Şimdi Ara

arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blueSKYLINE

Hocam sizin araç özallı yıllardan kalma direksiyon üzerinde tuş bile olmayan midline plus golf değil miydi?   . Volkswagen Das Auto   .

Alıntıları Göster

Bazen Özal gibi hoşgörülü olup espiriye gülmek gerekir arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Jantları küçük veya çirkin olan ve de farları led/zenon olmayan her araba gözüme çirkin geliyor.

Katılıyorum.

Bu özellikler varsa istediği kadar boş paket olabilir benim için. Bir de park sensörü olursa çok iyi arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :) 

• bi park sensörü bi de hız sabitleyici olsun. gerisinin önemi yok.

• Benim için olmazsa olmaz Bluetooth, uzun yolda veya şehir içinde dahi açıyorum youtube müzik, siyasi analiz sesli kitap dinliyorum, biri ararsa da rahat rahat konuluşuyorum.
  • Donanım aşığı değilim ama bazı donanımlar olmalı. Mesela kol dayama şart bana. Megane 4'ten vazgeçme sebeplerimden biriydi. Otomatik klima olmalı. Olmasa da istediğim gibi ayarlayabilirim ama dereceyi ayarlayıp gerisine karışmamak çok büyük rahatlık. Geceden gündüze dönerken, hava birden bire kapandığında falan aracın içerisinde hissedilir bir değişim olmaması çok güzel. Önceki aracımda da vardı bunda da var. Yaz kış klimam hep açıktır.

Hız sabitleme şart değil derdim ama varlığı gene büyük rahatlık. Hatta keşke adaptif olsaydı diyorum.

Tablet ekran gereksiz mi? Yani olmasa neden yok demem ama varken de kullanıyorum.

Geri görüş kamerası çok büyük nimet. Volvo varken iğne deliğine bile zorlanmadan sokardım ama şimdi Egea'yı aynı rahatlıkla her yere sokabilmek büyük rahatlık. Hepsinden öte dikey park edilmiş bir yerden caddeye geri çıkacakken bütün caddeyi ve akan trafiği görebiliyorsunuz. Ya da arabanın arkasında çocuk v.b varsa görebiliyorsunuz. Park sensöründen öte kıymetli bir donanım.

Bluetooth ile birlikte fonksiyonel direksiyon da büyük rahatlıkmış kullandıkça fark ettim. Telefon gelince elimi direksiyondan ayırmadan cevaplayabilmek, birini aramam gerektiğinde sesli komuta basıp rehberdeki ismi söylemek yeterli oluyor. Aynı şekilde teybe kumanda etmek için de elimi direksiyondan ayırmıyorum. Kısaca çok kullanışlı oluyor.

Bunlar inşallah sonraki aracımda da olmasını istediğim asgari donanımlar. Bundan gerisi teferruat ve ekstra oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 29 Aralık 2020; 3:37:28 >

• çoğu aracın en boş donanımında kolçak yok KOLÇAK. tamam gırtlak dolu sevmeyin de en boşu da sevmez insan. konfor rahatlık sağlayan her türlü donanımın köpeğiyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asgari düzeyde bazı şeylerin olması iyidir;

- arka park sensörü
    - bluetooth-usb girişi
    - hız sabitleme (uzun yol için)
    - ön kol dayama
    - çocuk kilidi
    - lastik basınç sensörü
    - esp/esc sistemi (güvenlik için)

bana göre olmasada olur yada gereksiz dediğim donanımlar;

- stop&start sistemi (nefret ettiğim için en başa yazdım)
    - ön park sensörü
    - head-up display
    - hayalet ekran
    - elektronik el freni
    - hareket halinde video oynatmayan multimedya ekran (eğer carplay/aa desteği de yoksa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 29 Aralık 2020; 4:4:31 >
  • Tamamen kişisel zevkler renkler olayı. İnsanların görüşleri beklentileri talepleri farklı olabilir zamanla değişebilir.

Bizde boşu sever olduk ihtiyacımıza göre lazımsa o özelliğin parasını verir ekletiriz daha iyi. Ayrıca en sevmediğim şey paketle gelen jantlar senin tarzını karakterini yansıtmıyor ki arkadaş, kimisi araca yakışıyor lakin bol pişti imkanı var ama zevk meselesi işte banane.

Bir önceki aracımız full paketti yok yoktu 9 yıl kullandık ama geriye baktığımızda şuda iyiki varmış dediğimiz birşey bulamıyoruz, hatta bazı ufak detayları satarken keşfetmiştik arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :) hız sabitleyicisi bile 9 senede 9 kere kullanılmadı onca uzun yola rağmen.

Şuanki aracımız standart boş tabir edilen paket orta paketle arasında göze çarpan detayları sadece jant, ön sis farı, katlanır ayna, hız sabitleyici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aroretiel -- 29 Aralık 2020; 3:50:23 >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Nasıl yok symbole bile koyuluyor diye biliyorum

Edit: Biraz göz attımda sanırım haklısınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aroretiel -- 29 Aralık 2020; 4:1:52 >
  • vectra kullanıyorum ,

VİDY kontrolu var ,

Virajda içe dogru Yat. ,

viraja girince hafif iç tarafa yaslanıyorum ,100 kiloyum işe yarıyor .

bi de şey var

VKCY görüş kontrol sistemi

Virajda Kafanı Cama yaklaştır

çünkü ön direkler çok kalın viraj gözükmüyor ....arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 29 Aralık 2020; 5:12:29 >
  • İş için kullanılan otomobil dolu olmalı. Gerekirse otonom sürüşe bile geçilebilir.
    Yaşlı otomobil sevdiğim için alırken dolu olmayanını seçmek isterim. Elektrikle uğraşmayı severim ama ön camı bile elle açılan otomobil sahibiyim.

• Bir sonraki mesaj ben arabanın tekerleksiz versiyonunu seviyorum.

Tekerlek gereksiz zaten, patliyor seni yolda birakiyor falan tekerlekleri sokup arabayı salona koyuyorum, abajur olarak kullaniyoruz hem hiç yakmiyor masraf falan da açmıyor

Ya sen motor yağına pahali diyen adamsin, ne isin olur arabayla, al bir elektrikli scooter bin gez.

arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Aralık 2020; 6:22:53 >

• Bacecigim katilmiyorum sana soyle katilmiyorum. Reno symbol 1.2 2009 thalia kasa icin konusalim. En bos ile dolu arasindaki temel farklar. Bak mp3 su bu demiyorum en temel farklar yani onemli farklari.

Abs+ebd

Arka koltuk basliklari

Yalitim

Yolcu airbag

Elektronik Gaz kontrolcusu

Koltuk kumas kalitesi + dikisli olmasi

Renkli cam

Aklima gelenler bunlar anlayacagin cok fark var. Dijital oyuncalaklar su bu saymadim . Bunlar cidden cok farkediyor sunroof celik jant ses sistemi... bunlara deginmedim bile. Luks ve aksesuar degil saydiklarim birebir insani etkileyen faktorler. Renoda boyle diger markalarda pek fark yoktur ama adamlar bos yaparken herseyden calmislar arabanın en boşunu seven varmı benim gibi :) 

• Valla 2005 megane var yağmur sensörü, far sensörü, otomatik kararan ayna bu 3ü şu an 150 bin verip alacağım arabaların çoğunda yok özellikle kararan ayna falan şimdi almışken üstüne o kadar vereceğiz bu özellikler olmayacak alışınca bunlara boş araba alaşımız gelmiyor kaldı elimizde bu gerçi memnunuz hala iş gördüğü için
  • Bu fetiş bende de var. Dijital ve analog klima farkına kesinlikle para vermem mesela. Cam tavan vs. acaip gereksiz detaylardır benim için.

• 5 sene 1.2 TDI Polo Trendline kullandım. Namı diyar Boşline.

Beni de çok rahatsız etmiyordu.

Rahatsızlık veren iki şey vardı.

Aracın iç hacminin küçük olması ve dizel motor sesinin araç içine fazlaca gelmesi.

Belki Boşline benzinli bir Golf kullansam bu rahatsızlıkları hissetmezdim.

• Fiyat performans diyorum ben buna
  • Bizim gibi enayi fakir ülkelerde ancak böyle konulat olur, gidin Amerika’da boş arabayı anlatın da gülsünler biraz ;)
  • Şerit takip sistemi ve otomatik acil fren olduktan sonra karajant araca bile binerim.

(Muhtemelen bunların olduğu araç baz jant olmaz ama olsun :)

Güvenlik benim için 1. Sırada

• Param yok demiyor da, millet kendini avutmaya çalışıyor.

Yok bilmem kaç yaşından sonra şöyleymiş de böyleymiş, yahu biz de genç değiliz. Hayata bir kere geliyorsun, bazı şeylerde biraz kolaylık yaşamak hakkın değil mi, her şeyin minimumuna alışmışız araba da dört teker yeter diyeceksiniz birazdan. Sene 2021 oldu, millet elektrikli arabaya geçti.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.