Şimdi Ara

Aracı Uludağ'a hazırlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bu haftasonu aracımla Uludağ'a çıkacağız. Araç 3 gün orada yatacak, hiç çalışmayacak orada kaldığımız süre boyunca.
    4 tekerlek kar lastiği var. Silecek suyuna antifrizi bastım.

Soğutma suyunda antifriz var mı bilmiyorum. kontrol ettirmem gerekir mi? soğuk dağın başında aracı hiç bu kadar uzun süre bırakmadım. atladığım, mutlaka baktır dediğiniz birşey var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dağa çıkış yolunda Jandarma bazen zorla zincir taktırır. Kışlık lastik falan fark etmez. Zincirciler olur. Fahiş fiyata zincir kiralar. Adama kapora verirsin. Dağdan inerken zincirini gerir verir, kaporanı geri alırsın... Fahiş fiyat dediğime bakma. Büyük konfor. Kendi takıyor, kendi çıkarıyor. Değebilir o yüzden.

Ancak ekonomik olsun istiyorsanız zincir alın ne olur ne olmaz. Dağda kar yağışı, tipi vs. olduğunda Jandarma zincir taktırabiliyor. Sadece hem 4 çeker, hem kar lastikli araçları salıyorlar bildiğim kadarı ile. Yol temiz ise Jandarma bu kontrolü yapmıyor. Yani şans işi.

Aracına kim bakıyor? Yetkili servis ise soğutma suyunda antifiriz vardır. Motor suyu kutusundaki sıvı turuncu veya mavi ise antifirizli. Araca kim bakıyorsa ona sor. Yetkili servis ise baktırmana ve sormana gerek yok.

Aracının aküsü ölü ise bir ihtimal o soğukta dert olur. Ancak Uludağ o kadar soğuk değil. Korkacak bir şey yok. Akşam, hava açık ise (bulut yoksa) soğuk olur. Gündüz, hele ki havanın açık olduğu günler gayet sıcak olur. Yazdıkların dışında bir kontrol yapmana gerek yoktur. Oraya gittiğinde aracı yatıracağın zaman silecekleri kaldır. Cama yapışmasın.

• Antifriz kontrolü, ve silecekleri kaldırmaktan başka bir şeye gerek yok.
    Benim başıma gelmedi ama bir çok kişinin el frenin balatalara yapışıp donuyordu, buna da dikkat edin. Eğer araç otomatikse düz bir yere çekin P konumunda şanzıman tutsun arabayı sıkıntı olmaz.

El frenini çekmeyin sakın.

Soruları cevaplamak adına:

Zincir var ancak lastik ebatları 235/45/18 - Zincir ebatı 235/40/18 yada 50/18 gibi birşey. Tıpatıp aynısını bulamamıştım. Ekstra olarak plastik kar paleti var
    Araç açıkta durur diye düşünüyorum, kapalı yer var mı ki?
    Araç otomatik, düz bir zemin var mı onu da bilmiyorum açıkcası. Park freni elektronik. düz bir yer bulursam çekmem ama aksi taktirde çekmek zorunda kalabilirim.
    2016 yılının yaz aylarında yetkili servise götürdüm. Soğutma suyuna antifriz konuldu mu bilmiyorum.
    2017 yılında yine yazın özel servise götürdüm ve antifriz veya ekleme koymadılar.
    Antifriz'in rengi turuncu
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.