Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
2
Favori
12.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hiç gereği yok. Benim kendi aracım var. Gelin arabası olarak bana göre pek uygun olmadığı için (Megane) etrafımda onlarca lüks arabası olan yakın, akraba, arkadaş vs varken gittim kiraladım. 2013 model BMW 5 serisi kiraladım (düğün 2013te oldu). Yakıt dahil verdiğim para 250 TL. Yanlış anlama ama bence onlar biraz yamyam takımı. Adam o kadar ortamda da konuşuyorsa bil ki arabanda gözü vardır. Direksiyona da oturunca başına iş gelir arabanın. Demedi deme!
  • Hocam verme. Açık ve net. Benim en samimi arkadaşım benden kefillik istemişti. Dedim olamam. Aramız falan da bozulmadı. (Bozulsaydı da kendi bilirdi ne yapayım) Normalde hiç bir şekilde parasını esirgemeyen biriyim ama kefillik, araba verme gibi işlere girmem. Bir şey olursa ağır canınız sıkılır. Vermiyorum deyin bitsin.
  • arabayı sen kullan sakın verme kimseye bir bahane bulun vermeyin araç nedir
  • Araç bozuldu deyip arabayı başka bir yere park edin. Yoksa o insanlardan kurtulamazsınız, kurtulsanız bile lafından kurtulamazsınız en iyisi sessizce halletmek işini.
  • Araç ödünç verilir arkadaşlar. Verilmeyen tipte insanlar olur ki zaten bunlarla gerçek dost da olunmaz. Selamlaşılır sadece.

    Bizim de aracımız yoktu. Komşumuzdan alıyorduk ve sağolsunlar daha bize bayram gelmeden kendileri söylerlerdi "biz bu bayram gitmiyoz, araba lazımsa siz alın" diye. Ve annem biraz eli sıkıdır, mesela ne kadar yaktıysak o kadar koyalım derdi ama ben ve babam her defasında yaktığımız benzinden net şekilde daha fazlasını koyup öyle teslim ederdik.

    Onun dışında genç bir komşumuz daha var. Eski evden taşınınca onlar da aynı eski komşularımız gibi araçlarını daha biz istemeden verdiler birçok defa.

    Ben de buna riayet ederek her ne kadar aracım yeni de olsa, kıyamasam da, güvendiğim ve sevdiğim arkadaşlarıma vereceğim ilerde. Bu tamamen anlayış ve güvene dayalı bir durumdur. Sevdiğiniz ve güvendiğiniz insanlara her ne kadar aracınızı sevseniz de içiniz gitse de ödünç verin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kediseven

    Rengi Altın Sarısı de öleyim be

    İster inan ister inanma. Burada kimseyi kandıracak değilim. Sedef boya çok nadir bulunuyor bu modellerde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: criptex

    Hiç gereği yok. Benim kendi aracım var. Gelin arabası olarak bana göre pek uygun olmadığı için (Megane) etrafımda onlarca lüks arabası olan yakın, akraba, arkadaş vs varken gittim kiraladım. 2013 model BMW 5 serisi kiraladım (düğün 2013te oldu). Yakıt dahil verdiğim para 250 TL. Yanlış anlama ama bence onlar biraz yamyam takımı. Adam o kadar ortamda da konuşuyorsa bil ki arabanda gözü vardır. Direksiyona da oturunca başına iş gelir arabanın. Demedi deme!

    Bir ara Rent a Car işleriyle uğraştığımızı biliyorlar. Arabanın markasını, modelini, rengini söylemesi yeterli. Ücret yarıya yarıya indirimli olur o yüzden de parasını ben veririm...
  • Şöyle düşün sen onca zaman kullandın ölümcül sollamalar yaptın,önüne araç atladı ama birşey olmadı.1 günlüğüne adam hayırlı bir iş için istiyor.Bence ver birşey olmaz ama adam arkadaşınsa ver.Yazına bakılırsa sizin apartmandan normal biri o zaman vermemekte haklısın.Yakın bir arkadaşımda bizden arabayı istemişti düğün için.Araba audi a8 3.0 dı.şuan piyasası 150 bin civarı.Adama arabayı verdik.hiçte birşey olmadı hatta adam kendisine takılan parayla depoyu fulledi.Biraz insanlara güven birşey olmaz.Gerçi konvoyda bizde vardık hemde bizim a8 in tan arkasında.
  • NRLPNR kullanıcısına yanıt
    ne kıymetli, ne değerli insanlar.
    böyle bir komşum olmasını çok isterdim.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.