< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 20 Eylül 2020; 22:27:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 20 Eylül 2020; 22:27:46 > |
Güzel konu. Trafiği Avrupa'ya benzeyen illerimiz var. Mesela Isparta. Yollar sakin ve düzgün. Havası temiz. Oradada mi her sene veya 10-15 bin km'de bakıma girmek gerekiyor.
|
Almanya'nın neresine giderseniz gidin aşırı kalabalık bir şehir yok. İstanbul trafiği gibi saatlerce dur kalk yok, egzoz gazı emen motorlar yok. Eh ülkedeki hava kalitesi de genel olarak daha iyi olunca bakım aralığını uzatmak mümkün oluyor.
|
Hahahah renoya teneke deyip hondaya tank demek için ne içmek gerekiyor söyle bizde yaşayalım o kafayı
|
Bu tür konulara hiç girmeyin. Hemen toz, yakıt kalitesi, trafik deniyor. Yakıt kalitesinde bir kere sorun yok onu bir kenara yazın. Tüpraş veya Star rafinerisi bu konuda sizi dava eder, haklılarda. Dünya standardının üstünde yakıt yapıp satıyorlar, buna ihracat da dahil. Ülkede sanki kum fırtınası oluyormuş gibi konuşuyor, öyle bir durum da yok. Trafik istanbul'da yoğun olabilir ama benim için sorun değil.
Bu olayın pazarlama taktiği olduğunun belgeseli var. Merak eden bulup izler. İçiniz rahat etmediği için kaç km'de değiştirirseniz değiştirin para sizin paranız ama yurtdışı katalog değeri neyse ben o km beklerim. Benim param değerli, çalışarak kazanıyorum. Sanayisi ustasına kalsa 5-6 bin diyor. Çünkü arabanın en basit işi. Günde 10 bakım yapsa işini çevirir. Bir de triger değiştirmeyi çok severler. |
Örneğin Nissan Juke 1.5 DCİ bakım aralığını Afrikada bile 30.000 km olarak belirlemiş, ama aynı araç Türkiye'de kullanılınca 10.000 kmde çağırıyorlar.
Sizce de tuhaf değil mi? |
Motul yağ kullanıyorum, 13 binde bir değiştiriyorum yağı. Geçen sanayide bi usta yağ 8000-9000 binde değişmesi gerek yeenim dedi. Ha sttr dedim içimden. Yolunacak kaz arıyolar
![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
No Sign
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 27 Eylül 2020; 9:45:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() Sandero STEPWAY Turbo TCe 90 Gök Mavi
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
2000 Volkswagen Polo 1.4 75 Bg 2013-2014 (Km 122.000-126.000)
2000 Volvo S40 2.0 136 Bg 2014-2020 (Km 160.000-284.000) 2020 Fiat Egea 1.4 95 Bg 2020-2022 (Km 4500-43000) 2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...) |