Şimdi Ara

Aracı yükseltmek için yay mı süspansiyon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 Hyundai Accent aracıma negatif offsetli (içe gömük) jant taktırmak istiyorum. Jant içe gömük olacağı için doğal olarak lastikler dışarı çıkık duracak. Lastiklerin çamurluğa sürtmemesi için yayları mı yoksa süspansiyonları mı değiştirmem lazım ? Ayrıca yay veya süspansiyon değişimini jantı takan yer yapar mı ve maliyeti ne kadar olur ?

Örnek bir resim: (Benim taktıracağım jant bu kadar büyük olmayacak tabiki. 14 inç daha hoş bişey taktıracağım.)

• Süspansiyon bir sistemdir. Yay ise süspansiyon sisteminin bir parçasıdır.
    Sen, amortisör demek istiyorsun zannedersem...
    Aracı yükseltmek için yay değişimi şart. Amortisörle olacak iş değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: roverci

Süspansiyon bir sistemdir. Yay ise süspansiyon sisteminin bir parçasıdır.
    Sen, amortisör demek istiyorsun zannedersem...
    Aracı yükseltmek için yay değişimi şart. Amortisörle olacak iş değil...

Kusura bakmayın hocam teknik konularda çok ayrıntılı bilgim yok Yayları jantı taktırdığım yerde değiştirebilir miyim, kolay bir işlem mi? Yoksa jantı taktırmadan önce mi aracı yükseltmem lazım ?
  • Aracı yükseltince bence Accent tam leylek olur.

Monster kamyon gibi olur.

Bence bunu bir daha düşünün.
  • Çok fazla yükseltmeyeceğim Lastik çamurluğa sürtmesin yeter. Zaten 14 inç olacağı için pek fazla yükselmez. Hemen hemen bunun gibi bişey olur:

• helezon yayını kast ediyorsunuz sanırım hyundainin yayları çok ucuz herhangi bir ustada kestirebilirsiniz şahin,doğanlarda yapıyorlar bu işi fakat çevremde gördüğüm bir bmw de bu cant vardı lastik kasa dışında kaldığı için ve yaylarıda kestiği için (1 parmak mesafe kalmıştı kaporta ile lastik arası) çukura girince lastik sürtünüyordu. pek kullanışlı değil açıkcası ...
  • Alacağınız lastik ölçüsü ne?

205 taban mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Acil olmasa da ben de birkaç santim daha yüksekliğe ihtiyaç duyuyorum..

Konuyu takipteyim..
  • @goro1982
    Yayları kestirmeyeceğim, daha yüksek bir yay taktıracağım. Zaten araç yeterince düşük

@senersongur
    Lastik ölçüsünü bilmiyorum. Şu an mevcut olan lastiklere hangi jant uyarsa onu taktıracağım.
  • Bende bir iki santim yukselsin istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orijinal yaysa yükseltme olayı şöyle ya çanakdan yukseltıcenız ya da araya takoz attırıcaksınız. yeni bir yay alsanız bile bir süre sonra eskisi gibi olucaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.