Şimdi Ara

Araç bagajına otomatik açma düzeneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2015 model passat comfortline aracıma ford kuga modellerinde olduğu gibi ayağını bagaj altında gezdirince otomatik bagaj açma düzeneği, telefondan Bluetooth kontrollü cam açma kapama, kapı açma kapama ve far kontrolü yaptım. Bu konularda bilgim var telefonda konuşurken motor çalıştırma benzeri daha bir sürü şey ekleyebilirim ancak araba elektriği konusunda bilgim zayıf . Kapı cam ve bagaj tetiklerini bulma konusunda bir arkadaşım yardım etti. Hepsini hallettik herşey olması gerektiği gibi çalışıyor ancak bagaj konusunda şöyle bir sıkıntım var. Kapılar kilitliykende ayağını gezdirirsen bagajı açıyor. Bunu çözmek için sabit 12 volt almak yerine sadece kapılar açıkken 12 volt elektrik olan bir kabloya ihtiyacım var. Bunu nereden alabilirim? Kapılar açıldığında tavan aydınlatması açılıyor oradan alabilirim diye düşündüm ancak birkaç saniye içinde sönüyor lambalar. Yardımcı olabilecek biri var mıdır? Aracın kilitli olduğunu program kartıma nasıl tanıtabilirim. Aracın kilitli iken elektriği olmayan, kilitli değilken elektriği olan bir aksamı parçası vb var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şimdi kapıları kilitleyince bagaj kapağı da kilitlenmiyor mu? Yoksa kilidi de mi serbest bırakıyor?
  • Kapılar kilitlenince bagajda kilitleniyor tabi. Ancak ben bagaj altına yerleştirdiğim sensör yakın mesafeden hareket algılayınca bagaj açma tetiğine elektrik vererek bagajı açtırıyorum. Yani içeriden bagaj açma tuşuna basma olayını kopyalıyorum. Araba kapıları kapalıyken elektrik alamayan bir yerden elektrik almam lazım

• Bagaj açma sensörüne stop zaman rölesi koysan?

Örneğin röleyi 5 saniyeye ayarladın, kilit açma tuşuna bastığında röle 5 saniye boyunca bagaj sensörüne elektrik verecek, 5 saniye sonra otomatik kapanacak.

İşine yaramaz mı?

Örnek:https://eticaret.elo.com.tr/ELO-ZAMAN-ROLESI-AYARLI,PR-646.html

Kilit motoruna gelen açma-kapama komutlarını hatırlamıyorum, bu yüzden net olarak elektriksel yön fikri veremeyeceğim. Fakat kilit motoruna gelen açma komutu, kapatma komutundan farklıydı diye anımsıyorum. (Emin değilim) Açma komutundan röleye tetik verip röleyi de istediğin zamana göre ayarlarsan, sadece kumandadan açma komutu verdiğinde de sistemi kısa süreliğine çalıştırmış olursun, iş görür diye tahmin ediyorum.

• canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu rölenin yaptığı iş program kartı ile yapılır aslında ama ben anahtar açma kapama tuşlarını programımda kontrol etmiyorum. Nasıl edebilirim onu da bilmiyorum. Ben sadece bir sensör koydum 2-3 cm yakınında hareket olursa bagajı açıyor. Işte elektriği aküden aldığım için sürekli çalışıyor. Kapılar kilitliyse bile açıyor bagajı. Şöyle kapılar kilitlendiğinde elektriği kesilen birşey olsa ordan elektrik çeksem diye düşünüyorum.

• aslanvedat kullanıcısına yanıt
    Bu röle o işi yapıyor işte.

Kapıları açtınız veya kapattınız, kaç saniyeye/dakikaya ayarladıysanız o kadar süre sonra elektriği kesiyor.

Sonuçta sensöre elektrik geliyor, araya zamanını ayarlayıp röleyi koyuyorsunuz iş bitiyor.

Aracın kapıları hareket halinde otomatik kilitleniyor mu bilmiyorum. Eğer otomatik kilitlenmiyorsa da röle acayip işe yarar, sokak arasında birşeyin üzerinden geçerken bagaj açılmaz. Aracı park ettiniz, kapıları kilitlemediniz dışarıdasınız, altından kedi geçse bagaj açılmaz vs vs.

Kapı kilidi açıkken bagaj sensörünün sürekli görevde olması bana mantıklı gelmedi.
  • aracın sigorta tablasından, kontağa bağlı sigortalardan 12v alabilirsin. Kapı eşiklerindeki plastiğin altından arkaya götürüp bagaj trimlerinin altından istediğin yere çekebilirsin kabloyu. Bu tip işlemler için orjinal ekipman kullanarak kodlayıp, orjinal dönüşüm yapmanı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    Kapı kilitlerine bağlı sigorta var mıdır? Kontak değilde sadece kapı açıldığında çalışan?

• Bu sistemin amacına uygun çalışabilmesi için kapılar kilitliyken çalışabilmesi gerekiyor.

Bu sistemin amacı şu. Pazardan arabanın yanına iki elin poşetlerle dolu geldin, anahtar cebinde, araba kilitli. Poşetleri bırakmadan bagajı açmak ve poşetleri koymak istiyorsun. Anahtarsız giriş çıkış olan bir araçta, araba, anahtarın yakında olduğunu algıladığı zaman bu sistem çalışıyor.

Yani araba kilitli, anahtar cepte iken çalışıyor. Kapıların açık olması demek, anahtarı eline aldığın anlamına gelir. Anahtarı eline almak zorunda kalacaksan bu sistemin bir anlamı kalmıyor.

Bilmem anlatabildim mi ?
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Rölenin çalışma olayını anladım ama bunun zaman ayarını kapının kilitlenmesi olayına nasıl bağlayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bu sistemin amacına uygun çalışabilmesi için kapılar kilitliyken çalışabilmesi gerekiyor.

Bu sistemin amacı şu. Pazardan arabanın yanına iki elin poşetlerle dolu geldin, anahtar cebinde, araba kilitli. Poşetleri bırakmadan bagajı açmak ve poşetleri koymak istiyorsun. Anahtarsız giriş çıkış olan bir araçta, araba, anahtarın yakında olduğunu algıladığı zaman bu sistem çalışıyor.

Yani araba kilitli, anahtar cepte iken çalışıyor. Kapıların açık olması demek, anahtarı eline aldığın anlamına gelir. Anahtarı eline almak zorunda kalacaksan bu sistemin bir anlamı kalmıyor.

Bilmem anlatabildim mi ?
    +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda arkadaşın dediğine katılıyorum. Bizde Ateca var otomatik açılan bagaja sahip. Normal zamanda asla ayağımı uzatıp bagaj açmam. Ne zaman yükümü alıp eve geçicem ya da elimdeki eşyaları koyacağım o zaman işe yarıyor. Elimde eşya varken nasıl bagaj kilidini açayım ki.

Yöntem ne olabilir peki? Aracınızda hali hazırda anahtarsız giriş varsa sizin yakın olduğunuzu anlayan sensörün tetiklemesinden sizin sensöre enerji verilebilir. Lakin o sensör sizin bagaj tarafındayken sensör yakın olduğunuzu anlıyor mu bakmak gerek. Eğer anahtarsız giriş yoksa pek de verim alamicaksınız sistemden

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Aslında haklısınız mantıklı olan budur. Önceki fluence aracımda bu özellik vardı ancak passatta anahtarın yakın olduğunu anlayıp kilidi açan bir özellik yok. Yine de bu yaptığım bazen işe yarar. Zaten hobi amaçlı uğraşıyorum eğer söz ettiğim şeyi yapabilirsem aynı düzeneği ayak gösterince bagajı kapatma şeklinde geliştireceğim. Maliyeti 70 80 TL gibi birşey oldu masraflı birşey değil. Telefon kontrollü cam kapı açma kapatma olayını da iki defa anahtarı bagajda unutup rezillik yaşadığım için yaptım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ES3NT

aracın sigorta tablasından, kontağa bağlı sigortalardan 12v alabilirsin. Kapı eşiklerindeki plastiğin altından arkaya götürüp bagaj trimlerinin altından istediğin yere çekebilirsin kabloyu. Bu tip işlemler için orjinal ekipman kullanarak kodlayıp, orjinal dönüşüm yapmanı tavsiye ederim.
    2015 model passatı, 96 model şahin gibi sonradan elektrik tesisatı döşemek, röle takmak filan. Sonrada kendi kendine yanan araba haberleri...

• Nickenick N kullanıcısına yanıt
    Dostum uyarın için teşekkür ederim ancak elektronik bilgim üst seviyede, sadece araç elektriği hakkında pek bilgim yok o konuda yardım alıyorum ve çözdüm az çok. Yaptığım düzeneğin sigortası ve yüksek akım koruması var. Konu da söz ettiğim sıkıntıyı çözdüm. Videosunu yüklerim yakında. Herkese teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanvedat

Dostum uyarın için teşekkür ederim ancak elektronik bilgim üst seviyede, sadece araç elektriği hakkında pek bilgim yok o konuda yardım alıyorum ve çözdüm az çok. Yaptığım düzeneğin sigortası ve yüksek akım koruması var. Konu da söz ettiğim sıkıntıyı çözdüm. Videosunu yüklerim yakında. Herkese teşekkür ederim
    Bagaj kapagini acmak icin kullanilan swich board computer (BC) baglidir. Eger arabayi kilitlerseniz BC bagaj acma swich i kullanilmaz duruma getirir.
    Ancak kapi kilitlerinde soyle bir durum var, kapilari kilitlediginizde ünite kapi kilitlerine, kilitlenmesi icin sinyal gonderir ve kilit icindeki motoru kapiyi acilmaz vaziyete getirecek sekilde hareket ettirir.
    Velhasil siz tamponun altina eklediginiz sensoru, kapi kilitlerine kilitlen tetigi gittiginde deaktif konuma getirecek sekilde programlamalisiniz. Kilit soketinde hangi uc bu tetigi veriyor deneyerek bulabilirsiniz.

• Yaptığın karta yada beyine su senaryoyu uygularsan işin olur.

Kapılar kumandadan açıldığı zaman bir röle çektir.
    Bu röleden bagaja giden 12 voltu geçir.Dolayısı ile kumandadan
    kapılar açık iken bagaja ayak gösterince açılır.

Kumandadan kapıları kilitler isen röleyi bıraktır,12 volt kesilsin
    bagaj açamasın.

• bagaj otomatik motoru falan kaça maloldu hocam?

tucson için düşündüm elite pakette yokmuş, alırken var sanıyordum . 5500 lira servis fiyatı, yurt dışından çinden getirip taksan bile 3000 lira maliyeti var en az. bagajı senede birkaç defa şehir dışına çıkarken kullandığım için mantıklı gelmedi ama. daha ucuza maletme imkanı olursa düşünebilirim tekrar.
  • Kapılar açık olduğunda otomatikmen alarmlarda inaktif oluyordur. Dolayısı ile alarm ile kapı arasında bir anahtar olmalı. Bu anahtardan hat çekersen sensörüne işlemi halletmiş olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.