Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
2
Favori
12.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arabanı çok övmüşsün yok kavraması şöyle yok şurası böyle vermeyeceksen vermem dersin buralarda bahane aramazsın yada ben sürerim dersin isterse tank olsun bizde kullandık e200 hemde acemiyken çokta kolay kullanılıyor bu konuda aracını övme gördüm yok mersınun en fullu aveng. Süslansiyon farkı felan komik olmuş...

    Bizdede 320ci var ayın yarısında sünnet süğünü arabası olacak tutupta buralarda bahane aramıyoruz aracı sürecek kişi bizden.Bu kadar kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Benim Düğünde bi arkadaş aracını süsleyip geldi. Araci da o kullandı. Tatli bir anı oldu benim için. O kadar yoğunlukta o işimi halletti. Aklıma geldikçe dua ediyorum.

    Size tavsiyem iyilik etmek istiyorsaniz süsleyip kendiniz kullanin. Yoksa hiç vermeyin. Kendiniz bir araba bulursunuz diyin ( onların ağzından )



    arkadaşınız on numara kıyak yapmış çok şanslısınız..

    bir arkadaşım da yeni eve taşınmıştı, haliyle büyük küçük hediyeler alanlar olmuş.. ama en çok da "on kiloluk çamaşır detarjanı" alıp getirene tşk etmişti

    bu işler böyledir olmadık zamanda olmadık şeyler yapanlar takdir edilir




  • Bence bişey uydur, vermiyorum de. Yine isterse onlara ne kadar yüzsüz olduklarını söyle ve ilişkini kes.
  • İnsan olana insanlık namına verilir ama yüzsüzlük yapana günahımı bile vermezdim.
  • Kisa ve net

    Abi senin araban daha guzel dugunum var senin arabayla sen gelip dugun arabasi yapar misin?

    Bu isin raconu budur, benzini de sen istemezsen onlar koyar.

    Baska turlu mu istiyor kov gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vermeyin " Biz nasıl geleceğiz dediğimizde bişi olmaz gelirsiniz dediler." Hele ki Bu sözden sonra asla vermeyin. hatta bozuldu falanda demeyin. İstemiyorum deyin. Bırakın arabasını esirgiyo,görmemişin bir arabası olmuş gibi sözler kullansınlar siz yinede vermeyin.
  • Hocam düğün günü arabayı güvendiğiniz bir arkadaşınızın evinin önüne park edin ve diyinki arabayı trafik çekti 400 lira para istiyor.Maaşımı almadım o kadar param yok araba trafikte kalacak deyin.
  • yaptıkları yüzsüzlük olmuş hocam bence vermeyin
  • Bu ne ya? İyi ki araba almışsınız.
    Hem aile dostu hem gelin arabası. 3 gün vereceksin bin tane mazeret.
    Düzgünce söyle işte vermek istemiyorsan. Sorumluluktan kaçmaya gerek yok. Çıkar adam gibi vermiyorum dersin. Darılırlarsa da darılırlar.
  • adamlardaki rahatlığa bak hayranım böylelerine bu kafada olamadığım için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NRLPNR

    Bende farkli acidan bi olay anlatim. Apartmanda komsunuzun oglu evleniyordu. 8senelik samimi komsularimiz evlenen abininde bana herturlu yardimi dokundu buzamana kadar.tatile cikarken evin anahtarini birakiriz hergun gidip kedimizle kaplumbagimiz besliyor sagolsun kadincagiz. Neyse bu abi evlenirken dugun arabalari yoktu. Gittim abiye bizim arabayi alin abi dedim, annem gitti oglum bizim arabayi kullanin yardimimiz dokunsun dedi. Bir ton israr ettik kabul etmedi. '' birsey gelirse arabanin basina size karsi mahcup olmak istemiyorum''dedi.dahada israr etmedik gittin yeni kasa bi linea kiraladi susletti halletti isini. Herkes yuzsuz insanlari anlatmis bende bunu anlatayim dedim.

    En güzelini yapmış.
    Benim de başkasına araba vermekten daha sevmediğim birşey varsa oda başkasından araba istemektir,prensibim bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    Yalnız herkes şunu unutuyor. Araba denen şeye tapar gibi sevmeye gerek yok. Sonuçta adı üstünde bir araç bu amaç değil. Bugün birine yardım edersin bir dost Kazanırsınız. Dostluklar para ile değil fedakarlıkta kazanılır.
    Adam bana gelin arabası için kendi aracını verdi. S400 bluehybrid Mercedes 2010 model sene 2010. Herkes forumdaki açlar gibi değil çok şükür. Adamın bir arabası olmuş tutmuş koparmış tekerini.

    Vermiyorsan verme. O kadar erkeksen git söyle vermek istemiyorum diye. forum köşelerinde ağlamayın.

    Bir insan malına bu kadar bağlı ise onun asla gerçek arkadaşı olamaz. Anında satar malıma bir şey olmasın diye.

    İnsanın gönlü zengin olacak gönlü...

    Edit. Yüzsüzler ve emanete ihanet edenler hariç.

    Arabaya tapılmazda böylesine araba verilmez.Bunlara araba versen benzini harcar doldurmazlar, birşey olsa ödemezler.Araç sahibide abartıyor yok şahinin debriyajı telliymiş yok mersedesin hidrolikmiş falan filan kendi arabasını birşey sanıyor galiba yaşı küçük.Arabaların hepsi birbirine benzer bunu bilmiyor herhalde.




  • Sahinciyse kesinlikle verme. Gider 4. Viteste 50 ile surer tabi sahinden asina, icin yanar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık ve net prensip gereği aracımı kimseye vermem deyin, sonradan kötü olacağına şimdiden kötü olun ve bundan sonraki araç taleplerininde önüne geçmiş olursunuz.
  • Araci ben surersem tamam , degilse veremem deyin

    Yalana gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

    Aracı bi aile dostumuz gelin arabası için kullanalım dediler sesimizi çıkarmadık. Geçen gün yolda adamın oğlunu gördüm arabaya iyi bak onu gelin arabası yapıcaz diyor. Ben kesin birşey demeden bunlar başlamış gelin arabamız hazır diye millete yaymışlar. Ben aracı kesinlikle vermek istemiyorum. Arabayı alıcaklar süsletecekler, gelini alacak konvoy yapacak. Hiç sevmediğim birşey konvoy. Biri bi fren yapsa hepsi gider araçların. Hadi onu geçtim diyelim. Arabayı sürecek olan adamın şahini var bunu sürebilmesi biraz zorlayacak. Geçen hafta anneme araba bozuldu dedirttim. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu zamana kadar kimseden araba istemedim gerektiği yerde gittim kiraladım, istenmesini de sevmiyorum...

    Edit: Biz nasıl geleceğiz dediğimizde bişi olmaz gelirsiniz dediler. Adam kendi arabasını da vermiyor bize. İnanın nefret etmeye başladım bu adamdan

    Aracı kendiniz kullanın,en kolayı bu.




  • Babam birisine arabayı emanet vermiş. Araç öyle pahalı birşeyde değil 95 model R9.

    Aracın başına gelenleri sayarsam eğer teyp ile oynanmış bütün ayarları ve tesisat bozulmuş. Bazı sigortalar atmış. Bagaja taktığım Led aydınlatma sökülmüş. Araç pislik içinde bırakılmış. Çakmak girişi kırılmış.

    Yine çok yakın bir arkadaşımın yanına gittim. Aracı kullanmak istedi. Dedim al kullan. Kaç yıl yediğimiz içtiğimiz beraber gitmiş birisi. Arabayı aldı. Eski karbüratörlü LPG'Li araç kullananlar bilir. Marş basarken gaz pompalanmassa araç çalışmıyor. Malum manuel jikle :) Arkadaşım aldı bir asılmaya başladı marşa. Kendi arabasından alışmış çevrip bırakmaya Tabi marş motorunun anası ağladı. Şuan marş alıyor ama garip garip sesler çıkartıyor.

    Özetle emanetin canı az olur. Yukarıda yazdığım gibi hiç bilinmedik bir yerleri bile elinizde kalabilir. O yüzden ne aracımı başkasına emanet veririm, ne de emanet araç kullanırım. Büyük risk.

    Bu zamana kadar kimsenin malını emanet almadım çok zor durumda kaldığım anlar hariç ki onlar da da aldığım malı aldığım gibi geri getirdim. 1 gün bile aksatmadan, anında işim biter bitmez. Çok malımı da emanet verdim. %90'ının ya başına birşey geldi, ya da geri gelmedi. O yüzden bu tür konularda hayır demeye alışmak lazım. Ben acı tecrübelerle bu kanıya vardım. Çokta doğru olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde bir arkadaşım elektro gitar amfimi istedi. 1 saniye bile düşünmeden hayır dedim. Yine başka bir gün komşu hasta olmuş. Hastahaneye götürülmesi gerek. Arabayı vermedim. Gittim kapısına kadar aldım, hastahaneye götürdüm hastahanede 4 saat bekledim tedavisi bitince geri getirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 1 Ağustos 2014; 2:37:14 >




  • Yakın bir öğrenci arkadaşım bu konu yüzünden çok çekti.

    Birgün arkadaşı gelip kız arkadaşıyla bir işi oldugunu söyleyip arabasını istiyor. Bu garipte kimseyi kıramaz veriyo işte.
    Sonra bir haber geliyo şurda kaza yaptık gel. Arkadaşı bi güzel içmiş birde gitmiş yolda duran arabaya arkadan çarpmıs. Arabada kasko yok olsada zaten sürücü alkollü.
    Bizim gariban diyor bari kazayı ben üstüme alayım bari karşı arabayı sigorta ödesin. Çocuga fazla girmesin diye yine iyilik yapma derdinde.
    Neyse anlaşıyorlar vurdukları arabanın sürücüsüyle. Bizim gariban yani arabanın sahibi kazayı üstüne alıyor.
    Arabada masraf 11 bin tl. Eee tabi kazayı yapan cocuktan para pul alamıyor. Babasını falan arıyorlar. Banane vermeseydin arabayı diyor.
    11 bin tl bizim garibina giriyor.

    Emanet araba işi çok sakat.
  • ödünç istemek bizde var doğulularda. işin aslı imeceye dayanıyor. ama sonradan moku çıkartılmış. imece de herkes elinden geleni koyar işe dostun arkadaşın komşunun işi görülür. ama sen bu imeceye yapacağım katkıyı gönlünden koparırsın. diğer türlü biraz arsızlığa girer. elin tarağıyla saç taramak olur. veren el üstündür tabi ama alan el de vereni küstürmeyecek. ama nerde. eskiden çok ödünç eşyalarımız gidip kırık teslim edilmiş, kimi gelmemişti. araba bile en azından depo boş gelirdi. bu noktada hayır demeyi bilmek gerekiyor. insanlar önce tuhaf karşılıyo ama zamanla alışınca en büyük nimet oluyor. bence siz de başlayın bu olayda hayır demeye. hayatınıza konfor katın. zihinsel konfor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın çiziği kapı eşiğinde ayak izi varken kudururum ben,kimseye vermeyin arabanızı,alır kullanır işini görür kimse değer vermez sizin kadar,çizik olsa ne olurmuş demiş bir akılsız,ne mi olur,titizsen arabanı seviyorsan boyatmak zorunda kalırsın sanayi de çakal esnafla uğraşırsın,yetmez boyanır araban renk tutmaz.ha senin gibi işsizse uğraşılır neden uğraşılmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.