ve üzerindeki lastiklerin ölçüsünü yazarsanız size baskı balatanın durumunu söyleyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garip bir sorun
  • Sanayideki adam yazılımla hız sınırını 120 mi yaptı acaba, ivmelenmeyi azaltmış sanırım.

Baskı balata değilse bundan sebep

• Offf ekipteki hayal gucundq hayran kaldım biri motor değişebilir diyor diğeri adam yazılımla senin arabayı sınırlamıştır,daha fazla saçmalamayın isterseniz

• quote:

quote:

quote:

Yetkili servis olmadığı için her şey olmuş olabilir. Sizin motoru alıp, bitik motor bile takmış olabilirler. O yüzden yetkili servisten bilgi almanızı tavsiye ederim.

Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Gerekirse boğazınızdan kesin ama aracınızı yetkili serviste yaptırın.

Yok daha neler. Çoğumuzun kendi bile yapabileceği, anca yarım saat sürecek filtre, yağ değişimi sırasında motoru söküp değiştirecekler he?

• Off muhabbete bak yaa. Baskı balata bitmiş işte neyin tatavasını yapıyorsunuz..

https://www.parcafilosu.com/orjinal-yan-sanayi/kia-rio-1-2-63-benzin-manuel/debriyaj-seti/?StokKategoriNo=10080202&stokPaketId=10230

Emin olmak için boş bir yol bulun. 2. viteste 20-25 km/h hızla giderken gaz pedalını sonuna kadar dipgaz basın ve bu arada gözünüz devir saatinde olsun. Devirin aniden yükselmesine rağmen aracın hızlanmadığını göreceksiniz..

Yalnız 120 km/h hızı geçmiyorsa 1-2 ay içinde yolda bırakır o araç sizi hem çok zorlamayın hemde çok rapmaya sarmayın aracı. Vaktiyle gidip baskı balata setini değiştirin yoksa birde çekici masrafınız olur.

• Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler tamam yetkili servise götürmedim ama tutup da sanayiye götürecek kadar düşüncesiz değiliz. Günde nerdeyse 30-40 araca hizmet veren bir özel servise götürdüm adamlar işini biliyorlar. Büyük ihtimal baskı balata bitmiş

• Yetkili servisle ne alakası var, onlar çokmu güvenli.

Alırsın malzemeni gidersin sanayiye, ustanın başında bekler bakımını yaptırırsın. En güvenli ekonomik bakım budur.

400 lira biraz pahalı olmuş sanki.

• Yetkili servislere anasindan babasından çok güveniyor bizim halk anlamadim gitti. Hepsi adamı söğüşlemi derdinde gözünüzü seveyim yaptıkları iş 13dk sürüyor ortalama ona da 1 saat en az işçilik yazıyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.