Merhaba, Ehliyetimi 6-7 ay önce aldım ama daha adam akıllı sürmeyi bile bilmiyorum. Araç konusunda korkum cok, gözde miyopluk ve kayma var. Miyopluğu gözlükle halledilir de kayma konusunda bazen sıkıntılar yaşıyorum. Yaşadığım yer zonguldak burada cok fazla yokuş rampa olduğu için yokuş kalkış desteksiz araç pek almak istemiyorum cünkü her an yokusta arabayı bekletmek zorunda kalabiliyorsun oradan kalkarken de sıkıntı cekeceğimi biliyorum. Arkadakiler malum dibine kadar giriyorlar. geriye kaydırmadan kaldırmak gerekiyor aracı. Yokuş kalkıs olsun deyince de araç fiyatları 55-60bin vs oluyor. Almaktan korkuyorum açıkcası kendime güvenim pek yok bu konuda kaza yapacağım diye. Sizce yokuş kalkıs o kadar da gerekli mi? O özelliği almasam cok sıkıntı yaşar mıyım? Düşündüğüm araç megane3. Otomatik olsun sıkıntı cekmeyeyim diyorum ama 2.ellerde otomatiğe cok güvenemiyorum bir de fiyattan dolayı. Bu konularda kendimi nasıl aşarım?
Tam otomatik tork konvertörlü araç bakın, yokuş kalkışa ihtiyacınız olmaz.
Benimde anlamadıgım bu, trafikte büyük çoğunluk takip mesafesini korumuyor.
nacker
kullanıcısına yanıt
2.el otomatik araca da güvenemiyorum pek bi arızalısı denk gelirse aracın yarı fiyatı kadar masraf cıkarıyor iyi denk gelse aslında otomatik daha iyi olur tabi
tam otomatik tork konvertörlü araçlar kolay kolay arıza yapmaz şanzıman yönünden.Size önerim Honda Civic otomatik olacaktır şanzımanı motoru vs taş gibi araçtır sorun açmaz kafanız rahat olur.
yerinde olsam en zordan başlardım. yani manuel vites ve hidrolik direksiyonu olmayan bir araçtan. böyle araçlarla başlaman, seni cesaretlendirir. cesur ol, arabayı bir yerlere vurursun kırarsın ezersin ama zamanla öğrenirsin. o zor dediğim şeyler aslında öyle kolay ki bilen için... hatta yeri gelecek düz vitesi seveceksin.
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson
yerinde olsam en zordan başlardım. yani manuel vites ve hidrolik direksiyonu olmayan bir araçtan. böyle araçlarla başlaman, seni cesaretlendirir. cesur ol, arabayı bir yerlere vurursun kırarsın ezersin ama zamanla öğrenirsin. o zor dediğim şeyler aslında öyle kolay ki bilen için... hatta yeri gelecek düz vitesi seveceksin.
düz vitesi hala seviyorum. yani tek el direksiyon diğer el viteste oynaması ve izlemesi güzel duruyor
benim korkularım eğer olur da kaza vs bir şey olursa fiyatlar konusunda. malum ülkede ucuz bir şey kalmadı