Şimdi Ara

Araç için ne dersiniz? (Fiat Punto 2007) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 3000 devirde 90 km hıza ulaşamaması bence büyük problem.

  • 1.3 dizelleri ile 1.4 benzinli motorları aynı fiyatlarda.Uzun yola gidecekseniz 1.3 multijet'ini alın derim.3000 devirde 130 yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam şimdi benim güzergahım otoban oluyor mecburen, otobanda da 90 90 gitmek sıkıntı olacak. Dediğim gibi sadece şehir içi olsaydı daha rahattık. :)


    @ykaya1983 Dizeller daha mantıklı duruyor haklısınız hocam devir oranları olarak. Bu aracı sormamın sebebi yakın bir arkadaşımın aracı olması. Temiz de duruyor açıkçası ama kullanma şansım olmadı. Son bir günüm kaldı görev yerine gitmeme. Hâlâ kesin bir karar verebilmiş değilim ama biraz daha bekleyip farklı araç-farklı motor tiplerinde seçenekleri değerlendirmek iyi olacak gibi. Ya da diyorum alsam da kenarda dursa mı. :) Kararsızlık yüzünden birkaç araç fırsatı kaçırdım önceden de onların pişmanlığı da duruyor.

  • Vaktinde 2011 fiat bravo 1,4 active plus 90bg kullanmıştım.Araç güzeldi be uzun yol,şehir içi falan 2 sene kullanmıştım.Şimdi egea hb 1,4 fire 95bg kullanıyorum bravodan aldım tadı alamıyorum. İkisi de fiat ikiside 1,4 fire ama ne bileyim genede fark var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabbar.ağa kullanıcısına yanıt

    Sürekli uzun yol yapmayan için sabırlık bir durum yok. Araç yeni, geniş, premio olduğundan donanım makul. Lpg ile tüketimi hala 1 liranın altında. Konu sahibi sürekli uzun yol dediği için önermedim.


    Ağırlık sehiriçi diyene her türlü öneririm, ben geçen sene bunu sıfır alırken aynı paraya 10-12 yaş, düşük km, iki önceki kasa corolla bulamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    800+800 sık gidince az yol değil. Benim de memleket 700 km fakat ogretmenim, ekstra bir durum olmadıkça bir somestr bir yazın gidiyorum. Haliyle 90-100 ile gitmek yetiyor bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslektaş çıktık ben de öğretmenim. :) Ara tatilleri de hesaba kattım ben git gel bazında. Bazen acil durumlar da olabiliyor ister istemez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıl kullandım 1.4 fire active olanını. 2015 yılında 46.000 kmde alıp 5 ay önce 140.000 kmde sattım. 800 km uzun yol yapmam lazım demişsiniz. Yaklaşık ayda bir sağlık durumları sebebiyle günde 600 km yapıp eve dönerdim. İllaki çok konforlu ve sessiz yolculuk olmazdı ama insanı öldürmez de. Otobanda her ne kadar aracın sınırlarının üzerinde de olsa 150-160 km hızlardan aşağı düşmezdim.


    Dikkat edilecek durumlardan ilki direksiyon işlemden geçmiş mi bunu muhakkak öğrenin. City mode arızası çok kişiye kaza yaptırdı.


    İkincisi ön yolcu airbag kısmında kabarma var mı veya ne durumda.


    Üçüncüsü motor kompresyonuna mutlaka baktırın. O kmlerde sübap değişimi isteyebilir ve malum artık bu işlemler oldukça maliyetli.


    Bunların dışında yaz sıcaklarında kapıları açıp kapatırken inanılmaz bir gacırtı gelir. Servisi aramıştım kapı gergilerinin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi. Ben de internetten öğrenerek bantla kapı gergilerini ayda bir temizleyerek sorunu halletmiştim.


    Uzun lafın kısası başka tercihiniz yoksa tercih edilebilir.





  • O bütçeyle ilk kasa Citroen c3 de bakabilirsiniz. Puntoya kıyasla biraz daha kaliteli olur. 1.4 benzin ve dizel motorları çok yaygındır. Aracın iç genişliği, tavan yüksekliği, bagaj büyüklüğü sınıfındaki diğer dönem araçlarına göre oldukça iyidir. Parça sorunu neredeyse yok gibi. Direksiyonu çok hafif, sürüşü rahat, donanımı, yalıtımı ve konforu makul seviyede. Bunların piyasada temizlerini bulmak zor değil. Araştırmanızı tavsiye ederim. Ben olsam eğer o paraya 5 kapılı ve o yıllarda üretilen bir b sınıfı araç alacaksam muhtemelen punto yerine C3’ü tercih ederdim. Punto da kötü bir seçim değil gerçi.

    SYE35’teki Fiat fiorino’nun şanzıman oranları muhtemelen puntodan farklıdır. Puntonun beşinci vites 3000 devirde kaç km/sa hız yaptığını araştırın. Motorun uzun yolda yetersiz geleceğini sanmıyorum, kasa hafif, doğru kullanırsanız gayet işinizi görecek şekilde yürütürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 6 Şubat 2023; 1:11:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehir içinde benim ikinci aracım olarak kullanıyorum gayet güzel ha uçup gitmez ama az yakar içi oldukça geniş tatmin eder bakımı yap arkana bakma km si normal bendekide 2006 model 230 binde yağ azaltır LPG de azda olsa Fiatda kronik al geç hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 beygir atmosferik araba ile uzun yol gitmem ben


    Hiç olmadı aklıma gelen bu araç var şuan o paralara , 220-250 bin bandında bulunur mu bilmem Cruize olabilir vs


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-vectra-c-1077104342/detay


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Biraz daha modelli araç düşüncesiyle şimdilik bu araç konusunu rafa kaldırdım. Geçen gün yine sordu arkadaşım son kararın ne diye arada yokluyor beni. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    Geçen hafta 2011 model albea aracımı 230 bin TL'ye sattım. Sadece arka tampon değişen, sol arka kapı boyalı. Ön taraflar hatasızdı. 177.000 km'de. Ağır bakımlarına zaman vardı. Temiz araçtı. 1.4 dynamic model, benzinli. Belki fikir vermesi açısından yardımcı olur.

  • vay be , 22 23 bin di vaktinde 10x yükselmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru konuda mıyım bilmiyorum. Geçen hafta 2011 Punto Evo araç alındı ama Dynamic paket olması dışında arabada hangi opsiyonlar var bilmiyoruz. Ön direklerde Airbag logosu var, sürücü koltuğunun solunda ve yolcu koltuğunun sağında plastik kapaklar var. Teybin üzerinde ASR Off tuşu var. Cruise Control, Yağmur sensörü ve otomatik kararan iç dikiz aynası var. Biraz araştırdım ve opsiyonel donanımları karışık geldi. Bu araçta hangi opsiyonlar vardır anlayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    75 beygirlik 1.3 Multijet gayet iyi gidiyor uzun yolda da. 95lik 1.3 Multijet Egea'dan daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.