Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) (1682. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.703
Cevap
930
Favori
1.932.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 16801681168216831684
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 70mai a800se hakkında yorumu olan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Park modunda 24 saat aktif kayıt şeklinde kullanıyorsanız dikkat edin derim. Zira akünüz eski ve zayıflamışsa her an bitebilir. Tecrübe ile sabit. 2020 model aracımda fabrika üzerindeki aküyü bitirdi. Araç sabah bıraktım akşama çalışmadı. Aküyü ölçtürdüm bitmiş. Sıfır akü aldım. Bilginiz olsun.

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

Bu paraya A229 Duo plus almıştım.

Daha 1 ay olmadı a129 duo'yu 6.500 TL ye aldım ön arka kameralı. Şaka gibi insanları saf zannediyorlar :)

Neden memnun değilim. Söyleyeyim.

AEE Lyfe Silver. Görüntü kalitesi çok iyi. SJCAM o kadar iyi değil. Hafif bulanık.

AEE Lyfe Silver. Küçük bir HDMI çıkışı var. SJCAM HDMI çıkışı yok. Bu işten anlayan biri HDMI çıkışı yoksa alma. O gerçek HD video çekmez demişti.

AEE Lyfe Silver 64 GB'lık karta 720P çözünürlükte 14 buçuk saat kayıt yapabiliyor. SJCAM 64 GB karta ancak 7 saat 15 dakika kayıt sığdırabiliyor. Sıkıştırma formatı kötü. Videolar çok fazla yer kaplıyor.

AEE Lyfe Silver kamerada kullanılan kart ortam seçmeden her yerde açılıyor. Videolar izleniyor. SJCAM kamerada kullanılan kart her türlü bilgisayarda bir iki kere açıldıktan sonra bir daha açılmıyor. İçindeki videolara ulaşamıyorsunuz. Kartı kamerada formatladıktan sonra normale dönüyor. Ama kayıtlara elveda diyorsunuz.

SJCAM'ın iyi olduğu bir kaç şey var. Ne kadar ısınırsa ısınsın. Kapanmıyor. Kayıt devam ediyor. AEE Lyfe Silver Isınınca kaydı durdurup kapanıyor.

SJCAM'da çok çeşitli menuler var. AEE Lyfe Silver menu çeşitliliği konusunda cimri.

SJCAM videoda kullanılan renkler bakımından AEE LYfe Silver'den daha iyi.

SJCAM video dosyalarını seçilen çözünürlüğe göre sürelerde kaydediyor. Mesela 720p çözünürlükte bir video dosyası 43 dakika sürüyor. Çözünürlük arttıkça süre düşüyor. Sanırım her dosya 4 GB'tan fazla olmuyor. AEE Lyfe Silver dosyaları 8 dakika şeklinde kaydediyordu. Süre hiç bir şekilde değiştirilemiyordu. Çok sinir bozucu idi. 8 dakikada bir videonun biri biterken diğeri başlıyordu.

SJCAM'da iki çeşit video formatı var. MOV ve MP4. AEE Lyfe Silver'de galiba sadece MP4 var. MOV olup olmadığını hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 31 Ekim 2025; 17:44:19 >

• absfr A kullanıcısına yanıt

Arkadaşın aracına taktık geçen gün bu kamerayı arka kamera ile birlikte. Bende A500S var. Bendekinden farklı olarak gördüğüm Türkçe arayüz mevcut. Bağlantı tipi Type-C ve 70Mai UP03 park sensörü kablosu gerektiriyor park modunu aktif edebilmek için. Ekran daha büyük ancak netlik olsun, gece görüşü olsun pek bir fark göremedim.

70mai a800se-1 ön+arka kamera modelini
    up03 park sensörü kablosunu
    sandisk high endurance 128 gb

bu üçünü almayı düşünüyorum.

eğer high endurance 256 gb sıkıntı yaratmıyor diyorsanız onu da tercih edebilirim. ama sanki 128 yeterli gibi.

www.vatanbilgisayar.com
    Samsung Pro Ultimate 512 GB Adaptörlü Hafıza Kartı (200MB/S-130MB/S) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-pro-ultimate-512-gb-adaptorlu-hafiza-karti-200mb-s-130mb-s.html

Şayet araç kamerasında kullanacaksanız ve üst segment bi kart alacaksanız endurance serisine baksanız. .

Kameralarda belirli döngüde sürekli eski kayıtlar silinerek yeni kayıtlar yazildığından aslında endurance seriler bu yönden dayanıklıdır.

Sorduğunuz kartın kullanim alanında araç kameraları yazmıyor.

Bir tane 512 li almaktansa 2 tane 256 veya 3 tane 128 lik almayı ben yeğlerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Almış bulundum. Eskiyene kadar kullanırım. Dediğiniz gibi endurance etiketli bir şey alırım daha sonra.

Hocam ben de aynı durumdayım, ddpai markasında servis ve destek konusunda ulaşamadıklarını söyleyen çok var benzer sikayetler 70mai için de söyleniyor. Bu kadar para verip de ortada kalmak istemem doğrusu. Ben de ddpai n5dual , z60pro ve 70mai A800s arasında kaldım. 70mai omni 4k x800 20.000 e yaklaştı . Bilindik markaların araç kamerası da yok sanırım. Max 10.000 TL ye 4k en az 30fps ön, en az 1080p arka, park halinde kayıt için kit dahil olacak şekilde güvenebileceğim bir kamera bulabilirsem Alacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 2 Kasım 2025; 22:21:35 >

kusursuz kamera arayan kamerasız kalır...

Her markanın her modelinin kendine göre olumlu olumsuz yanları var.

Sadece çekim kalitesine 4k, 2k, fhd ye takılırsan da yanılırsın.Piyasada bir çok sahte 4k sahte 2k kameralar var.Düşük çözünürlüklü sensörden aldığı görüntüyü yazılımla pixel sayısını büyüterek sahte bilmem kaç k görüntü ile pazarlayan markalar var.Kaliteli ve pahalı cam lens yerine ucuz plastik lens kullanan markalar da var hem de bilindik.

"6-layer-lens" ile "6G lens" bir değil mesela

"6-layer-lens" yazanın lensi cam olsa gerile gerile 6G veya 6 katmanlı cam lens yazar.

Örnek

2G2P-->2 plastik 2 cam dan oluşan 4 katmanlı lens

7G-->7 katmanlı cam lens

Özetle kamerada fiyatı belirleyen 

sensör, işlemci, lensin cam/plastik olması, sağlamlık, batarya/kapasitör mevcudiyeti

ddpai z60 pro daha 1 ay öncesine kadar 7500 bandında fiyatı vardı sonrası takip edemedim ama 31bin fiyat yazan meydanı boş bulmuş bi satıcıdır muhtemelen.

Gülümseten kasım indirimlerinde bu yıl firmalarda indirim yerine bindirim gördük araç kameralarına bir kaç bin tl zam yaptılar hep

Şu an 10bin civarı veya altında satılan modeller

Viofo a129 pro duo 4k+fhd 9600-10000

ddpai d7 4k+fhd 4300-4600

Kawa D8 4k+fhd 5800-5900

kawa d11 4k+fhd 8800-9000

70mai a810 4k+fhd 10500-11000

70mai a800 4k+fhd 9000-9500

70mai a800se 4k+fhd 6000

botslab 980h 4k+2k 5600-6000

biraz daha yukarısında

viofo a229 pro 4k+2k 11500-12000

Bu yazdığım marka ve modellere kefil olduğum anlamı taşımaz sadece fiyat aralığında listemden çıkardığım örnekler.

park modu kullanımına dair benim veya başka forumdaşların da mesafeli olduğu çekinceli hususlar var önceki sayfalarda dilersen okuyabilirsin.

Aylak zamanlarımda hobi olarak kendimce bi liste hazırlamıştım biraz daha teferruatladım belki işine yarayabilir özellikler açısından.

Son sütundaki fiyatlar güncel değil yaklaşık 1-1,5 ay önceki fiyatlar.

(Dipnot:kendim 6 yıldır viofo a129 duo ve yanıda 7 aydan bu yana da ddpai mini pro kullanıyorum.)

• Herkese selamlar. Araç kamerası için bu hafıza kartı okuma-yazma vb. açısından uygun mudur acaba? Teşekkür ederim.

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)trendyol.com
    Sandisk Ultra microSDXC 128GB C10 UHS-1- SDSQUNR-128G-GN6MN - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/sandisk/ultra-microsdxc-128gb-c10-uhs-1-sdsqunr-128g-gn6mn-p-51882142

FitcamX ve iRoad marka kameralar üzerinde duruyorum.

Kullanan veya fikri olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 16801681168216831684
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.