Şimdi Ara

Araç kitli aracımda cep telefonuyla konuşmaktan ceza yedim. Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün çalıştığım şirkete tebligat geldi, Haziran ayında şirket aracımda cep telefonu ile konuşurken ceza yemişim. Açıkçası 15 gün indirim ile 57 TL için devlet bürokrasisi ile uğraşmak istemiyorum ama böyle durumlarda itiraz etmezsek de bu böyle devam edecek, biliyorum.

Aracım Audi A4, araç kiti var, gece saat 23:35'te ceza kesilmiş. Aracımı aldığımdan beri, yaklaşık 8 aydır, telefonu elde kullanmadım. Hep araç kiti ile konuşuyorum, zaten otomatik bağlanıyor.

Birbiriyle bağlantılı 2 soru:

1. Araç Kiti kullanarak telefonda konuşmak yasalara aykırı değil diye biliyorum. Kanun değişti benim mi haberim yok?
    2. Eğer araç kiti ile konuşmak artık yasala aykırı ise, polis gece o karanlıkta benim aracın içinde şarkı söylemeyip de telefonda konuştuğumu nasıl anlayıp ceza kesti.

Ne dersiniz, ne yapmalıyım? Teşekkürler.

• Eğer vaktiniz var uğraşırım diyorsanız, araç kiti kullanmıyorum şarkı söylüyordum diyerek cezayı ödemekten %99 kurtulursunuz ...
  • benim bildiğim araçta her şekilde telefonla konuşmak yasaktır. kit, kulaklık vs de kullansanız yasak.

çünkü yasak olmasındaki mantık araç kullanmanın dışında başka bir şeyle uğraşmamanız. yoksa mesela elinizin kulağınızda olması değil araç kullanırken aklınızın başka şeylerle meşgul olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pooodolski

benim bildiğim araçta her şekilde telefonla konuşmak yasaktır. kit, kulaklık vs de kullansanız yasak.

çünkü yasak olmasındaki mantık araç kullanmanın dışında başka bir şeyle uğraşmamanız. yoksa mesela elinizin kulağınızda olması değil araç kullanırken aklınızın başka şeylerle meşgul olması.

+1 mantıklı
  • Arkadaşlar yanıtlar için teşekkürler ancak ben trafik kanununda nokta atışı bilgi verebilecek birisi var mı merak ediyorum. Resmi gazetede yayınlanan kanunda şöyle geçiyor: (Madde 17): “Ancak, cep ve araç telefonları ile benzeri haberleşme cihazlarının sürücüler tarafından çeşitli elektronik sistemler vasıtasıyla ele alınmadan kullanılması, birinci fıkranın (d) bendi kapsamında değerlendirilmez.” :http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120321-2.htm

Bu konuda kesin bilgiye sahip birisi bizi aydınlatabilirse sevinirim. Teşekkürler.
  • O zaman yanımızdakiyle de konuşmayalım. Araç kiti ile ceza kesilmesi saçma. Teypten şarkı da değiştirmeyin dikkat dağılır, ceza kesilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

O zaman yanımızdakiyle de konuşmayalım. Araç kiti ile ceza kesilmesi saçma. Teypten şarkı da değiştirmeyin dikkat dağılır, ceza kesilir.

Ya dikiz aynasına bakarsak? En büyük felaket o olur. Başkasıyla konuşmak dikkat dağıtır. Bu kesin bir yargı gibi. Teypten şarkı değiştirmek veya klimayı açmak o kadar da dikkat dağıtmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saçmalamayın kit yasadışı olsa BMW Mercedes falan bu seçeneği size sunar mı?

Gidin itiraz edin, kanıtları olmadığı için ceza iptal edilir.
  • quote:

benim bildiğim araçta her şekilde telefonla konuşmak yasaktır. kit, kulaklık vs de kullansanız yasak.

O zaman araçdaki diğer yolcularlada konuşmayalım.
  • Neredeyse sıfır km belli seviyede tüm araçlarda bluetooth standart.

• quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Neredeyse sıfır km belli seviyede tüm araçlarda bluetooth standart.

2013 model sümbüllerde bile standart..
  • O zaman aracın kendisi ile de konuşmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

konuştuğun adamın orasını burasını kurcalamıyorsan konuşabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

quote:

konuştuğun adamın orasını burasını kurcalamıyorsan konuşabilirsin.

Yazdığın mesaja bakılırsa sen kurcalamadan sadece ''mikrofona'' konuşuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nıghtman -- 20 Ağustos 2013; 22:30:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.