Şimdi Ara

SİGORTACILIK TAHKİM KOMİSYONU EMSAL KARAR (İKİNCİ EL DEĞER KAYBI TAZMİNATI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
39
Favori
18.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 23 Kasım 2015; 15:37:45 >

• Bu videodaki kazada hata sende değilmi, sarıda geçtin sanki.
  • wozniak kullanıcısına yanıt
    Araç kamerasının güzelliği burada:
    Ben sarıda geçerken karşı tarafın kırmızıda geçtiğini gösterdiği için lehime karar çıktı.
    İş tutanağa kalsaydı karşı taraf tutanağa "Yeşilde geçtim, diğer şoför ışık ihlali yaptı" yazmıştı.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Ok, anladım, ama sarıda da geçmekte sakat, ben hep tedirgin oluyorum sarıda özellikle eds lerde ulan ceza yazdımı acaba diye :)
  • wozniak kullanıcısına yanıt
    Sarıda geçmek elbette sakat
    Bu olay ders oldu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Sarıda geçmek elbette sakat
    Bu olay ders oldu zaten.

Neyse geçmiş olsun, aracın comfort paketi varmıydı bari :)
  • Sonuc 4 bin aldiniz mi?
    Mahkeme filan olmadi mi bu kadar kisa surdu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

Sonuc 4 bin aldiniz mi?
    Mahkeme filan olmadi mi bu kadar kisa surdu??

Mahkeme olmadı, tahkim komisyonunun amacı Tüketici Hakem Heyetleri gibi mahkemeye gitmeden uyuşmazlıkların çözümü.
    Henüz parayı almadım, karar yeni tebliğ edildi.
    Sigorta firmasının banka hesabıma parayı yatırmasını bekliyorum.
  • Gecmis olsun. Cana gelmesin yeterki ama tr de aari isik muhabbeti cok sacma. Avrupada sari isik da gecme hakkin var. Cezasi falan yok. Tr de Benimde basima geldi sari isikta gectim ceza yedim :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvuranın adı soyadı görünmüyor...
  • bu video araç kamerası konusunun sahibi Olgu Erhan'a ait değil mi?
  • Hakan Bey'in değer kaybı ekspertiz raporu tarafımca yazılmıştır.

Bu forumda çok kişi değer kaybı işinin düzmece olduğunu, Eksper ve Avukat aldatmacası, para tuzağı olduğunu iddia ediyordu.

Umarım görürler de, fikirleri değişir. Bu arada tarafıma ödenmiş ekspertiz ücretinin de iade edildiği açık bir şekilde görülüyor.

Yani sadece değer kaybı değil, bu kaybı tespit ettirmek için yaptığınız masraf da şirket tarafından ödenmek zorundadır.

Tebrik ederim Hakan Bey, uğraştınız, hakkınızı aldınız.
  • olayı biraz daha etraflıca açıklayabilir misiniz?
    kaza oldu tutanakları tuttunuz. karşı taraf suçlu bulundu. sigorta tüm masrafınızı karşıladı ama 2. el değer kaybı olarak 1000 tl verdi.

4000 tl istediğiniz için sigorta tahkim kurumuna mı başvurdunuz?
    ne şekilde başvurdunuz?
    Sonuç için ne kadar beklediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

olayı biraz daha etraflıca açıklayabilir misiniz?
    kaza oldu tutanakları tuttunuz. karşı taraf suçlu bulundu. sigorta tüm masrafınızı karşıladı ama 2. el değer kaybı olarak 1000 tl verdi.

ne şekilde başvurdunuz?

Kaza olduktan sonra tutanak yazıldı. Karşı taraf tutanağa "Ben yeşilde geçtim, diğer araç ışık ihlali yaptı" diye yazdı. Ama ben araç kamerama güvendiğim için gayet rahattım ve itiraz etmedim. Kendi haneme sarı ışıkta geçtiğimi, diğer aracın aniden yoluma çıktığını yazdım.
    Servise aracı çekici ile bıraktım ve Toyota yetkili servis çalışanına email ile arabanın içinde koltuğun üzerinde olaya ait fotoğraflar ile görüntü kaydının CD' ye dökümünü bıraktığımı ve mutlaka eksperin bu CD' yi izlemesi gerektiğini yazdım. Onlar da ekspere izlettirmişler.
    1 hafta sonra aracımı teslim aldım. Olaydan yaklaşık 10 gün kadar sonra sigorta eksperlerini oy birliği ile karşı tarafı %100 kusurlu bulduğunu öğrendim.
    Bu olayı Otomobil forumunda Otomobil Yardım ve Sigorta İşlemleri alt bölümünde "Hasar Uzmanından Hasarınızla İlgili Sorularınıza Cevaplar" konusunda yazdım ve aracımda meydana gelen 2. el değer kaybını tazmin edebileceğimi öğrendim.
    Hemen Aydemir Ekspertiz ile iletişime geçip Deper Kaybı Raporu Hazırlattım ve bu raporu email ile karşı tarafın trafik sigorta şirketine gönderdim.
    Ancak raporda 4.000 TL tazmin talep edildiği halde şirket sadece 1.000 TL ödeme yaptı. Bu 1.000 TL' yi alıp dekontu "Tüm haklarım saklıdır, dava açma hakkımı saklı tutarım" şeklinde imzaladım ve Mart ayının ortasında Sigortacılık Tahkim Komisyonuna Başvurdum.
    Komisyon yaklaşık 4 ay sonra lehime karar verdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

olayı biraz daha etraflıca açıklayabilir misiniz?

ne şekilde başvurdunuz?

Kaza olduktan sonra tutanak yazıldı. Karşı taraf tutanağa "Ben yeşilde geçtim, diğer araç ışık ihlali yaptı" diye yazdı. Ama ben araç kamerama güvendiğim için gayet rahattım ve itiraz etmedim. Kendi haneme sarı ışıkta geçtiğimi, diğer aracın aniden yoluma çıktığını yazdım.
    Servise aracı çekici ile bıraktım ve Toyota yetkili servis çalışanına email ile arabanın içinde koltuğun üzerinde olaya ait fotoğraflar ile görüntü kaydının CD' ye dökümünü bıraktığımı ve mutlaka eksperin bu CD' yi izlemesi gerektiğini yazdım. Onlar da ekspere izlettirmişler.
    1 hafta sonra aracımı teslim aldım. Olaydan yaklaşık 10 gün kadar sonra sigorta eksperlerini oy birliği ile karşı tarafı %100 kusurlu bulduğunu öğrendim.
    Bu olayı Otomobil forumunda Otomobil Yardım ve Sigorta İşlemleri alt bölümünde "Hasar Uzmanından Hasarınızla İlgili Sorularınıza Cevaplar" konusunda yazdım ve aracımda meydana gelen 2. el değer kaybını tazmin edebileceğimi öğrendim.
    Hemen Aydemir Ekspertiz ile iletişime geçip Deper Kaybı Raporu Hazırlattım ve bu raporu email ile karşı tarafın trafik sigorta şirketine gönderdim.
    Ancak raporda 4.000 TL tazmin talep edildiği halde şirket sadece 1.000 TL ödeme yaptı. Bu 1.000 TL' yi alıp dekontu "Tüm haklarım saklıdır, dava açma hakkımı saklı tutarım" şeklinde imzaladım ve Mart ayının ortasında Sigortacılık Tahkim Komisyonuna Başvurdum.
    Komisyon yaklaşık 4 ay sonra lehime karar verdi.

harika bir medeni davranış örneği,
    okudukça tutum ve tavrınızı takdir ettim,
    keşke her vatandaş sizin gibi davranabilse,
    tebrikler.

• Değer kaybını trafik sigorta şirketinden mi aldınız yoksa kaskodan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Değer kaybını trafik sigorta şirketinden mi aldınız yoksa kaskodan mı?
    quote:

Orijinalden alinti: SiNaPSiS

Deger kaybini trafik sigorta sirketinden mi aldiniz yoksa kaskodan mi?

Kazaya kary?an di?er aracyn Trafik Sigorta ?irketinden.
    ?irketin verdi?i bilgiye göre bugün hesabyma para yatacakmy?.
  • quote:

quote:

Orijinalden alinti: SiNaPSiS

Deger kaybini trafik sigorta sirketinden mi aldiniz yoksa kaskodan mi?

Kazaya kary?an di?er aracyn Trafik Sigorta ?irketinden.
    ?irketin verdi?i bilgiye göre bugün hesabyma para yatacakmy?.

Bu haber yayılırsa sigorta şirketleri battı
    Geçmiş ve hayırlı olsun

• SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Te?ekkür ederim.
    Y?in güzel yany; mahkeme ve masraflaryyla u?ra?madan sadece ba?ymsyz eksperin düzenledi?i rapor ile sonuç alynabilmesi.
    ?irket istedi?im miktary ödemeyince Tahkim Komisyonuna ba?vuru ücreti olarak sadece 35 TL daha ödedim.
  • Sigorta şirketleri batmaz. Batıyoruz derler, inanmayın. Kaldı ki gerçekten batsalar bile, ödediğiniz primler içinde bu değer kaybı tazminatları zaten var. Yani trafik sigortasını yaptırırken bu değer kaybı olayı teminatlar içinde. Yıllar önce Yargıtay bu yönde kararını vermiş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.