Şimdi Ara

Araç değer kaybı talep edebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009 model 0 km arabam ile yine 2009 yılında araba 3000 km olmuşken, dikkatsiz vurdum duymaz bir adamın %100 hatalı olarak çarpması sonucu arabamda hasar oluştu ve tamir edildi doğal olarak.

Halen kullanmakta olduğum aracımı değiştirmek düşüncesiyle bir kaç yere sorduğumda sms ile hasar kaydına baktılar ve 5000 TL hasar kaydını gördüler. Bu sebeple gözüken tutar kadar değeri düşmüştür gibi basit bir yorum yaparak ona göre teklif verdiler.

Aradan 6 yıl geçmiş olmasına rağmen arabayı yeni yeni satmayı düşündüğümden öğrendiğim değer kaybı durumu ile ilgili;
    - Herhangi bir hakkım olabilir mi?
    - 6 yıl gibi bir süre geçtiği için zaman aşımına mı uğramıştır?

Kaza yaptığım adam tam bir trafik canavarı. Aşırı hızdan, agresiflikten değil, zeka, kabiliyet dikkat ya da sadece yeteneksizlik ne bileyim. Kendisini trafikte 3 kere daha gördüm. Bir seferinde arkadan çarptı arabanın birine, diğerinde arabanın birinin üstüne çıkacaktı vs.

Konuya hakim bir arkadaş varsa bilgilendirebilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrocay -- 22 Ekim 2015; 10:21:39 >

• Şöyle bir şey buldum:

Araç Değer Kaybı Davalarında Zaman Sınırı Var mı?
    Araç değer kaybının tahsisi için dava açabileceğiniz süre 2 yıl ile sınırlıdır. Zaman aşım süresi için kazanın gerçekleştiği tarih baz alınır. Aracınızdaki değer kaybının tahsisi için 2 yıl içerisinde araç değer kaybı davası açmanız gerekir.

Sanırım böyle bir imkan yokmuş.
  • birisi çarpıp kaçsa yada çizip gitse ne yapabiliriz ? sanirim hicbir sey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion

birisi çarpıp kaçsa yada çizip gitse ne yapabiliriz ? sanirim hicbir sey

Kişiyi yada aracı tespit edebilirsiniz polise yada savcılığa şikayet edebilirsiniz. Öteki türlü dipsiz kuyu.
    2009 yılında evin önünde araca çarpıp kaçtılar. Karakolda şikayetçi oldum tabi gece kim çarptı bilmiyorum. 5 yıl sonra sms geldi kartal adliye faili meçhul büroya gitmem için. Birşey bulamadık napalim dediler. Şikayetçi olduğuma pişman oldum özür diledim kapatın dosyayı dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

quote:

Orijinalden alıntı: Lion

birisi çarpıp kaçsa yada çizip gitse ne yapabiliriz ? sanirim hicbir sey

Kişiyi yada aracı tespit edebilirsiniz polise yada savcılığa şikayet edebilirsiniz. Öteki türlü dipsiz kuyu.
    2009 yılında evin önünde araca çarpıp kaçtılar. Karakolda şikayetçi oldum tabi gece kim çarptı bilmiyorum. 5 yıl sonra sms geldi kartal adliye faili meçhul büroya gitmem için. Birşey bulamadık napalim dediler. Şikayetçi olduğuma pişman oldum özür diledim kapatın dosyayı dedim.

değer kaybıyla kalıyoruz yani. 5-10 bin...

• "gözüken tutar kadar değeri düşmüştür gibi basit bir yorum yaparak ona göre teklif verdiler."

saçmalamışlar. Aracı kazalı satsan fazlası da düşer ama aracı yaptırmışsınız, boyalı parça sayısı ve önemine göre fiyat düşer. Galericilere giderseniz öperler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.