Şimdi Ara

Arabanın altını kasise vurdum, yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 model toyota corolla terra 1.6 var. bu arkasında dünya modeli olan. uzun ve yüksek bir kasise beya bir hızla girdim araba altını vurdu cok ses geldi. bi süre sonra gaz koktu indim baktım fakat birşey göremedim 1 haftadırda biniyorum gaza bakıyorum bi azalma yok yani gaz kaçağı olabilir mi diye düşündüm ama değil sanırım. şu anda aklım arabada elim değip bi servise götüremedim. bu şekilde biniyorum ama birşey olmuş mudur? varmı başına böyle birşey gelen?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Altını Kasise Vurmak

Arabanızın altını kasise vurmak veya kaldırımdan inerken sürtmek çok yaygın bir sorundur. Bu durum, özellikle düşük profilli lastikler veya sert süspansiyonlar kullanan araçlarda sıklıkla yaşanır. Arabanın altını vurmak, hafif hasarlardan ciddi arızalara kadar değişen sonuçlara yol açabilir.

Nedenleri

• Dikkatsiz veya aceleci sürüş
    • Kötü yol koşulları (çukur, kasis, bozuk kaldırımlar)
    • Aracın aşırı yüklenmesi
    • Yetersiz lastik basıncı
    • Uygunsuz süspansiyon ayarı

Sonuçları

Arabanın altını vurmanın sonuçları, çarpmanın şiddetine ve aracın vurulan kısmına bağlı olarak değişebilir. En yaygın sonuçlardan bazıları şunlardır:

• Hafif çizikler veya ezikler
    • Egzoz sisteminde hasar
    • Yağ karteri deliği
    • Süspansiyon hasarı
    • Şasi hasarı

Ne Yapmalısın?

Arabanızın altını vurursanız, aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:

• Aracı güvenli bir yere çekin.
    • Hasarı inceleyin. Küçük çizikler veya ezikler gözle görünür olabilirken, daha ciddi hasarlar görünmeyebilir.
    • Aracınızı bir tamirciye götürün veya güvenilir birisine kontrol ettirin. Çarpmanın şiddetine bağlı olarak profesyonel onarımlar gerekebilir.
    • Hasar sigortanız varsa, durumu sigorta şirketinize bildirin.

Önleme

Arabanın altını vurmayı önlemek için alınabilecek önlemler şunlardır:

• Hız sınırlarına uyun ve dikkatli sürün.
    • Kötü yol koşullarına dikkat edin ve çukurları veya kasisleri yavaşça geçin.
    • Aracınızı aşırı yüklemeyin.
    • Lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol edin.
    • Süspansiyon sisteminizi aracınızın ağırlığına ve kullanım amacına göre uygun şekilde ayarlayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kasise vurduğunuzda frene yada gaza bir anda asıldınız mı panik ile?

Büyük ihtimalle bir şey olmamıştır çünkü Astra'yı alalı 6 ay olmuyor eşim en az 100 kere vurmuştur altını kasislere, hiçbir sorun yok.
  • Hocam alttan bişey olmaz dert etmeyin.O an bi problem olmadıysa olmaz heralde.

Ben Renautl 19 un egzosunu kopartmıştım köy yolunda çukura altını sürtmemek için gidiyodum arabadakileirn konuşmalarına sinirlendim tam gaz bastım Egzosu arkadan alıp bağaja koydum
  • bende e46 bmw nin egsoz borusunu çatlatmıştım yolu komple boydan kesmişler sanki asfalttan pasta dilimi gibi bi parça almışlar bende baya hızlı gidiyordum havada kararmak üzereydi dalgınlığıma geldi göremedim bi geçtim tak diye arabadan zırt zırt sesler gelmeye başladı indim baktım egsoz sallanıyor gittim kaynak yaptırdım 20 lira para verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Hocam alttan bişey olmaz dert etmeyin.O an bi problem olmadıysa olmaz heralde.

Ben Renautl 19 un egzosunu kopartmıştım köy yolunda çukura altını sürtmemek için gidiyodum arabadakileirn konuşmalarına sinirlendim tam gaz bastım Egzosu arkadan alıp bağaja koydum

• Bir şey olsaydı o an olurdu. Ancak siz yine de aracı bir lifte kaldırıp bakın derim. Ne olur ne olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

Hocam alttan bişey olmaz dert etmeyin.O an bi problem olmadıysa olmaz heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabanın altını vurdum
    7 yıl önce açıldı
    Arabamın altını vurdum
    4 ay önce açıldı
    Arabanın altını Sürttürmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SilentNight78 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun, görmeden bir şey denmez ama olay olalı 1 hafta olmuş ve siz 1 haftadır halen kullanmıyorsanız bir sorun yoktur bence..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.