Şimdi Ara

Araç tercihi yardım ? Fiesta - Corsa - Grande Punto Evo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şehir içi işlerimde kullanmak için ufak ve dizel araç alacağım ikinci el olarak.

Fiesta Titanyum , Corsa njoy - grande punto evo düşündüğüm araçlar .

2010 ile 2011 model olacak araçlar .

Ortalama 20 ile 40.000 km civarı olacak araç .

Benim için önemli olan az yakması ve mümkünse konforununda fazla olması .

Bu üç araç hakkında da ciddi bir bilgim yok açıkçası ...

Fiesta için yakıtının çok iyi olmadığını söylüyor arkadaşlarım , fakat pekte inanmıyorum nedense :)

bütçem 31.000 TL maksimum.

Artıları ve eksileri anlamında yardımcı olursanız sevinirim.

• Fiesta da diğerleri de (dizelde) yakıtta iyidirler. Fiestadaki motor C3'teki HDi motorla aynıdır zaten. C3 ve corsa da genelde sınıfında en az yakan araçlar olarak gösterilirler. Burda konfor derseniz fiesta elenir. Çünkü sert bir süspansiyon sistemi vardır. Pek rahat etirmez. Ancak iyi yol tutar. Arka koltukta baş mesafesi çok kötüdür. Arkadakiler rahat etmezler. Konfor odaklı düşünülüyorsa ben corsa diyorum. Fiat nedense pek sevemiyorum. Tasarımı itici geliyor bana. Ancak onu da inceleyin tabi. Üçünü de iyice inceleyin deneyin. Arkasına oturun. Bagajlarına bakın. Gözle görmeniz lazım önce. İç konsolu nasıl. Koltuklar ve sürüş pozisyonu size uygun mu? Alacağınız araç 2. el olacağı için temizliği, bakımı ve donanımı ön plana çıkacaktır. ESP ve yan hava yastığı olmasına dikkat etmenizi can güvenliğiniz açısıdan şiddetle tavsiye ederim.

Ben tercihimi sıfır düşük hacimli atmosferik benziliden yana yaptım benzer bütçeyle. Ancak size yeni aveo önermem. Zira konfor yoktur ve fiestadan daha serttir süspansiyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 13 Mayıs 2012; 21:18:53 >

• Ben tercihimi Fiat'dan yana kullanırdım. Sonuçta aracı almak kadar yürütmek de önemli.
  • Fiesta Titanium Dizel iş görür hocam
  • Güzel yorumlar icin teşekkür ederim .

Arka koltuk hususu çok önemli değil benim icin aslında , genelde tek binerim . Yaz geldi ,2 kisi daha binsin hadi en fazla ..

Benim icin su an yakıt hususu ağır basıyor . Yakıt konusunda test verilerinden ziyade , bizlerin sürerek yaktığı yakıtlar daha doğru . Tabiki kisiden kisiye , atıyorum yolun düzlüğü bile etkiliyor , fakat herkes sürdüğü arabanın ortalama yakıtını tespit etmiştir .

1 sene sonra değiştiririm . Uzun süreli binmeyi düşünmüyorum alacağım arabaya .

Km az olacağı icin bakım masrafı veya arıza sorun olmaz sanki .
  • 3 arabayıda test et hangisi hoşuna gidiyorsa onu al....3 üde dış olarak güzel iç kalite olarak kişiden kişiye degişir...Fiesta donanım olarak ve iç malzeme olarak Corsa'dan daha iyi...Fiat ön yargım vardı ama yeni ürettigi arabalar bu önyargıyı kırdı iyi geliştirdiler yabana atılmaması lazım...Yakıt olarak hepsi hemen hemen aynı...
  • Puntoyu test ettim. Gercekten güzel , Fiesta ve corsa da kullandım . Ama 10 km iç ve dısını görmeme yaradı sadece .

Kullananların yorumları daha önemli bence .

Bu arada Fiesta 68 hp , corsa ve Punto 75 hp gücünde .

Performans ve yakıt olarak diğer iki arabanın gerisinde olabilirmi sizce ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabiki fiesta
  • Bir depo yakıt ile sehir ici kaç km yaparız mesela Fiesta ile ?
  • fiesta dizel ve benzinli ile yaklaşık 1200 km yol yaptık.Açıkcası dizel'in torku ve gidişi daha iyi ondan inip benzine binince araba yıgılıyor gibi geldi bize.Yol tutuşu iyi demişler ama 100 den sonra arabanın özellikle arkada oturarına Allah sabır versin özellikle Doğu Anadolu yollarında çok fazla güven verdiği söylenemez.Sanki sekiyor gibi gidiyorduk.İyi yanlarına gelirsek tasarıma diğerlerine göre daha şık yakıt tüketimi diğerlerini tam bilmiyorum ama Fiesta'nın ki gayet idealdi.İç mekanı da özellikle gögüs kısmı ve göstergeler benim hoşuma gitti.
  • Opel Corsa 0-100km 14.5
    Fiat Punto Evo 0.100km 13.6
    Ford Fşesta 0-100km 14.9 performans değerleri bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faith_388 -- 13 Mayıs 2012; 22:59:00 >
  • Punto corsa aynı motor , ama performans baya farklı ..

Yakıtları da böyle uçurum değildir sanırım :(

Dizel küçük motorlu arabalardan , bu 3 degerden anladığım kadarı ile performans beklemek yanlış olacak .

O zaman yine yakıt tüketimine geliyoruz ..

Bu arada İzmir de olacak araba hep , Anadolu yollarına göre bencede Fiesta kötü tercih olabilirdi .. Arkadasım kiralamisti Fiesta , bir iki kere kayma tehlikesi yaşadığını söylemişti , genelde hep Allah'a emanet gidiyor gibi diyorlar Fiesta icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guide

Bu arada İzmir de olacak araba hep , Anadolu yollarına göre bencede Fiesta kötü tercih olabilirdi .. Arkadasım kiralamisti Fiesta , bir iki kere kayma tehlikesi yaşadığını söylemişti , genelde hep Allah'a emanet gidiyor gibi diyorlar Fiesta icin

Büyük ihtimal kullandıgı arabada sorun vardır bence çünkü aynı fiyattaki rakiplerine göre yol tutuş ustası olarak bilinir...
  • Usta "grande punto evo" degilde "punto evo" dersek daha hoş olur.

Konuya gelirsek benim tercihim;
    1)fiesta
    2)punto evo-corsa
    Seklinde olurdu
  • Bu sıralama yakıta goremi ? Konfora güvenliğe goremi ?
  • Ben corsa aldım. Aradığın bütün özellikler corsa da var tavsiye ederim.
  • teyzemde corsa var en yakin arkadaşimda fiesta var hayalimde (Hayal dediğim gücüm anca ona yeteceği için :)) Punto var... fiesta çok konforlu bi araç en yüksek konfor onda.. hantaldır yakıtıda azdır... 1300-1600 hacimli dizel motorlarda çok fazla yakıt tüketim farki olmaz punto 23 yakarsa fiesta 25.5 yakar veya corsa 22.9 kurus yakar atiyorum takilmamak lazim... Ama puntonun iç dizaynı hepsini sollar ben çok beğendim...
  • opel corsa 6senedir kasa degiştirmemiş bunuda göz önünde bulundurmak gerekir yüzü çok eskidi...
  • imzamdaki araçla gerçek tüketim değerim 4.5 litre full şehir içi. tavisiye ederim 95 hp olması istediğin zaman performans anlamına geliyor.

31 e hafif kusurlu bulabilirsin. çünkü 2010 aralıkta çıktığı için temizlerinin piyasası 36 civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guide

Punto corsa aynı motor , ama performans baya farklı ..

Yakıtları da böyle uçurum değildir sanırım :(

Dizel küçük motorlu arabalardan , bu 3 degerden anladığım kadarı ile performans beklemek yanlış olacak .

O zaman yine yakıt tüketimine geliyoruz ..

o araçta sorun vardır. 1.5 yıldır aktif olarak fiesta kullanıyorum. 100-110 ile virajlardan yavaşlamadan girip çıkıyorum. tedirgin oluyorum ama daha herhangi bir kıç atma gibi bir durum söz konusu olmadı.

bence anadolu yolları için en mantıklı tercih fiesta olacaktır. çünkü ön takımı corsa ve puntoya göre daha sağlam

dizel feista full depo ile yaklaşık 800-850 km yol gidiyor ve 40 litre deposu var. benzinli fiesta da 500-550 km gidiyor 42 litre deposu var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.