Şimdi Ara

Araç değer kaybı hakkında sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2017 Kasım ayında 0 km seat leon marka model araç satın aldım. Araç henüz 700 km'de park halindeyken,alkollü bir sürücü tarafından çarpıldı. Ankara Çankaya Doğuş Oto'da tamiri yapıldı. Yaklaşık 5000 tl tutan bir faturası mevcut. Araçta değişen benim bildiğim sadece sağ arka çamurluk oldu,detayları faturada var sanırım. Plastik aksamlarda far vs değiştirildi, plastiklerin araç değer kaybını etkilemediğini biliyorum.

    Sormak istediğim bir kaç soru var:
    #Ben aracı alırken 106800 tl'ye aldım, aracın şuanki liste fiyatı 161000 tl. Bu durumda hesaplama nasıl olacak?

    #Bu işlerle uğraşan bir hukuk firmasıyla iletişime geçtim. Araç bedel kaybının %20'sini alacaklarını söylediler. Karşı taraf alkollü olduğu için benim kendi başıma yapamayacağımı belirttiler. Oran bana yüksek ve saçma geldi, benim aracımın değer kaybı 1500 tl olsa; 300 tl, değer kaybı 100000 tl olsa,20000 tl mi alacaksınız dediğimde evet dediler. Sonuçta bu işlemin araç değer kayıp bedelinden bağımsız, sabit bir bedelinin olması gerekmez mi?

    #Aynı hukuk firmasına tutanak ve fotoğrafları mail yoluyla ilettim. Firma 28 tl ücret vererek,aracımın değer kaybını başka bir yere hesaplatıyormuş(neresi olduğunu şuan hatırlamıyorum). Bana ekran görüntüsü olarak "Aracın değer kaybı yaklaşık 5500 tl'dir" yazan bir mail gönderdi. Firmanın prosedürü şu şekilde işliyormuş; onlara vekalet veriyorum, yatacak olan para onların hesabına yatıp,kendi paylarını(%20) kesip, bana paranın %80'ini yatıracaklarmış. Paranın onların hesabına yatması açık bir nokta değil mi? Örneğin benim aracımın değer kaybını atıyorum 15000 tl desek, bana mailde 5500 tl dediler, haliyle onların kendi hesabına 15000 yatıp, bana 4400 tl verip beni dolandırmayacaklarını nereden bileceğim?

    Biraz uzun olmuş olabilir, okuyup yardımcı olabilecek olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.







  • Merhabalar
    05352888216 numaramdan ulaşırsanız size bu konuda destek olabilirim.
    saygılarımla.
  • Sonuçta onlarda mesai harcıyor, bu işten ekmek parası kazanıyor avukatlar hocam. Avukatların çoğu alacak verecek davalarında yüzde ile çalışıyorlar hocam. Şirketten gelen havalenin dekontunu isteyip oradan bakabilirsiniz.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben ücret almasına vs karşı değilim. Sonuçta aracın markasından modelinden bedelinden bağımsız olarak bu yapılan işlemin bir ücreti olması gerekiyor. Yapılan işlem tüm araçlar için aynıdır diye tahmin ediyorum.
  • McNeO kullanıcısına yanıt
    Avukatlar bu alacak vs. işlemleri için ekseriyet yüzdeli olarak çalışıyorlar hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.