Şimdi Ara

Araca amerikan bezinden branda yaptım ama hala çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımı güneş yanığından korumak için forumlardan araştırarak amerikan bezinden branda yapmıştım.
    güneşin altında kaldığında elimi brandanın altına sokup kaportaya dokunuyorum fakat araç beyaz renk bezle örtülü olmasına rağmen kaporta halen neredeyse el değmeyecek kadar ısınıyor. sadece güneş ışığını keserek güneşten korumuş oluyor muyum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amerikan Bezinden Branda Kullandığınızda Arabanız Hala Isınıyorsa Ne Yapmalısınız?

Amerikan bezi araba brandaları, araçları güneş ışığından ve diğer hava koşullarından korumak için yaygın olarak kullanılan uygun maliyetli bir seçenektir. Ancak bazı kullanıcılar, Amerikan bezi brandaların araçlarını serin tutmada yeterince etkili olmadığını bildirmiştir.

Amerikan bezi brandanın aracınızı tamamen güneş ışığından koruduğundan emin olsanız bile aracınızın hala ısınmasına neden olabilecek birkaç faktör vardır:

• Markanın Kalitesi: Tüm Amerikan bezi brandalar eşit yaratılmamıştır. Daha ucuz markalar, güneş ışığını daha iyi emen daha ince ve daha az yansıtıcı malzemeler kullanabilir.
    • Brandanın Uyumu: Branda aracınıza düzgün şekilde uymuyorsa, aralarından güneş ışığı girebilecek boşluklar oluşabilir.
    • Havalandırmanın Eksikliği: Branda, aracınızın içindeki sıcak havayı dışarı atmasını engelleyebilir ve bu da sıcaklığın artmasına neden olur.
    • Park Etme Konumu: Aracınızı doğrudan güneş ışığına park etmek, herhangi bir branda türünün etkinliğini azaltacaktır.

Aracınızın Amerikan bezi brandayla bile aşırı ısınmasını önlemek için şu adımları atabilirsiniz:

• Yüksek Kaliteli Bir Marka Seçin: Ünlü bir markadan sağlam ve dayanıklı bir branda tercih edin.
    • Brandayı Doğru Takın: Brandanın aracınıza uygun olduğundan ve güneş ışığının girmesine izin verecek boşluklar olmadığından emin olun.
    • Havalandırmayı Sağlayın: Sürücü koltuğunun pencerelerini veya güneş çatısını hafifçe açık bırakmak, sıcak havanın dışarı çıkmasına yardımcı olacaktır.
    • Gölge Bir Alan Bulun: Mümkünse aracınızı gölge olan bir yere park edin.

Yukarıdaki adımları uygulayarak, Amerikan bezi araba brandanızın aracınızı serin tutmasına ve aşırı ısınmayı önlemesine yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hava aldırmadığı, yağmur yağdığında daha zararlı olduğu hakkında söylemler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Hava aldırmadığı, yağmur yağdığında daha zararlı olduğu hakkında söylemler var.
    hocam internette yaptığım araştırmalara göre piyasada satılan brandalar naylon vb. olduğu için hava aldırmıyor ve nem yaparak boyaya zarar veriyor. fakat ben amerikan bezinden yani bildiğimiz kefen bezinden branda yaptım. çok ince bir kumaş ve oldukça hava geçirgenliği var yani zararlı değil. yağmur yağarsa da topluyorum tek beklentim güneşten korusun yeter ama kaporta ısındığı için çelişkiye düştüm güneş yanığının tek sebebi güneş ışığı mı yoksa sıcak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 31 Temmuz 2019; 20:13:10 >
  • Hocam ben de bu yöntemi denemek istiyordum. Aracı bir şekilde yaz güneşinden korumam gerekiyor.

Bence aracta ki güneş yanığının sebebi güneş ışığı ve bu sebeple oluşan ısı. Arac hareket halindeyken güneşe maruz kalsa bile kaporta oluşan rüzgarın etkisiyle ısınmıyor. Bu sebeple günlerce hareket halinde güneş ışınına maruz kalan araçta güneş yanığı bence oluşmaz.

Amerikan bezi güneş ışığını tam olarak kesmediği için kaporta kısmı ısınıyordur. Bir de beyaz aracın el dokunmayacak kadar ısınması da ilginç. O zmn iki kat amerikan bezi ile bıranda yapmak gerekiyor sanırım. Çadır yanığının sebebi şu olabılır arac bir birim ısınıyor bir birim de çadır ısınıyor iki birim ısı meydana geliyor. Rüzgar vb sebeplerle oluşan sürtünmeyle hasar oluşuyor.

Bu arada amerikan bezini nereden ne kadara temin ettiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tepetör

Hocam ben de bu yöntemi denemek istiyordum. Aracı bir şekilde yaz güneşinden korumam gerekiyor.

Bence aracta ki güneş yanığının sebebi güneş ışığı ve bu sebeple oluşan ısı. Arac hareket halindeyken güneşe maruz kalsa bile kaporta oluşan rüzgarın etkisiyle ısınmıyor. Bu sebeple günlerce hareket halinde güneş ışınına maruz kalan araçta güneş yanığı bence oluşmaz.

Amerikan bezi güneş ışığını tam olarak kesmediği için kaporta kısmı ısınıyordur. Bir de beyaz aracın el dokunmayacak kadar ısınması da ilginç. O zmn iki kat amerikan bezi ile bıranda yapmak gerekiyor sanırım. Çadır yanığının sebebi şu olabılır arac bir birim ısınıyor bir birim de çadır ısınıyor iki birim ısı meydana geliyor. Rüzgar vb sebeplerle oluşan sürtünmeyle hasar oluşuyor.

Bu arada amerikan bezini nereden ne kadara temin ettiniz ?
    amerikan bezinin uçlarına lastik diktirdim, araca geçirdiğimde gergin bir şekilde rüzgarda hareket etmeden duruyor yani sürtünerek ısı oluşturması mümkün değil hocam. aracımı hafta içi hiç kullanmıyorum yani hareket halinde kalması da mümkün değil maalesef. el dokunmayacak gibi mi tam emin değilim fakat epey ısınıyor. bu arada branda aracın çoğunu kapatsa da kapı camlarının alt bitiş noktalarında sonlanıyor. yani kapılar açıkta kalıyor. bu kapıların ısınmasından dolayı ısı tavana vb. yayılıyor olabilir mi?

bu arada bezin metrekaresi 10-15 lira gibi bir fiyatla satılıyor. bir metrekaresi 100x220 cm şeklinde. 2 metre alırsanız 200x220 boyutunda olur

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Sana bir tüyo daha vereyim aklıma yeni geldi altına strafordan 3 parça yaptır kaput tavan bagaj dolu rizikosu olduğunda altına koyarsın başkan istersen. Ben de düşünmeye başladım şimdi

• İllaki metal de ısı iletkenliği oldukça yüksektir. Ben aracın tamamını kapatacak şekilde bir bıranda yapmayı ve sadece yaz aylarında şu dönemde kullanmayı düşünüyorum. 2006 model motorum var hiç güneş görmedi hep gölge de muhavaza ettim şu an yıkadığım zaman daha yeni gibi duruyor. Aracı malesef su ana kadar pek gölge de muhafaza edemedim farlarda hafif renk değişimi başladı.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Beyaz renkli bez UV'yi tam olarak kesmez. Isınmayı sağlayan da ışıktaki morötesi (UV) dalgasıdır. Bu durumu evlerdeki güneşlik olarak asılan beyaz perdelerden anlayabiliriz. Perdeleri çekmemize rağmen odanın içi hala aydınlıktır. Odanın içine süzülen UV ışınları sirayet ettiği eşyaları ısıtarak odanın ısınmasını sağlar. Bu duruma siz biri siyah biri beyaz olmak üzere iki kat bezden bir kılıf uydurmanız gerekli. Arabanın üstüne önce siyah kılıfı onun üstüne de beyaz kılıfı sererseniz verim aldığınızı göreceksiniz.
  • Ben güneş yağı kullanıyorum. Araba güneşte dahada parlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickenick N kullanıcısına yanıt
    Amaç anlık görüntü değil ki hocam aracın 3 5 yıl sonra hala canlı gözükmesi .

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Peki siyah kumaş güneşi daha fazla çekeceği için altına güneş ışını geçirmese bile oluşan ısı sorun oluşturmaz mı ?

• Nickenick N kullanıcısına yanıt
    Bir de araç güneşin altındayken içine binince 5 10 dakka o sıcağı çekmek zorunda kalıyorsun.

• nick isminize önce bir tebessüm halim geliyor..)
    konuya gelelim paranız çöp şöyleki SERA etkisi denen bir olay bunu seracılar kullanıyor
    arabada ise şöyle işliyor güneşli havalarda aracın içi dışarıya göre daha sıcaktır neden sera etkisi

uzun dalga güneş ışınları aracın içine girer ve kısa dalga olarak çıkar aradaki fark dışarıya göre daha fazla ısı farkıdır.
    siz bunu güneş geçiren kumaşla tetiklemiş ve bir sera etkisi yaratmışsınız ısınması o yüzde doğaldır hemde fazlaca..

bende branda var yağmur ve su geçirmeyen cinsten bu şekilde olmalı yada cama koyduğumuz parlak torpido koruma tipinde birşey bulsanızda olur.

ama sizin yaptığınız sera etkili branda olmuş onu kullanmayı bırakın aracın içine koltuk örtüsü yapın kişisel tavsiyem
  • Güneş ışığını görmediği sürece ısıdan bişey olmaz.

Antalyada yaşayan ve senelerdir branda kullanan birisi olarak söylüyorum bunu.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Peki hangi bırandayı tavsiye edersiniz amerıkan bezınden kendimizin yaptıgı mı yoksa satın alınma bıranda mı ?

• Bu kadar da cok takmayin gunesi , yagmuru , kari .
    Bu araclar hava sartlarina uygun sekilde yapiliyor . Sifir arac alip 15 sene kullananda cok nadirdir . Siz araci almadan once kac ay gunes yagmur camur altinda disarda bekletildiginide bilmiyorsunuz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tepetör

Peki hangi bırandayı tavsiye edersiniz amerıkan bezınden kendimizin yaptıgı mı yoksa satın alınma bıranda mı ?
    Naylon olmayacak, pamuklu olcak yani yağmur için değil sadece güneş için kullanmalık.

Brandacıda araca göre ölçü alıp yaptırmıştım geçen sene 400 Liraydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Beyaz renkli bez UV'yi tam olarak kesmez. Isınmayı sağlayan da ışıktaki morötesi (UV) dalgasıdır. Bu durumu evlerdeki güneşlik olarak asılan beyaz perdelerden anlayabiliriz. Perdeleri çekmemize rağmen odanın içi hala aydınlıktır. Odanın içine süzülen UV ışınları sirayet ettiği eşyaları ısıtarak odanın ısınmasını sağlar. Bu duruma siz biri siyah biri beyaz olmak üzere iki kat bezden bir kılıf uydurmanız gerekli. Arabanın üstüne önce siyah kılıfı onun üstüne de beyaz kılıfı sererseniz verim aldığınızı göreceksiniz.
    ısınmayı kızılötesi dalgalar sağlar, morötesi renk pigmentlerini etkileyerek değişime sebep olur.

plajda çok bulutlu bir havada güneşlenirken sıcaklıktan rahatsızlık duymazsın, çünkü bulutlar kızılötesinin geçişine engel olur, ama farkında olmadan acayip yanarsın morötesi dalgalar bulutu geçerek derindeki pigmentleri etkiler ve bronzlaşırsın,

üzerinde bir cam kalkan olsun bu sefer bronzlaşmazsın ama sera etkisi ile sıcaktan duramaz hale gelirsin.

fotografçı olarak çekim yaparken film yada sensörü morötesi ışıktan korumak için filtre kullanırız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.