Şimdi Ara

Sıfır Aracımı Bariyerlere Sürttüm Sizce Yetkili Serviste Mi Yaptırmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir dalgınlık sonucu travel assist devrede sanıp telefona baktım otobanda en sağ şeritteyken, meğersem travel assistin şerit takibi devreye girmemiş. (Tahminim bu yönde) araç ufak ufak sağa kaymış ve bariyere sürttü hemen kurtardım ama bu hasar oluştu. Ek: Arkadaşlar sistem cok iyi çalışıyor bugüne kadar cok kullandım, ancak ilk devreye firdiğinde şeridi elle ortalayıp simgesinin yeşile dönmesini beklemen gerekiyor, ben onu beklemedim, suç bende büyük ihtmal

Sıfır Aracımı Bariyerlere Sürttüm Sizce Yetkili Serviste Mi Yaptırmalıyım?-

Otobanda bariyere sürttükten sonra durmadım bile devam ettim yoluma. Tam iş cıkışı ve kalabalıktı. Meğersem polis çağırıp tutanak tutturup alkol testi yaptırmam gerekiyormuş kaskonun karşılaması için. Şimdiki durumda aracı servise bırakacağım 1-2 hafta onay sürebilir diyorlar ve onay gelene kadar ikame araçta vermiyorlar. Yani 2 hafta araçsız kalmam durumum var. Hatta kasko red bile verebilirmiş direk polis tutanağı olmadığı için.

- Kasko poliçem Euroko sigorta. Arabayı alırken bayi yapmıştı. Poliçeye şu madde eklenmiş; Yetkili servis dışında bir serviste araç onarım görürse sigortalı %30 ücreti cebinden öder.

- Yetkili servisle görüştüğümde onarım şekilleri şu şekilde; Kapılar sökülüyor, bütün döşemesi vs de sökülüyor kapı o şekilde boyanıyor altındaki plastik parçada sökülüyor hasar olmasa bile ve o tekrar kullanılamıyor o parçanında yenisi takılıyor. Ayrıca Yetkili serviste lokal boya diye birşey de yok. 3 parça da tam boyalı olacak. Hemde 2 kapı sök taklı olacak. Bir kapı boyama ücreti 45 bin tl gibiymiş. Bu şekilde de cok fazla tramer işliyor tabiki araca. 150-200 bin tl arası tahmini tramer işler dediler araca.

- Plastik parçaları yedek parça bölümünden fiyat aldım 27 bin tl gibi tutuyor. Acaba hiç kapıları söktürmeden sadece gerekli plastik parçaları aldırıp sanayide mi dosya açtırsam. Ama o şekilde de %30 ücreti cebimden ödeyeceğim. Y.serviste yaptırırsamda bir sürü tramer işleyecek ama hiç cebimden para çıkmayacak. 2-3 haftada arabasız kalacağım. Sanayide kapıları kapı kolu çizgisinin altından boyayıp kurtarabiliyorlar. Sanayide de yaklaşık 80.000 TL gibi tutuyor onarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 9 Eylül 2026; 12:21:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kötü çizilmiş geçmiş olsun

• geçmiş olsun. bu travel assist denen zımbırtının aslında faydadan çok zarar getireceğinin ispatı bir kaza olmuş. sırf bu güvenlik donanımına güvenerek dikkatli araba kullanmayanların yaptığı kazalara daha çok rastlarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Poliçenin detaylarını iyice oku.

veya karakolda polise durumu anlat makul bir memur ise yardımcı olacaktır.

• Ronaldo-9 kullanıcısına yanıt
    Sistem cok iyi çalışıyor bugüne kadar cok kullandım ancak başta bir önce şeridi algılayıp yeşile dönmesi lazım simgesi , sanırım ben onu beklemeden direksiyonu bıraktım hemen, suç bende büyük ihtimal

&amp;amp;amp;amp;quot;Benim için müzik uykularımdaki rüyalarım gibidir, sadece ben görürüm, hissederim, yaşarım, unuturum, hatırladıklarımı aktarırım, yorumlarım... bazı rüyalar da gerçek olur. müzik iyi yada kötüdür, bir tercih yapmak ise hayattır.&amp;amp;amp;amp;quot; Erkan Oğur...
  • geçmiş olsun. servis çizilen tüm parçaları değiştirir.

&amp;amp;amp;amp;quot;Benim için müzik uykularımdaki rüyalarım gibidir, sadece ben görürüm, hissederim, yaşarım, unuturum, hatırladıklarımı aktarırım, yorumlarım... bazı rüyalar da gerçek olur. müzik iyi yada kötüdür, bir tercih yapmak ise hayattır.&amp;amp;amp;amp;quot; Erkan Oğur...
  • modifix06 kullanıcısına yanıt

kapı sacının derin çizildiği belki de yırtıldığı yeri çekiçle düzeltip macun çekerlerse üstten boyarlar. eğer tamir yoluna gitmezlerse hasarlı parçayı söküyorlar yenisini takıp boyuyorlar.

Satarken de bunu dert edecek müşteriyi bloklarsınız sarı sitede.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun bence sanayide yaptırın. Yetkilide boşu boşuna 200-250k tramer işleyecek, üstüne lokal değil tam boyama yapacaklar. Yapılan işlemde sorun yok ama satarken çok başınız ağrır araca pert muamelesi yaparlar. Satmayla işim yok 10 sene binerim derseniz yetkilide yaptırın yok seneye satarım falan derseniz sanayi. Sanayiye vereceğiniz %30 u araç lokal boyalı olacağından satarken fazla fazla alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun iyi bir usta söktak olmadan güzelce halleder. Fotoğraflarını da saklarsınız satarken icap edebilir. Yırtılma yok gördüğüm kadarıyla o nedenle hiç gerek yok yetkili serviste işlemi şişirmeye.

• Geçmiş olsun, mikron boya yapan yerler var bir araştırın derim. Satarken komple kapı boyandı demek yerine çizik boyası diyebilirsiniz en azından. Mikron olarak fark çıkmıyor ama iyi bir eksper göz kontrolü ile anlayabiliyor. O yüzden satarken söylemek mantıklı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurgencx -- 9 Eylül 2026; 20:12:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sürüş destek sistemleri siz telefona rahat rahat bakın diye değil bilinç kaybı gibi elde olmayan durumlarda kullanılması gerekir.

Ve evet, kaza yapılan bölgeye göre polis veya jandarmanın tutanak tutması, alkol testi yapması gerekirdi. Şu aşamada tutanak ve alkol testi mümkün değilse zaten bütün masraf cebinizden çıkacak yüksek ihtimal.

Arabaya olan ihtiyacınız durumlarını biz bilemeyiz. Benim başıma gelse serviste 6 ay da yatabilir. Araç ile pek işim olmuyor zira.

Direkt aracı yetkili servise bırakıp, beyan vererek kaskodan ücretsiz yaptırırsınız aracı. Ancak 150.000/200.000TL soygun olur boya için.

Sanayide parça başı 10.000TL'ye yani toplamda 30.000/40.000TL'ye o plastik parça değişecek şekilde yaptırırsınız komple.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • ve bu masrafların yanında, arabanın 200 bin TL civarı bir değer kaybı olacak.

• modifix06 kullanıcısına yanıt

hocam ben değer kaybını nerede yaptırıldığına bakmadan yazdım. sonuçta bir tarafta 2026 model hatasız bir VW araç var, bir tarafta da sağ tarafı komple boyalı (kaza hafif de olsa) 2026 model bir VW araç var. atıyorum biri 2 milyona ilana koysa, sağı komple boyalı olan da 2 milyon istese satabilir mi? en az 100-200 düşük fiyat yazmalı ki satabilsin.

bir anlık dalgınlık sana 300.000 liraya mal oldu. yazık günah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 10 Eylül 2026; 10:37:58 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.