Şimdi Ara

Arabanın bakımını yaptıramıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba, Hyundai Elantra 2004 1.6 Benzin - Lpg'li.

Arkadaşlar araç 176bin km'de en son bakımını 161bin km'de yaptırmıştım, şuana kadar hiç bakımını eksik etmedim her 10bin'de bakıma soktum. Son bakımda bujiler değişmişti, lpg filtresini değiştirmiştim, gerekli bakımlar yapılmıştı..

Bunun üzerine bakımdan 15bin km geçti ve maddiyattan dolayı aracımı bakıma sokamıyorum, Şuan araç 1-2 litre daha fazla yakıt tüketmeye başladı, kendi şartlarıma dayanaraktan aracıma nasıl bakım yapabilirim..

Not : - 1000 km önce , Motor yağı azaldığı için Castrol marka lpg uyumlu motor yağı aldım.
    - Motor suyu normal seviyede.
    - Klima normalden az üflüyor, polen filtresini temizleyebilirim.

Bunların dışında önem taşıyan hangi malzemeleri bakım ederek arabayı minimum maddi yaptırımla yüklü bir bakım masrafından kurtarabilirim.

• Özel serviste yaptırın. Borcu taksite bağlatın. Biz kamyonetimizin motorunu öyle yaptırmıştık. 6 Taksitte ödedik. Ayrıca imzamdaki arabaya da yetkili serviste 1800 TL masraf ettim. Kredi kartına 10 taksit yaptılar.

Bakımını ihmal etmeyin.
  • sanayi sitesinde motor yağı satan bir dükkana git, elindeki yağı verme, yağ fiyatlarını sor, fark almadan 50-60'a mobil-castrol gibi bir yağ alıp-koydurup yağ filtresini de 10-15 tl'ye değiştirtirsin, 10-15 de hava filtresine verirsin ya da çıkartıp sadece bir hava tutturup bir 10bin daha idare etmesini sağlayabilirsin, ama yakıtın 1-2 lt artmışsa büyük ihtimalle yenisini ister..
    zaten bir şikayetin de yokmuş arabadan, maddi sıkışıklıkta servise-taksite çok gerek yok bence.. kredi kartı yeterli olur..

edit:ilave.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergungur -- 16 Mart 2011; 12:34:11 >
    TDI
  • Benim tavsiyem arabayı geçici bir süre (siz kendinizi toparlayana kadar) kullnmayın.Ben de zamanında aynı duruma düştüm ve aracı yaklaşık 3 ay kullanmadım.3 ay boyunca otobüs ve trenle gelip gittim.

Orijinalden alıntı: magneetic

Benim tavsiyem arabayı geçici bir süre (siz kendinizi toparlayana kadar) kullnmayın.Ben de zamanında aynı duruma düştüm ve aracı yaklaşık 3 ay kullanmadım.3 ay boyunca otobüs ve trenle gelip gittim.

Bu da çözüm. Gayet mantıklı. Biraz insanlara karışın.

Ben çalıştığım işyerinde servise yazıldım. Arabayı bir poşete koyup askıya astım. Kafam rahat artık. Benzine para vermez oldum. Araba da yıpranmaz oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla bakım masrafı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprock88

benzin kullanımız oranını bilmiyorum ama bir ay sürmesseniz zaten benzin almadığınız için servis parası çıkarD:

Evet gayet güzel bi düşünce
    Hava filtresini değiştirdim, araba olduğundan dahada az yakıt tüketmeye başladı şimdilik yağ filtresi ile motor yağının değişimi kaldı, onlarıda hallederim inşallah. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

• Tanıdığınız bir ustaya uygun fiyata zorunlu olanları yaptırın bence...
    Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma... Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma...Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez...Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez... Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun... Bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte korkaklıktır... Cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir...
  • merhaba

belediyelerin açtığı oto tamirciliği kursları var. ben onlardan birine arabaları çok sevdiğim için hobi amaçlı gitmiştim. çok faydasını gördüm. artık istediğim herşeyi söküp takabiliyorum. özel ekipman gerektirmeyen herşeyi yapıyorum. bu kurslara gitmek anlamsız gibi gelebilir.

tamirci mi olacağız? sorusunu sordurabilir. ancak tamirci olmayacağız ama sürekli kullandığımız bu araçlar hakkında bilgili olmak kullanım maliyetlerini çok düşürüyor. uzun vadede kazandırıyor. mesela 10 tl lik bir parça arızalandı diyelim. sanayiye git dön yakıt yakacaksınız. 30 tl yaktınız diyelim. işçilik en iyi ihtimalle 30 tl olsa.

30+30+10= 70 tl

10 tl'lik parça size bu fiyata mal oldu. tabi esnafta ekmek yiyecek. yesin helal hoş olsun. ama maddi sıkıntılarınız varsa ve arabanızı kullanmak zorundaysanız bu kurslara katılmanızı tavsiye ederim. benim aracımın yıllık bakım gideri ayda 4000 kilometre civarı yol yapmama rağmen aracımın 300 bin kilometrede olmasına rağmen 400-500 tl'yi geçmiyor. çünkü çoğu şeyi kendim yapıyorum.

amerikalılar ve avrupalılar garajlarını banliyölerde küçük bir tamirhane gibi kullanırlar. bu da aynı mantıkla olan bir durum.

kısaca bunu size tavsiye ederim. çözüm bence bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 20 Mart 2011; 21:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

merhaba

belediyelerin açtığı oto tamirciliği kursları var. ben onlardan birine arabaları çok sevdiğim için hobi amaçlı gitmiştim. çok faydasını gördüm. artık istediğim herşeyi söküp takabiliyorum. özel ekipman gerektirmeyen herşeyi yapıyorum. bu kurslara gitmek anlamsız gibi gelebilir.

tamirci mi olacağız? sorusunu sordurabilir. ancak tamirci olmayacağız ama sürekli kullandığımız bu araçlar hakkında bilgili olmak kullanım maliyetlerini çok düşürüyor. uzun vadede kazandırıyor. mesela 10 tl lik bir parça arızalandı diyelim. sanayiye git dön yakıt yakacaksınız. 30 tl yaktınız diyelim. işçilik en iyi ihtimalle 30 tl olsa.

30+30+10= 70 tl

10 tl'lik parça size bu fiyata mal oldu. tabi esnafta ekmek yiyecek. yesin helal hoş olsun. ama maddi sıkıntılarınız varsa ve arabanızı kullanmak zorundaysanız bu kurslara katılmanızı tavsiye ederim. benim aracımın yıllık bakım gideri ayda 4000 kilometre civarı yol yapmama rağmen aracımın 300 bin kilometrede olmasına rağmen 400-500 tl'yi geçmiyor. çünkü çoğu şeyi kendim yapıyorum.

amerikalılar ve avrupalılar garajlarını banliyölerde küçük bir tamirhane gibi kullanırlar. bu da aynı mantıkla olan bir durum.

kısaca bunu size tavsiye ederim. çözüm bence bu.

Süper

en ufak birşeyde soluğu serviste yada sanayide aklmaktan çok daha güzel.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.