Şimdi Ara

arabaya yol vermeyen yayalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daralan sokak arasi yolda..korna calsakta..yaya bakip durcagina..duymamazliktan geliyor..arabanin onunde yuruyor..demin 2 kiz gulerek boyle yapti..oglan arabada 30 saniye durup bekledi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

Daralan sokak arasi yolda..korna calsakta..yaya bakip durcagina..duymamazliktan geliyor..arabanin onunde yuruyor..demin 2 kiz gulerek boyle yapti..oglan arabada 30 saniye durup bekledi

Bazısı gerçekten yol vermeye pek meyilli değil. O bana yol vermeyince ben kenara kaçarak geçmek zorunda kalıyorum. Bazen inatla yol vermeyen olursa da şöyle debriyaja basıp bi dipgazla bağırtıyorum arabayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 6 Mayıs 2014; 15:46:58 >
  • İyi yapmışlar. Arabanın geçmesi için yayanın durması gerektiği yerde arabanın işi yok bence. Önce yolumuzu yapalım sonra arabamıza bineriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

İyi yapmışlar. Arabanın geçmesi için yayanın durması gerektiği yerde arabanın işi yok bence. Önce yolumuzu yapalım sonra arabamıza bineriz.

Yok mesela sokak arasında gidiyorum. Yolun ortasından gidiyor. Biraz sağa ya da sola geçse ben de rahatça geçip gideceğim. Arabanın sesini duyuyor, kaçılmıyor. Kornayı dıtlatıyorum, böyle aheste aheste, mıyır mıyır kenara çekiliyorlar.
  • Yayalara yol vermek lazım.Ama terbiyesizine asla
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yok aslında size de arkadaşa da yazmadım, benim kızmam plansızlığa. İnsanların birbiriyle kavga etmesi için mekanı darltmak kafidir. Afrikayı konsantrasyon kamplarıyla yönettiler, biz de şehirlerimizi zorla konsantrasyon kamplarına çevirdik. Önce bir cazibe merkezi, iyice kalabalaklaşınca insanlar birbirine girmeye başlıyor sonra yüzlerce yıl oturduğun yerden yönetiyorsun. Bizim de devletçilik anlayışımız biraz daha iyisi işte.

Burada hatalı bizim planlarımız, arabadan aldığmız vergiyle trafiği geliştirmek yerine başka işler yapmak, evden aldığımız vergiyle yol düzenlemek yerine yine başka işler yapmak. Yoksa bu sorunlar bitmeyecek. Burada yaya da haklı, sürücü de. Bir sokak olsa, arada bir tarihi ada falan insanlar tolere edebilir. Sosyal olmak istese insanlar o kadar yaratıcı olabilrler ki, insanlar istese böyle bir sorun hiç olmaz. Ama işte, insan neden sosyal olmak istesin...
  • Şehirlerde planlama yok dediğiniz gibi. Bununla birlikte, işin korkutucu olan tarafı, yeni yapılan binalarda da pek çok şeye dikkat edilmiyor. Garaj gibi. Ya da tam köşede kalan binaların yola çok yakın gelmesi ile diğer sokaktan gelen araçların görülememesi gibi ufak ama önemli sorunlar var.
    Zaten şehirler bugüne kadar düzensiz ve plansız büyütülmüş.
    Bakın Eskişehir'e bir tramvay yaptılar, şehrin ana caddelerini defalarca kesiyor. Işıklar o kadar uzuyor ki, tramvay yüzünden dakikalarca trafik lambası bekliyoruz. Yetmiyor, tramvay yüzünden kırmızı dalgaya yakalanıyoruz, o da yetmezmiş gibi, hastahanenin acil çıkışının önünden de geçiyor.
    Yani Tramvayın gittiği yerlere ulaşım çok iyi. Ancak otomobil ile bir yerden bir yere ulaşmak tramvay yolları yüzünden işkence halini almış durumda.
    Oysa planlama güzel yapılsa, tramvay ana caddeleri kesmeyecek şekilde inşa edilse, çok daha iyi olabilirdi.
    Hep günü kurtarmak için çalışıldığı ve plansız yapılanmaya gidildiği için böyle oluyoruz biraz da.
    O sokak arasında arabaları park edecek yer olsa, sokaklar yeterince geniş aslında. Ancak o arabaları nereye koyacağız?
    Garaj olması gereken yerler dükkan oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    boşta dip gazla bağırtmak iyi fikir denerim yine böyle bi vakaya denk gelirsem
  • insanların yürüyeceği yol zaten yok gibi, kaldırımlar uyduruk olan kısımlarına da arabalar park ediyor veya dükkanlar tezgah açıyor. yayalara yol vermek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

İyi yapmışlar. Arabanın geçmesi için yayanın durması gerektiği yerde arabanın işi yok bence. Önce yolumuzu yapalım sonra arabamıza bineriz.

Yaya kaldirima araba parketmis..yayalarda solundan geciyordu ve yolun ortasindan yuruduler..once sola bakip gelen araba varmi bakmadilar..ama gelen araba onceden korna caldi..geliyom dedi....yayalar sallamadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaldirimlari gectim de arkadas yaya gecidi var diye karsıdan karsıya gecerken tin tin yuruyen yaya istemiyorum. tamam yaya oncelikli ama yolda araba gelirken insan biraz hızlı yurur..
  • Yaya olunca " yaymak " gerekiyor sanırım. Yaya yaya geçiyorlar.
  • Eski görev yerimde beş sene neler çektim. Kornaya basınca da dönüp ters ters bakıyorlar birde. Sanki ben kaldırımdan gidiyormuşum gibi.
  • Birkaç kere arkadan dokundurduğum oldu. Kaldırım boş ve müsait adam yoldan yürüyor, korna çaldım çekilmedi arkasından seyrettim yakından yine çekilmedi dokununca fark etti arkadan araba geldiğini.
  • kız oğlana gülerek baktıysa ya tanışıyorlardır ya tanışmak istiyordur yada manzara seyri için müsade vermiştir
  • Aynı dertten ben de şikayetçiyim. Hele okul çıkışlarına denk gelirseniz yandınız. Ancak bir de şu açıdan bakmak gerek, bir de yayaların yürüyeceği kaldırımlara park eden araçlar. Yayalar mecburen yola inmek ve oradan yürümek zorunda kalıyor. Kaldırıma park eden sürücüler hakkında neler düşünüyorsunuz?
  • Ülkemiz bu konuda oldukça geri. Ama şu yönde geri. Yol her türlü yayanın. Avrupa'nın hatta dibimiz Kıbrıs'da bile durum böyle. Ama çift taraflı kusurlar var bizde. Yaya yayalığını bilecek söför söförlüğünü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.