Şimdi Ara

Araç Takip Mesafesi ve Bilinçsiz Şoförler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceki aracın etkili freni halinde arkadaki sürücü takip mesafesini yeterli mesafede tutmamışsa öndeki araca çarpmak zorunda kalacaktır.

Bu nedenle araçlar arasındaki takip mesafesi çok önemlidir.

Bu mesafe,aracın kilometre cinsinden saatteki hızının en az yarısı kadar metre olmalıdır.

Örneğin birbirini takip eden araçların hızı 90 km/saat ise,takip mesafesi en az 45 metre olmalıdır.

Araç Takip Mesafesi ve Bilinçsiz Şoförler

Zincirlerme tarzında kazaların çoğu bu yüzden oluyor..Tampon tampona giden insanlar var..Ya kardeşim az takip mesafesi bırak ya..Öndeki araçla mesafen 10-15 mt olduğu zaman, arkadaki bazı araç şoförleri hemen kornaya basıyor,selektör yapıyor..Tamam araç çok,trafik var ama Öndeki araç 90 km hızla gidiyorsa sen 45 değilde 15-20 mt takip mesafesi bırak..
    Maalesef bilinçsizce davranıyoruz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim arabam 90 ile giderken 45 metrede duramayabilir bile :)

• 50-km hız 25 metre takip mesafesi doğru doğru ama bunu şehir içinde yaptığınız zaman araya en az iki tane araba girer yol boyunca sizin bıraktığınız takip mesafesi diğer sürücüler tarafından suistimal edilir ülkemizde durum maalesef böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

Benim arabam 90 ile giderken 45 metrede duramayabilir bile :)

Sadece 45 metre degil ki. Sen frene bastiginda ondeki aracta yolda ilerlediginnden o mesafe daha da artiyor. Yani 70-80 metrrye cikiyor.

• Bizim ülkemizde takip mesafesini koruyabilmeniz için sizin takip mesafenize tecavüz edenlerle bir daha takip mesafesi bırakabilmeniz için geri geri gitmeniz gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

Bizim ülkemizde takip mesafesini koruyabilmeniz için sizin takip mesafenize tecavüz edenlerle bir daha takip mesafesi bırakabilmeniz için geri geri gitmeniz gerekir...

• Hocam istanbul'da 120 km/h la gittigini varsayarak 60 m mesafe koymamız gerekiyor sen e-5 te öndeki araçla arana 60 m koymaya çalısırsan önce selektor eşliğinde korna tacizine ardından küfürler eşliğinde sollamalara magruz kalırsın hatta dayak yemeye kadar gider bu olay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kendince zeki ya aralara girecek ya onlar yüzünden 1 arabalık mesafe bırakamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

Bizim ülkemizde takip mesafesini koruyabilmeniz için sizin takip mesafenize tecavüz edenlerle bir daha takip mesafesi bırakabilmeniz için geri geri gitmeniz gerekir...

aynen öyle
    45 metre mesafe bıraksam en az 15 araba önüme girer kesin
  • Dün de benim başıma geldi. TEM'de 80-90 km/h hızla akan trafikte ben sol şeritte giderken orta şeritten arkama, daha doğrusu dibime bir transit girdi. Hadi dedim, hemen bi tepki göstermeyeyim, açar arayı. Açmadı tabi. Bir fren yapsam motoru benim koltuğun arkasına gelecek. Ben de dörtlüleri yakıp söndürdüm. Bu da bana selektör yapıyor, sanki haklıymış gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.