Şimdi Ara

Dizel araç ilk çalıştırma ve kontak kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamünaleyküm formun güzel insanları dizel araç ilk çalışırken 1 dk falan rolantide beklemeli mi? Kontak kapatmadan önce 1 dk beklenmeli midir?çok kısa mesafeler için örneğin 500m veya 1 km

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O yüzden hiç beklemiyorum, stop etmeden önce de biraz bekletip stop ediyorum.

Bence park yerine ulaşana kadar turbo devri altında gidiliyorsa stop ederken beklemeye gerek kalmıyordur belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yeni nesil araçlarda start stop var artık, her ışıkta her trafik kilitlendiğinde çat diye stop ediyo....
  • Özellikle soguk havada en az 1-2 dakika rolantide calismasi lazim turboyu yaglamasi icin sonrada 2500 devri gecirmeden isinana kadar yurumek en sagliklisi. Turbo ortalama 150.000 devirle calisiyor, yagsiz calistigini gozunde canlandirabilirsen ne demek istedigimi anlarsin. Stop ederkende 1 dakika beklersen turbo devri duser ve yagli bir sekilde durur. Birden stop edersen direk yaglamayi kestigi icin zarar verir turbo miline. Burada en onemli sey yag secimi. 5-30 5-40 ve 0-40 gibi yaglar turbo icin en saglikli yaglar tabi araca gore degisir.

Zaten bunu yaparak da ısıtamazsınız. Motor yük altında yani viteste devir altında ısınır. Dikkat etmeniz gereken nokta motoru ilk kilometrelerde sakin ve mümkünse 2000 deviri geçmeyecek şekilde kullanmanız.

Aynı şekilde stop etmeden önce çok performanslı kullanmadıysanız 30 sn civarı bekleyip stop etmeniz yeterli. Bu dediğim tabii turbolu araçlar için geçerli.

Burda mesafeden ziyade gaza basma durumu önemli. 100 km yol yapıp parketmeye yakın sakin kullandıysanız direk beklemeden bile kapatabilirsiniz. Ama 100 metrede gazı köklemişseniz 30 saniye civarı bekleyip öyle kapatmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 3 Ocak 2018; 12:22:57 >
    "No color will ever be brighter for me than black and white." - Alessandro Del Piero
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim aracım start stoplu. Yaz-kış ilk soğuk çalıştırmada, önce (sarı renkte) motor arıza lambasının sönmesini bekledikten sonra debriyaja basıp marş yapıyorum.Ayağımı debriyajdan 8 saniye kadar sonra çekiyorum. Daha sonra anlık tüketim değeri 0.5 litereye düşene kadar rölantide bekleyip yola çıkıyorum. Bu arada kaloriferi de kapalı konumda tutuyorum.
  • Beklemedeki amaç yağın motorun üst kısımlarına ulaşmasını sağlamaktır. Bunun için de çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız 20-25 saniye yeterli olur. Mesela biner binmez marşa basıp sonrasında arabaya bir şey koyacaksanız onu koyup, kemeri bağlayıp çıkarsınız, yeterli olur.
    Tabii motor çalışma sıcaklığına gelene kadar gaza gereksiz fazla basmamak gerek.

Stop etmeden evvel beklemedeki amaç ise turbonun yavaşlayıp soğumasıdır. Eğer arabayı sıkıştırarak kullanmışsanız 25-30 saniye, sakin kullanmışsanız 10-15 saniye yeterlidir.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: august landmesser

valla kontak kapatmadan önce 1 dk bekleme olayı ne kadar doğru bilemiyorum ?

yeni nesil araçlarda start stop var artık, her ışıkta her trafik kilitlendiğinde çat diye stop ediyo....

Start stop konumunda motor durur fakat turbo yağlamaya devam eder.

Konuya ceva olarakta

Coldstart 20 saniye

Stop ederken 30 saniye beklenmesi yeterlidir.

Kafa rahat olsun derseniz maksimum 1 dakika bekleyiniz.

Şuan yeni araçlar çalıştıkdan sonra 8-13saniyede yağın ulaşmadığı yer kalmıyor diye bir yazı okumuştum..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.