Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) (1683. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.703
Cevap
930
Favori
1.932.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16811682168316841685
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

High Endurance ve U3 özellikli microsd bakmanızı öneririm.

Tavsiyem:

CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer ‎Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI Logitech Z120 KULAKLIK MCHOSE V9 Pro

• torkema61 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

Selam ,ilginiz ve gerçekten çok değerli bilgileriniz için teşekkürler.

Daha önce hiç araç kamerası kullanmadığım için biraz kararsız kalmıştım.

Özellikle hazırladığınız tablo çok güzel ve detaylı hazırlanmış ,çok yardımcı oldu bana, bazı şeyler yerine oturdu kafamda.

viofo a229 pro 4k+2k ve Viofo a129 pro duo 4k+fhd arasında kaldım park modunu da araştıracam, olsun isterim kamerada.

viofo a229 pro park modu için HK4-C Hardwire Park Modu Bağlantı Kiti kullanılıyor sanırım ve ben bunun satışını Türkiye/de bulamadım , bulsam da epey pahalı olacak gibi.

Viofo a129 pro duo park modu için HK3-C Hardwire Park Modu Bağlantı Kiti kullanıyor aşağıya linkini koydum bu Türkiyede var fiyatı uygun. ikisinden hangisini tavsiye edersiniz? Plaka okuma, lens ve işlemci açısından arada çok fark mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgili_bilgili -- 3 Kasım 2025; 16:4:40 >

• bilgili_bilgili kullanıcısına yanıt

229 pro normalde 3 kameralı bir model, ön-arka-iç (4k-2k-fhd). İç kamera girişine plaka okuma için özel geliştirilmiş telefoto kamera da takılabilen çok yönlü bir kameradır. Tüm özelliklerini kullanmayacaksanız sadece ön-arka set olarak almak tercih meselesi. 

Kameraları alırken bunun yanında diğer ekipmanları da hesaba katmak lazım. Mesela cpl filtre kullanmadığınızda kayıtlarda ön konsoldaki ışık yansıması çok rahatsız edici oluyor. Cpl filtre kullanımı olmazsa olmaz oluyor. CPL filtre fiyatları 800-1000 tl bandında, ön-arka 2 tane alsanız yaklaşık 1600 tl maliyete ekleyin

4k+2k yüksek çözünürlüklü kayıt yapan kamera için elbette üst düzey ve minimum 256gb hafıza kartı almanız gerekir ki bu kartların da fiyatı sanırım 1500-2000 tl arasındadır. Standart veya düşük özellikli ucuz kartları taktığınızda cihazın kayıt hızına kartın yazma hızı eşlik edemez ve hata verir. Size vereceğim park modu kullanımına dair aşağıdaki linkteki yazdıklarımı okuyun ama illaki park modu da olsun derseniz sanırım şu an çoğu satıcıların stoklarında yok görünüyor sadece hb de bi satıcıda 2106 tl ye satışta.

Yani;

229 pro olsun derseniz rahatlıkla toplam maliyeti 15 bini geçer.

129 proda karar verirseniz 10-11 bin tl ye toplarsınız.

ARALARINDAKİ FARKLAR/ÖZELLİKLER

-----------------------------------

A229 Pro-F-Sony Starvis 2, IMX678 (8MP) 8.86 4K 2160p f1.8 140

A229 Pro-R-Sony Starvis 2, IMX675 (5MP) 6.53 2K 1440p f1.9 160

A129 Pro Duo-F-Sony Exmor R Starvis, IMX317 (8MP) 7.20 4K 2160p f1.8 130

A129 Pro Duo-R-Sony Exmor R Starvis, IMX291 (2MP) 6.46 FHD 1080p f1.6 140

129 pronun arka kamerasında kullanılan imx291 i de küçümsemeyin, viofo bi zamanlar (benim de halen kullandığım) a129 duo gibi amiral modellerinde 7g lens ile kullandı bu sensörü.

129 pro alacaksanız da şu an 9500 tl bandı aslında fiyat olarak yüksek. Ya bekleyin ya da daha uyguna ayrı ayrı bulabilirseniz alın. Mesela amazonda ön ve arkayı ayrı ayrı aldığınızda set fiyatından daha uyguna geliyor, fırsat kovalayın...

PARK MODUYLA ALAKALI ŞU LİNKTEKİ YAZIMI OKUYABİLİRSİNİZ

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162380626

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

• kadobay kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar bende 329 modelini almak istiyorum park modu kablosu hangisini secmeliyim.Ben 24 saat kayit yapsin istemiyorum sadece temas halinde kayit yapsin istiyorum boyle bir ozelligi var dimi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

a.slm

329 modeli standart HK4 ile de çalışır, hibrit park özellikli gelişmiş bluetooth voltaj yayını ile cihaza voltaj bilgisini veren ve kayıtta voltajı da gösteren HK6 ile de çalışır da sizi 329 almaya iten sebep nedir merak ettim...

Özelliklerini incelediniz mi?

-329 u sadece ön arka olarak mı kullanacaksınız yoksa ön-arka-balık gözlü iç kamera şeklinde mi ya da ön-arka-telefoto kombinasyonu ile mi ya da ön-balık gözlü iç-su geçirmez arka kamera şeklinde mi kullanacaksınız?

-329 un wifi6 desteğini sonuna kadar kullanabilecek wifi6 lı cep telefonunuz var mı?

-aynı anda 4k60fps+2k30fps kayıt yapabildiği için hafıza kartını sonuna kadar sömüreceğinden min 256gb lık kaliteli hafıza kartı ve harici ssd bağlama özelliği de olduğundan bir ssd de bağlayacak mısınız?

-hibrit park modu özelliği de olduğundan hk6 park gözetim kablosu da almayı düşünüyor musunuz? Bu park modu kullanımına uygun araç akünüz veya aracınızda başka ek enerji desteğiniz var mı?

Bu model çok özellikli en üst düzey olduğundan viofonun türkiye'deki satış sitelerinde çoğu ekipmanını bile temin edemeyeceksiniz.

Sadece ön arka set olarak bile kamerası, cpl filtresi, sigorta bağlantı aparatları, hafıza kartı vs rahatlıkla 20bin leri geçer bu maliyete hazır mısınız?

Ha bu kadarına gerek yok diyorsanız 329 la 229 arasındaki sensor farkını ben söyliyim

her ikisi de ön ve arka kameralarında aynı sensorleri kullanıyor, önde imx678 arkada imx675

Bu kadar bilgiden sonra yahu bana aslında 229 pro bile pahalı gelecekmiş derseniz o zaman ön ve arkada starvis2 imx675 kullanan 2k+2k 229 plus var ya da biraz daha ucuzu olsun dersen 129 pro var 4k+fhd

park modunda temas halinde kayıt özelliği viofonun park modları arasındaki seçeneklerden birisi zaten bu özellik a129 serilerinde bile var

Park modu seçeneklerinde

-düşük bitrate devamlı kayıt

-time lapse kayıt mesela saniyede 1fps, 5fps vs

-harekete duyarlı kayıt, bir hareket algıladığında tampon bellekteki 15 sn öncesi ve 30sn sonraki kaydı yazar.

-darbe modu, g sensor bir darbe algıladığında yine tampon bellekteki -15+30 sn lik kaydı yazar

Bu park modu kayıtlarının hepsi istenilen ve ayarlanan süre sonunda ya da akü voltajı ayarlanan volta düştüğünde sona erer cihaz kapanır.

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Ben 4-5 gün önce bunu aldım. Şimdilik memnunum. 569 TL'lik olan vardı. Bahanem olmasın diye 949 TL'ye Vatan bilgisayardan aldım.

Bu arada iç camı ve dış camı izopropil alkol ile güzelce sildim. Yansıma azaldı ama tamamen geçmedi. En büyük etken kamera, onu anladık. Ucuz etin yahnisi hesabı. 😊 Gündüz çekimleri güzel ama şu yansıma olayı can sıkıcı. Yapacak bir şey yok artık. Video ekleyeceğim gün içinde. 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _____________________________

• Lenovo kameranın görüntüsü de çok kötüymüş arkadaşlar. Ucuz olsun diye de bu kadar işe yaramaz kamera almayın. Az biraz aydınlıkta plakalar okunsa iyi olur.

Ben en iyi kameranın bile görüntü kalitesinin parasının çok altında olduğunu düşünüyorum. Benim kullandığım A329 bu para etmez. Ama bu Lenovo tam facia gibi duruyor. Milyonluk araçları korumak için 10.000 lik bir kamerayı çok görmeyin bence. 2 kez dışarı da yemeğe eksik çıkın ama kamerayı biraz daha iyi alın.

A329 videodan bir ekran görüntüsü paylaşayım bende. Minik fikir olsun.

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt

bu hangi kamera?

hocam valla mukummelsın çok teşekkür ederim degerlı bılgılerın için.

Şöyle soylıyeyım 329 modelını ben on ve arka ıkısını alacagım onude arkayıda çok net çeksın ıstıyorum o yuzden en ust modelını secmeye calısıyorum suan 16.000 cıvarı.

Bırde park halınde sadece temas halınde kayıt yapsın ıstıyorum başka hıcbır seye ıhtıyacım yok bunlar olsa yeter.

Bu ıstedıklerımı hk4 kablo ıle yapabılıyorum anladıgım kadarıyla.

hıbrıt park modu dedıgınız nedır okumustum ama cok anlayamadım onun ıcın hk6 kablosu lazım dedınız.

bende SAMSUNG 256GB mSD EVO Plus MB-MC256SA/A hafıza kartı var o ısımı gorucektır.

Açıkçası bende 70 mai 810 vardı aldım 1 hafta kullandım sonra kayıt yaparken gps koordınatlarını kaydetmedıgını fark ettım her turlu ayarı yaptım olmadı servıse gonderdık servıs tamır edemedı paramı ıade ettıler.

3 ayda paramı gerı aldım sadece 1 hafta kullanabıldım.

Oyuzden 70 maiden uzak duruyorum.Birde park halındeyken kafasına gore kayıt yapıyordu tekerıne vuruyorum ustune cıkıyorum kayda gırmıyordu ertesı gun bakıyorum onunden bırı gecse kayıt edıyordu falan sacma sapan bır cıhazdı.

• tgrtas kullanıcısına yanıt

Her üçü de ekranlı, kapasitörlü, gps li model

viofo ön ve arka 7 katmanlı cam lens

vantrue s1 pro lens bilgisi devlet sırrı gibi hiç bi yerde yazmıyo (muhtemelen kısmen plastik)

70mai a800se ön 2 cam 4 plastik katman lens, arka rc22 lens bilgisi yok (muhtemelen kısmen plastik)

viofo ön ve arkada starvis sensor kullanmış,

vantrue önde starvis2 arkada starvis sensor kullanmış

70mai bu modelde gc8613 sensor kullanmış, arka rc22 kameranın sensor bilgisini bulabilene aferin derim ben, öndeki galaxycore sc8613 biraz şişirilmiş 4k sensor gibi geliyor bana.

benim diyeceklerim bunlar...

• yazınızın bi üstündeki @AKINLASINN arkadaş 329 kullandığını yazmış ve kayıt görüntüsü atmış. Şayet 329 almaya karar verdiyseniz almadan önce kendisinden hem maliyet açısından hem de daha detaylı bilgi edinmenizi tavsiye ederim.

Nihayetinde ben yabancı forumlardan edindiğim bilgiyle ülkemiz şartlarına göre burada yazıyorum 329 kullanan değilim, şahsen 329 bana göre çok uçuk özellik ve fiyatta.

Lenovo'nun hangi modeli hocam? S7 3280 olanı aldım ben de gündüz çekimleri idare eder durumda, videoyu indirip baktığımda plakalar okunuyor

Lenovo s7 3280 modeli hocam.

Sizin tavsiyeniz hangisinden yana olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgrtas -- 4 Kasım 2025; 13:47:57 >

Bunlardan birini tavsiye edersem taraflı olmuş olurum. Özelliklerini yazdım fiyatlarıyla birlikte değerlendirip tercihte bulunmak size düşer. İyisi de alınsa max kullanım ömrü 5-6 bilemedin 7 yıl. Kendinize göre marjinal fayda göreceğiniz f/p ürünü tercih size kalmış.

Merhaba. Öncelikle park modu ile ilgili yazınızı okudum.Anladığım kadarıyla şöyle bir durum var; Park modunda kablodaki akü voltaj değerini düşük ayarlarsanız akü bitmesi ve ömrünün azalması riski var. akü voltaj değeri ayarını yükseltirseniz de kayıt süresi azalıyor. Bu durum da "Bu riske değer mi ?" sorusunu düşündürüyor.

Kamera ile ilgili de şunu sormak isterim size; A129 Pro ile A229 Pro arasında video kalitesi ve plaka okuma açısından büyük bir fark var mı?

Park modyla ilgili, şayet aracı uzun süre kullanıp park halinde az süre bekliyorsa kullanılması faydalı ancak araç az süre kullanılıp uzun süre kullanılmıyorsa park modunda zaten 3-5 bilemedin 6-8 st sonunda akü voltajından dolayı akü koruması devreye girip cihaz kapatılacağından sonraki saatlerde de kayıt olmayacağından bi anlamı kalmayacak.Araç çalışmayıp akü voltajı da düşük kaldığından bu sefer sülfatlaşmadan dolayı yavaş yavaş hücreler ölmeye başlayacak.

Diğer sorduğunuzun cevabı olarak ta...

Her iki kameranında 8,29 megapiksel kamerası var

229 pro ön kamera starvis2 imx678 (diyagonal ölçüsü 8,86mm)

129 pro ön kamera starvis imx317 (diyagonal ölçüsü 7,20mm)

Yabancı forum ve sponsorsuz inceleme ve test videolarında,

gündüz çekimlerinde;

129 pro ön kamera çekiminin 229 pro ön kameradan daha iyi olduğu hatta tüm zamanların en iyi 4k kalitesinde olduğu,

gece çekimlerinde ise;

229 pro hdr-ON modda iken plakaların daha iyi okunduğu yazılıyor söyleniyor.

129 pro wdr kapalı veya 229 hdr kapalı gece çekimlerinde ise plakaların ışık parlamasından okunamadığı testlerde görülüyor.

• 
Sayfa: önceki 16811682168316841685
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.