Şimdi Ara

Arabayı sokağa bırakıp akşam rahat uyku uyuyabilen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sokağa koysam çarpıp kaçıyorlar masraf açıyorlar, otoparka koysam aylık 250 lira istiyorlar bütçe yetmiyor, kasko desen 10 yaşında araba uçuk fiyatlar istiyorlar.Ne yapsam bilemedim, mecbur bir sokağa bırakıcam ama sizin dikkat ettiğiniz şeyler varsa park ederken yazarsanız sevinirim.Mesela ben asla sokağın başlangıç kısmına park etmiyorum orta kısımlarına doğru bırakıyorum, dönerken felan çarpmasınlar diye varsa sizinde tüyolarınız yazın.

• siz soyleyince hatırladım. benım de istanbulda vardı boyle sorunlarım. otoparka koysan bir dert koymasan bir dert. izmire geldim de kurtuldum bu dertten. istanbul sahip oldugu herşeyle üzerinize binen bir karabasan gibi. yok koprusu yok otoparkı yok cam silicisi yok isparkı. gizli vergilerle dolu bir cehennem gibi.

yanı buyuk şehirde çok para kazanıp dert sahibi olmaktansa, küçük yerde daha az kazanıp kafayı rahatlatmak mumkun

sakınan göze çöp batar diye bir atasözümüz var :)

kapıları kilitleyip eve çıkıyorum, çünkü kaskom var , ekonomisi çökmüş ortadoğu ülkesiyiz dikkatli olmak lazım. Bunu da geçtim dolusu var, seli var , depremi var.

size ne kadar kasko fiyatı verdiler ve otomobilinizin markası modeli nedir ?

Nerede sakat ve riskli yer varsa oraya parketmelisin. Böyle yapınca aracın başına asla bir şey gelmiyor.
    Tarafımdan defalarca denenmiştir.
    Sakınan göze çöp batar diye boşuna dememişler.

Şirketin önünde herkes sol kaldırıma çeker aracını, ben sağ tarafa çekerim. Oraya koyma orası çok tehlikeli hep kamyonlar geçiyor vs vs derlerdi.
    İki kış önce karda tır kaydı sol kaldırımdaki araçlara vurdu. 3 araçı birbirinden zor ayırdılar.

Birden fazla park yeri seçeneğim varsa prensip olarak neresi daha sakat görünüyorsa oraya çekerim. Bugüne dek hiç bi şey olmadı.
    Araç 2015 ve full kaskolu bu arada. Komple yansa yaklaşıp ellerimi ısıtırım. Kasko firması düşünsün.

Arabası 2 cm çizilince kahr-u perişan olanlar var bi de. Bana çok garip geliyor.
  • Tüyom yok ama bu şekilde yaşanmaz neticede dünya malı. Olacağı varsa üzerine yıldırım düşer yine zarar görür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

kapıları kilitleyip eve çıkıyorum, çünkü kaskom var , ekonomisi çökmüş ortadoğu ülkesiyiz dikkatli olmak lazım. Bunu da geçtim dolusu var, seli var , depremi var.

size ne kadar kasko fiyatı verdiler ve otomobilinizin markası modeli nedir ?

• siz soyleyince hatırladım. benım de istanbulda vardı boyle sorunlarım. otoparka koysan bir dert koymasan bir dert. izmire geldim de kurtuldum bu dertten. istanbul sahip oldugu herşeyle üzerinize binen bir karabasan gibi. yok koprusu yok otoparkı yok cam silicisi yok isparkı. gizli vergilerle dolu bir cehennem gibi.

yanı buyuk şehirde çok para kazanıp dert sahibi olmaktansa, küçük yerde daha az kazanıp kafayı rahatlatmak mumkun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski aracı koyarken hiç aklıma bile gelmiyor ama yeni aracı koyduğumda 2-3 saatte bir pencereden baktığım oluyor.

• 2006 Laguna 1.6 Expression Manuel | 2005 Getz 1.3 GLS Otomatik | 2008 Honda CR-V 2.0i Executive Otomatik | 2015 Fluence 1.5dCi Touch Plus | 2000 Megane RTE 1.6 16V | 2015 Fiesta 1.6 Titanium | 2019 Subaru Forester 2.0i Premium Plus | 2018 Subaru XV 1.6 Xtreme Plus | 2017 Toyota Corolla 1.33 Life | 2018 Megane 1.5 DCI Touch | 2020 BMW 320i G20 Sport Line | 2022 Egea 1.3 Easy Plus |
    • 2011 Mazda 3 1.6 impressive Otomatik (Mevcut araç)
    • 2025 Clio 1.0 TCe Evolution (Mevcut araç)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    otobüs'de uyurken
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2010 cruze aracım, iki sene önce en düşük 3 bin lira demişdi sigortacı bende yaptırmamıştım.Bir tanıdıkda da aynı araçtan var o 1900 liraya yaptırmıştı sanırım geçen senenin başlarında, aslında taksit yaptırsan daha uygun otoparka koymaktan ama kredi kartı kullanmadığım için taksit yaptıramıyorum sadece maaş kartım var kredi kartına karşıyım.

Pencereden bakmak fayda etmiyor ki ben eve 5 dakikalığına su içmeye geldim yinede çarpıp kaçtılar.Akşam vaktiydi hiç unutmuyorum yol kenarına bırakmıştım arkamda bir tır önümde de kamyonet vardı fakat önümdeki kamyonet ile aramda 3 araba girecek kadar mesafe vardı.Eve gittim su içtim dışarı çıktığımda uzaktan arabanın plakasının yerde olduğunu gördüm, yaklaşınca kaputunda ezildiğini farkettim.Bunu yapan kamyonet ise çoktan kaçıp gitmişti bile.Orayı gören kamera felan olmadığı için bulamamıştım.O kadar şanssızım yani bu konuda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• gerçekten iğrenç bir hayat

Orijinalden alıntı: Guest-BC4848342

2010 cruze aracım, iki sene önce en düşük 3 bin lira demişdi sigortacı bende yaptırmamıştım.Bir tanıdıkda da aynı araçtan var o 1900 liraya yaptırmıştı sanırım geçen senenin başlarında, aslında taksit yaptırsan daha uygun otoparka koymaktan ama kredi kartı kullanmadığım için taksit yaptıramıyorum sadece maaş kartım var kredi kartına karşıyım.

Benimde 2010 cruze 1200e kasko yaptirdim. İmm 300bin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • kartalus kullanıcısına yanıt

kredi kartına bir kere elini kaptırdınmı kolunuda kapıyorlar, dünya kadar faiz ödedik yıllarca bitmedi bir türlü kredi borçları bıktım usandım ondan artık kredi kartı asla kullanmam.

• bitane sigortacıya gidiyorduk yıllardır ailem önerdi bak iyidir felan evin sigortasını orada yaptırıyoruz felan dediler bende gittim ilk gittiğimde 800 ikincide 900 lira zorunlu trafik sigortası çıkarttı, araba 10 yaşında hasar kaydı felan yok, ehliyetim 15 senelik ve hiç kazam yok bugüne kadar nasıl bu kadar çıkabilir felan dedim kem küm etti geçen sene mecbur yaptırdım 900'e tanıdık diye.Sonra bir daha oranın kapısından geçmedim, internetden kendim baktım sbm üzerinden en düşük 600 lira çıktı gittim başka bir sigortacıda 600 liraya yaptırdım bu sene sigortayı.İşte o bana 900 lira zorunlu trafik sigortası çıkartan çakal, kaskoyada 3 binlira en az demişti.En iyisi ben en son gittiğim sigortacıya gidip sorayım bi kaskoyu eğer dediğiniz gibiyse kasko yaptırırım daha iyi, otoparka dünyanın parasını vermekten iyidir.Hem mini onarım felan gibi bir olanak varsa ondan da faydalanırım.

• Eve mi sokalım hocam koca aracı mecbur sokakta bırakıyoruz. Müteahhit bir garaj yapmış apartmana araç giremiyor :D mecbur dışarda bırakıyoruz böyle saçma bir şey görmedim hayatımda garaj var anca motor sokabiliyorsun mahallenin ortalarında yer olmuyor bazen en aşağı köşeye bıraktığım zamanlarda oldu mecburen. Pek umursamıyorum içinde önemli şeyler olmadığından kalıyor öyle valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuoYuanJi -- 2 Kasım 2021; 11:13:32 >
  • Teminatlar bire bir aynıysa baya çakalmış tanıdık sigortacı. Ama teminatlar çok değişiyor. Sınırsız genişletilmiş sigorta yaptırıyorum mesela, araçların fiyatları aldı başını gitti. Gidip bmw mercedese vursan kıytırık ucuz kasko sigortanın teminatları çok düşük oluyor. Bir sürü şey çıkartıyorlar.

Allianz 'dan ev sigortam vardı. LCD tv kırılınca başvurmuştum. Evim sigortalı eşyalar sigortalı diye seviniyorum hem de ucuz diyordum. Meğerse otu boku her şeyi kısmışlar. Exper gelip, belgeleri doldururken o zamanın parsıyla 1600 liraydı TV. İyi sigorta bunun hepsini karşılar dedi. Şimdinin 3500tl 'i gibi. Onay çıkınca sigortadan beni aradı, ben de şaşırdım nasıl bu kadar saçma teminatlar olabilir, her şeyden kesinti yapmışlar elinize 350 lira geçecek dedi. Sonra kitapçığı okudum. Elektronik eşyalarda yarısı kapsama giriyormuş, onunda bilmemnesinden bir şeyi kesiyorlarmış falan da filan.

Sonra sürekli kasko sigorta yaptırdığım acenteye sordum böyle böyle oldu diye. Biz de öyle bir durum yok ev sigortasında, teminatları daha yüksek tabi fiyatı da onlardan yüksek haliyle demişti.

Uzun lafın kısası, sigorta ve kasko teminatlar üzerine kurlu bir sözleşmedir. Ucuz diye yaptırırken mutlaka teminatlarını sorun, karşı ödemesi nasıldır, ikame araç var mı, mini onarım var mı, kaç mini onarımda kasko bozuluyor vs vs vs.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.