bildiğim kadarıyla limiti aşan durumlarda, sigortaların havuzundan masraf ve değer kaybı karşılanıyor daha sonra kusurlu tarafa rücu ediliyor. emin değilim teyit edebilirsiniz sigorta acentenizle. |
Araç Değer Kaybı | Ana Konu (26. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: xenofx2 adet kapı , bir arka çamurluk ve bir marşpiyel toplam 4 parça boyanacak. araç 900 bin tl değerinde. 2022 model ve km si henüz 4500. ne kadar değer kaybı çıkar sizce ?
2 kapı değişti, çamurluk ve marşpiyel boyandı. 82500 lira tuttu sigortadan yapıldı. araç 2022 model ve 8000 km de.
Değer kaybı başvurusunu sigorta şirketine yaptım henüz bekliyorum.
Bu arada onarım 8 gün sürdü ve araçsız kaldığım günlerin tazminatını karşı tarafın sigorta ya da kaskosundan isteyebiliyor muyum ?
Bu arada bir kaç sitede değer kaybı hesaplama var 46,76,62,115 bin gibi rakamlar çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenofx -- 7 Kasım 2024; 11:55:59 > -
davadan bir haber var mı ?
-
Hocam avukatınız gerçekten %20 almışsa hile yapmamışsa özelden bana numarasını gönderebilirmisiniz -
Onarım 8 günde iyi bitmiş benim araçta tampon ve bagaj kapağı tamir görüyor 30 ekimde verdik servis 15 kasımda anca biter diyor -
ilettim
-
Tşkler sizden gerçekten %20 almışmı bunu öğrenebildiniz mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19721974 -- 11 Kasım 2024; 22:17:18 > -
Konuyu açan ve bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler.
Geçen ay arkadan çarptılar aracıma. Kusur karşı tarafa verildi. İşlemler 25 bin tuttu. Ekspere atandı eksper 10bin değer kaybı belirledi. Acaba itiraz edip yeni bir eksper istesem bu fiyatın altına düşer mi ? Daha önce itiraz edip tekrar eksper talep edenler tecrübelerini paylaşabilir mi ? Yani dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım :)
-
Arkadaşlar bende 1 ay önce kaza yaptım aracımın sağ ön çamurluğu ve tamponu değişti. Bende arada kaldım avukata vermek ya da kendim başvuru yapmak konusunda. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir avukata vekalet verdim sürecin her aşamasında bilgi vereceklerini ve tüm evrakları benimle paylaşacaklarını söylediler. Bakalım dedikleri gibi olursa bilgi vereceğim..
-
quote:
Orijinalden alıntı: xenofx2 kapı değişti, çamurluk ve marşpiyel boyandı. 82500 lira tuttu sigortadan yapıldı. araç 2022 model ve 8000 km de.
Değer kaybı başvurusunu sigorta şirketine yaptım henüz bekliyorum.
Bu arada onarım 8 gün sürdü ve araçsız kaldığım günlerin tazminatını karşı tarafın sigorta ya da kaskosundan isteyebiliyor muyum ?
Bu arada bir kaç sitede değer kaybı hesaplama var 46,76,62,115 bin gibi rakamlar çıktı.
Bu hasarıma 80 bin ödeme çıktı. İyi mi yoksa itiraz edeyim mi?
-
Dekontlara gore : evet
-
Merhaba arkadaşlar;
2022 model 80 k km Megane 4 aracimla (rayic bedel 1064000)
9.11.2024 te karşı tarafın %100 hatali olduğu bir kazaya karıştık yolda giderken arkadan çarpma şeklinde;
12.11.2024 te aracı onarıma bıraktım henüz işlemleri tamamlanmadı onarımı devam ediyor kaskom üzerinden işleme başladık bir haftalık ikame aracı aldık
Araca yapılacagi öngörülen işlemler;
Arka panel düzeltme boya
Arka tampon onarım boya
Arka bagaj plastik kaplama onarım boya denmişti.
Kazan fotoğrafı yok sonradan çektik ve fotoğraflarda çok hasar gözükmüyor ama panel düzeltmesi malumunuz önemli bir konu.
Aracımın daha önceden 18k kusur tramer ve buna bağlı değer kaybı işlemi yapılmış 50k ödeme alınmış ancak bu işlem sol yan parçalar ile alakalıydı.
Çarpan araç sigorta sahibi ile şoför farklı kişiler (araç babasının çarpan çocuğu) herhangi bir sorun yaratır mı?
İşlemler henüz tamamlanmadı ortalama ne kadar değer kaybı alabiliriz (onarım yapan yer ortalama 20-25k hasar kaydı olur dedi daha kesin değil)ve dilekçe örneğinde yardımcı olursanız sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameChanger -- 19 Kasım 2024; 17:39:48 >
-
-
selamlar. araç değer kaybı için karşı tarafın sigorta şirketine başvuru yaptım. bekleme aşamasındayım.
konuyla ilgili araştırma yaparken de karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yazan "aracın rayiç bedelinin %2'sinin altında kalması halinde değer kaybı tazminatı araçta meydana gelen maddi hasar tutarını aşamaz." kuralına kafam takıldı.
bu konu başlığı altında daha önce bahsedildiğini de gördüm. bu maddede belirtilen aralıkta kalıp da direkt ya da itiraz yoluyla fazlasını alabilen oldu mu?
gördüğüm kadarıyla bu madde anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiş ama ortada çok net bilgi yok nasıl uygulandığına dair. sigorta şirketleri hala çakallık yapıyor gibi sanıyorum.
-
tutanakta police no yanlis yaziyor, sigortacima sordum bulamadi. nasil bulurum fikri olan var mi?
-
merhaba,
değer kaybı başvurusu yapacağım ama e devlette yaptığım kazaya ilişkin hiçbir bilgi görünmüyor. (Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranında bu kazaya ilişkin hiçbir bilgi yok) daha önceki kazalar var, ama başvuruma konu kazaya ilişkin hiçbir bilgi yok. karşı tarafın sigortasına değer kaybı talepli dilekçemi mail yoluyla gönderdim 20 gün önce. şimdi sbm üzerinden eksper atanmasını isteyeceğim ama 2. aşamada kalıyorum, e devlet şifremle giriş yapıyorum, kimlik bilgilerim otomatik olarak geliyor araç plakasını ve kaza tarihini giriyorum ama sonrasında otomatik olarak çıkması gereken poliçe bilgileri ve kazaya ilişkin bilgiler gelmiyor. bu arada kaza tarihi 10 eylül 2024 ve aracım yetkili serviste tamir edilip bana teslim edileli 1 aydan fazla oldu. yani aceleci davranıyor değilim.
böyle bir durumla karşılaşan var mı? nereye başvurmam gerekiyor? karşı tarafın sigortasına attığım maile de dönüş olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twinklestar -- 27 Kasım 2024; 23:29:36 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: arutharenselamlar. araç değer kaybı için karşı tarafın sigorta şirketine başvuru yaptım. bekleme aşamasındayım.
konuyla ilgili araştırma yaparken de karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yazan "aracın rayiç bedelinin %2'sinin altında kalması halinde değer kaybı tazminatı araçta meydana gelen maddi hasar tutarını aşamaz." kuralına kafam takıldı.
bu konu başlığı altında daha önce bahsedildiğini de gördüm. bu maddede belirtilen aralıkta kalıp da direkt ya da itiraz yoluyla fazlasını alabilen oldu mu?
gördüğüm kadarıyla bu madde anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiş ama ortada çok net bilgi yok nasıl uygulandığına dair. sigorta şirketleri hala çakallık yapıyor gibi sanıyorum.
kendi soruma kendim cevap vereyim madem.
7020 tl lik hasar için karşı tarafın sigorta şirketi kendi ekspertizini yaparak 14.000 tl'lik bir ödeme yaptı. sbm üzerinden atadığım eksper de 25.000 tl'lik değer kaybı tayin etmişti.
aradaki 9.000 tl'lik farkın tahsili için sigorta şirketine tekrar mail attım. olumlu dönüş yapmazlarsa tahkim kuruluna başvuracağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arutharen -- 28 Kasım 2024; 16:18:37 >
-
evet 24 saat geçtikten sonra yaptım.
karşı tarafın sigorta şirketi dosyayı açıp, sisteme bilgileri giriyor ama sizin bahsettiğiniz sorunun kaynağını ne yazık ki bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X