Şimdi Ara

Arabayla sürekli çukura girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2017 Honda civic HB aracım var.İşyerine gitmek için 35 40km bir dağ yolu gidiyorum.Yağan yağmur ve karlar neticesinde heryer çukurlarla dolmuş vaziyette.Bugün de giderken yağmur vardı ve çukurlar suyla dolduğu için çukurları göremeden 4 5 defa sert bir şekilde çukurlardan geçmiş bulundum ve daha önceki günlerde de irili ufaklı çukurlara giriyordum.Çok derin çukur değil ama sonuçta giriyorum ve arabanın süspansiyonu da sert olduğundan çok sert ses geliyor ve içeride çok hissediliyor.Bu durumda benim kontrol etmem gerekenler neler ?
    Lastiklerime bakıyorum balon var mı diye normal
    Jantlarıma bakıyorum bisey var mı diye normal araç bu çukurlara girdiğinde ilk nerelere zarar verir ve bu yeni arabalarda maliyeti bana ne kadar olur ? Bu tarz bozuk yollara bari bu arabamı sürmeyeyim eğer sıkıntı büyük olacaksa .
    Yardımlarınızı bekliyorum...

• japon arabaları süspansiyon özürlüdür ve çukurlarda çabuk yamulurlar
    önce rotlara baktırın
    ardından salıncaklara
    en son aks
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Benim kendi başıma test edebileceğim bir şey var mı ? Mesela 120 130a çıkıp araca bakmalı mıyım ?
  • Yüksek hızla girmediğiniz sürece 4-5 defa çukura girip hasar alan bir Japon arabası üretilmedi henüz, içiniz rahat olsun.
  • o arabayla gitme o yolu. servis vs yok mu. mecbur arabayla gideceksen eski bi araba al onla git. arabana yazik etme soyliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi şehirdesiniz hocam
  • Eskisehir hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bakkala bile arabayla gidiyoruz
    14 yıl önce açıldı
    Arabayla dibine girme hastaları
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiç duygusal düşünmeyin mecbursanız özel aracınızı kullanmaya Duster alın kullanın, Civic asfalt arabasıdır yazık olur sermayenize.

• Maalesef şehir merkezinde bile yamalı yollarda araçlar hırpalanıyor. İçim gidiyor. Bahsettiğiniz yolda araca yazık oluyordur.

Ön takımda bir şeyler bozulmaya başlayınca ses yapmaya başlar öyle anlarsınız. Uzun süre o yolu özel aracınızla kullanmak zorundaysanız bence de oraya uygun bir şey alabilirsiniz.

• O yola o aracı alırken bile hata etmişsiniz. Hazır civic piyasası çıldırmışken satın biraz yerden yüksek bir araç alın derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 5 seferden fazla çok hızlı girmediysen bir şey olmaz ancak hızına dikkat et gene de o yolda

• Böyle bir araba al gerisini faizli hesaba ya da altına yatırl

• Sürekli çukur deyince Gaziantep sandım.

• Honda'yı bilemiyorum ama arkadaşda 10 yaşından büyük corolla var. Geçen çukuru görmedi arabanın tekerleği düşmekle kalmadı ön yolcu tarafından araba yere sürtüp kendi hızıyla çıkıp yola devam etti. Her gün böyle kullanılan Corolla'da 1 kere mi ne ön takım bakım gördü o kadar.

Fiat'ta 20 yılda bozuk yolda 1 kere rotil kırdım onda da toprak yolda giden arabayı sollamak için arabanın yarısını tarlaya atıp 70 civarı bir hıza çıkmıştım

Benim arabalarda şuan farklı bir yolda değil, her yer köstebek yuvası gibi oldu. Takmıyorum artık. Kasiste bile yavaşlamıyorum. Hala fabrikasyon.

Forumda her sene ön takım değiştirenlerin araçlarının yürüyeni aşırı kalitesiz bence.

• Masraf açmaya başlayınca maliyetli olur. Yeni araca yazık olur oralarda. Bence de eski bir araç alıp onunla gitmek mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracin cabuk yorulmasina sasi rijitliginin azalmasina sebebiyet verir hadi on takim bozulsa parcayi atar yenisiyle degistirirsin fajat saside her kaynak noktasina verdigi kismi hasari duzeltemezsin buda sana sert virajda ve kaza aninda geri donusu olan seyler

• Eskişehirde Mihalgazide falan mı oturuyorsun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.