Şimdi Ara

Arabayı Ağaç Altına Koymayın Havalandırma Kapanabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar konuyu birde genel bölüme açayım dedim
    bu açtığım konu aslında benim başıma geldi bende albea araba var ama diğer marka arabalarda büyük ihtimal olabilir dikkatli olun diye yazıyorum ayrıca benimde yeni farkettiğim olaydır
    başıma geldi sonra servise götürdüm ve bunlar başıma geldi,neyse bilgilendirme amaçlı yazıyorum

yaprak girmesi ve içeri gelen havayı % 50 oranında azaltması durumu şöyle olması lazım
    kaporta kapalı iken ağaç olan yerde durunca düşen yapraklar gri okla gösterdiğim yerden oradaki küçük delikli ızgara üzerinde birikiyor sileceklerin durduğu yerde birikiyor
    oradaki deliklerden yağmur veya kendi kendine yada yıkama sırasında deliklerden aşşağıya iniyor
    oradaki mavi renk olan büyük havalandırma motoru üzerinde kenarında birikiyor,daha sonra arabanın iç kısmına kendi kendine yada içeriden havalandırma açtığımızda dönen motordan dolayı arabanın iç kısmına giriyor,daha sonra polen filitresinin yani yeşil renk olan yerin üzerinde birikiyor
    yani polen filitresinin yarısını bile tıkayabiliyor o zaman içeriye hava tam gelmiyor
    çünkü polen filitresinin yarısı tıkalı diye düşünün
    daha sonra polen filitresini çıkardığınızda yapraklar arabanın ön yolcu tarafındaki paspas üserine akmaya başlar paspas üstü yaprak olur
    ama sadece polen filitresi değişti yapraklar temizlendi sanmayın çünkü kanallar yaprak dolu olabiliyor
    temizlemesi hem zor hemde temizlense dahi yinede içeride bir iki yaprak dolaşabiliyor
    bu başıma geldiği için ısrarla üzerinde duruyorum,bizim burda ağaç doluydu ve altına koyardım
    ayrıca havalandırma çalıştırdığımda gelen havanın çok olduğunuda gördüm daha sonra yapraklarıda gördüm daha sonrada temizlendiğinda havanın çok fazla geldiğinide gördüm,kısacası A dan Z ye hepsini gördüm

Arabayı Ağaç Altına Koymayın Havalandırma Kapanabiliyor

• ben arabayı hep ağaç altına koyardım ve arabanın üstü hep yaprak olurdu daha sonrada kaportadaki sileceklerin ordaki ızgaralardan içeriye yaprak girerdi
    daha sonra arabanın içerisine gelen havanın azaldığını farkettim,sonra servise gittim ve durumu anlattım,onlarda polen filitresini değiştirirlerken o sırada,polen filitresinin ordan paspas üzerine yapraklar düştü
    daha sonra kanalı temizlediler ve şimdide hava çok gelmeye başladı
  • Teşekkürler
  •  Arabayı Ağaç Altına Koymayın Havalandırma Kapanabiliyor
  • arkadaşlar kural gereği yinede söyleyeyim,eğer yanlışım varsa hatalı yazmışsam düzeltin diyeyim
    ama bunlar harfi harfine başıma geldi ve bizzat gördüm yaprakları temizledikleri zaman benide görmem için yanlarına çağırdılar
  • Ben mecburen ağaç altına bırakıyorum. Bahsettiğiniz durum çok sinir bozucu. Ben sık sık orayı temizlemek zorunda kalıyorum. Son baharda yapraklar düşüyor, bahar aylarında da tuhaf tuhaf polenler :/
  • Ayrıca ağaçtan reçine de damlayabilir aracın üstüne.

Daha da kötüsü ağaca konmuş kuşlar hacetlerini aracın üzerine bırakmak için sıraya girerler bildiğiniz gibi.

Aracın boyasına en büyük zararı da bu verir zaten.

ekleme: Bunları yazmaktan teşekkürü unutmuşum.

Bilgiler için teşekkürler Osman kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 24 Mayıs 2011; 12:54:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen ay arabamın havalandırma kanallarını ve ızgaralarını temizlettim. Kanallara kompresör tuttular yetkili Bağdatlılar servisinde. Para bile almadılar. Arabamda klima yok. Fakat sıcak günde havalandırma eskisinden daha iyi serinletiyor. Klima kadar olması imkansız ama yine de iyi geldi. İmzamdaki araba.
  • bilgi için saol osman
  • Bilgi icin tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strong.

bilgi için saol osman

• Arabanın havalandırma kanallarını sık sık bir fırça ile temizleyin..hava ve polen filtrenizide sık sık değiştirin zaten ucuz parçalardır bunlar..o yaprak kış ayları başlangıcındada düşerler ve temizlenmezse hem çamurlu bir tabaka oluşturur bütün pisliği üstüne yapıştırır hemde klima-kalörifer sistemini açtığınızda bakterilerin oluşturduğu iğrenç kokuyu çekersiniz..yaz aylarında yine o denli sorun olmuyorlar temizlemesi daha kolay oluyor..

Bu dediğimi sık yapmazsanız arada bir sökün bakın avucunuzla alabileceğiniz ölçüde çamur tortusu elinize gelir..

Bunun dışında ağaç altına bırakmak sadece havalandırma sistemlerini değil kaportayıda etkiler..Şu sıralar havalar ısındığından serin diye ağaç altına çekiyoruz ama ağaçların tamda reçenelerini akıtma zamanı.Aracın üstüne reçene-kuş pisliği gelmişse sık sık temizleyin hatta komple yıkayın.o reçene zamanla ki uzun bir zaman değil bi kaç saat kalması yeter boyanın canına okur yapış yapış kalır.Çıkartması zor olur çıksada lekeler görülür.Kuş pisliği çok kalırsa direk boyayı bile deler hatta boyanın kalktığınıda görebilirsiniz.Arabanızda ya ıslak havlu yada su-sünger bulundurun

• mesajım bulunsun sonra okurum
  • Uyarınız için teşekkürler,kapalı garaj nerden bakılırsa bakılsın elzem.
  • Şehir merkezinde, arabayı mümkün olduğunca ağaç altına bırakmam. Ağaçtan reçine, böcek ve kuş pisliği aracın üzerine düşebiliyor ve özellikle de bazı ağaçların reçinesiyle böcek pisliği çok zor çıkıyor.
  • Yaprak veya benzeri temizlenir ama çam özü diye bir sıvı var, kuş pisliği yanında alt etmiş bildiğin aracın rengi matlaşıyor o daha tehlikeli dikkatli olmak lazım.........
  • zugasi_berepe dediği gibi kuş pisliklerini umursamazdım ama ön kaportaya bi baktım nokta nokta boya kalkmış vede pas oluşturmuş sanki anayolda mıcır taş gelmişte boyayı delmişçesine bu tarz boya kalkmış çok köt olmuş
    kuş şeylerini ciddiye almak lazım
  • Bilgilendirme için teşekkürler, bende her zaman dikkat ederim.
  • Sizin havalandırma delikleri de epey büyükmüş.. Allahtan Eranınkiler nokta nokta..

Yalnız silecek diplerine düşmeleri (ve pensetle bile zor çıkarılmaları) benim canımı sıkıyor.. Ağaç altı her halükarda sorun..
  • Genelde bende dikkat etmeye çalışırdım ağaç altına aracımı koyarken.. Geçen hafta sonu öyle güzel gölgesi vardı ki çam ağacının.. Aklıma bile gelmedi reçinesi.. Sadece 1,5 saatlik parkın ardından aracın üstünü yol yol ince ince reçine kaplamıştı.. Hemen soluğu yıkamacıda aldım.. Reçine yeni olduğundan çok şükür hepsi çıktı.. Artık park edeceğim zaman ağacın markasına bakıyorum.. Reçine mi kullanıyor, yoksa Euro 5 normlarında araca zararsız bir atık mı diye..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.