Şimdi Ara

ARABAMIN ÜZERİNE 502 İSİMLİ YAPIŞTIRICI DÖKÜLDÜ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
35.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler.sizlere bir şey danışacağım.çok acil cevap bekliyorum.arabamızın arkasındaki marka ismi solduğu için yenisini aldım.bagaj kapağına takarken birazda uhu sürdüm.fakat uhu stop lambasına ve arabanın boyasının olduğu yerlerede aktı.bu leke nasıl çıkar.stop lambası bembeyaz olmaya başladı.dün akşam sürmüştüm.lütfen söyleyin.şu anda hem arabanın boyasında hem tamponlarda hem de stop lambalarında var.tinerin boyaya bir zararı olur mu.araba komple boyalı.metalik şampanya rengi.fakat babamın bundan haberi yok.o fark etmeden bu işi halletmem lazım.lütfen hepinize teşekkürler.acil cevap bekliyorum.uhunun markası 502 çok kuvvetli bir şey.

• mazotla sil.sonra cila ile parlat.boyada solma varsa mazotla sildikten sonra pasta ile sil.
  • aynı sorunu bende yaşamıştım çıkmıyor boya korumaya vermiştim aracımı ordaki elemanda uğraşmış bayağı çıkaramamış
  • kimyasal lekelere genellikle pastanın etkisi olmuyor, geçmiş olsun.
    en mantıklı çözüm yine de mazotla silip kuruduktan sonra ince pasta + cila yapmak olabilir.
  • aseton deneyebilirsin...
  • yapıstırıcı dokulen yerlere cok ince zımpara atman lazım 3 kat falan ya da daha çok. once 1000 ya da 1200 kum kullan stop lambasında sora ilk katı hangi şekilde zımparaladıysan ikinci katı ona dik olcak sekilde zımparalayacaksın bu boyle devam etcek. mesela ilk kat yere paralel zımparala sonra ikinci katı yere dik ve zımparaları ıslat. boya işi biraz sakat once gorunmeyen biyere bu 3 kat zımparayı at cilasını yap eger sorun yoksa devam et varsa ki sanmıyorum olmaz yapacagın bişey yok gibi geliyor bana. en azından stop lambasını kurtarmıs olursun. zımparaların ise 800,1200,2000 ve 3000 kum olsun. zımpara diyince korkmayın 3000kum zımpara kagıt yuzeyi gibi resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hıdıır -- 20 Mart 2010; 19:57:38 >
  • Japon yapıştırıcısını yanlışlıkla cama sürmüştüm ben. Asetonla çıkarmıştım. Bilmiyorum sizinkinde ne kadar olur. Fikir versin diye söyledim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asetonu sadece far üzerinde deneyin zira boyayı geri dönülemez şekilde tahrip eder eski halini ararsınız.. en mantıklı iş asetona hiç bulaşmadan mazotla silip pasta cila yapmak
  • Kimyasal maddenin 3 boyutlu yapısına bağlı olarak onları çözen kimyasallar da var. Yapıştırıcının üzerindeki destek hattını ara, kimyacılarına sorsunlar bakalım hangi maddeyle çözülür.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İstanbul karaköy-Perşembe pazarından Debonder diye bir sıvı aldım.Arabamın kaputuna en az 3-4 şişe japon dökülmüştü hepsini çıkardı.Önceden Tiner-saf aseton-saf alkol-sıcak su denemiştim banamısın dememişti.

Fiyatı 10 Lira gibi bişeydi geçen sene.Sürdükten sonra 10 dak. bekleyin sonra tırnak veya sert bir bezle ovalayın.3-4 kere sürüp yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

İstanbul karaköy-Perşembe pazarından Debonder diye bir sıvı aldım.Arabamın kaputuna en az 3-4 şişe japon dökülmüştü hepsini çıkardı.Önceden Tiner-saf aseton-saf alkol-sıcak su denemiştim banamısın dememişti.

Fiyatı 10 Lira gibi bişeydi geçen sene.Sürdükten sonra 10 dak. bekleyin sonra tırnak veya sert bir bezle ovalayın.3-4 kere sürüp yapabilirsiniz.

hocam bu iyi birşeymiş araştırdım yapışan parmaklar için falan da sonuç veriyormus. zaten adı da cyanoacrylite debonder türkçesi japon çözücü de denebilir.
    bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hıdıır

quote:

İstanbul karaköy-Perşembe pazarından Debonder diye bir sıvı aldım.Arabamın kaputuna en az 3-4 şişe japon dökülmüştü hepsini çıkardı.Önceden Tiner-saf aseton-saf alkol-sıcak su denemiştim banamısın dememişti.

hocam bu iyi birşeymiş araştırdım yapışan parmaklar için falan da sonuç veriyormus. zaten adı da cyanoacrylite debonder türkçesi japon çözücü de denebilir.
    bilgi için teşekkürler

Umarım işinize yarar, kahrolmuştum arabamın ön kaputunu görünce o şekilde.O kadar şerefsiz varki ülkemizde böyle cansız varlıklara zarar verip tatmin olacak kadar zavallılar.Benim işime yaradı ve 1 tüpte yedekte tutuyorum şuan

• önce geçmiş olsun bu 502 adlı yapıştırıcı çok ilet bi yapıştırıcıdır bu japon yapıştırıcısından 500 kat daha etkilidir

bu yapıştırıcıyı hasas yüzeyden cıkarmak imkansız gibidir

anca pasta cila çözer bu işi
  • aseton işe yarayabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hıdıır

quote:

bilgi için teşekkürler

Bende çift taraflı bantla aracımın plakasını yapıştırmıştım.Kenarları daha sonra kalkmıştı bende biraz japon yapıştırıcı sıktım biraz.Oda biraz boyaya geldi.Bende bu temizlesıvısını kullanayım.Bakalım olumlu sonuç alacakmıyız.Bu boyaya zarar veriyor mu peki?

• Geçmiş olsun bu tip çözümü yok gibi görünen dertler insanın canını sıkar fakat çaresi olmayan bir dert değil. Bence dobonder denemeden önce mazotu bir deneyin derim. Daha sonra kuvvetli kimyasallara başvurursunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: mustiii_67

Bende çift taraflı bantla aracımın plakasını yapıştırmıştım.Kenarları daha sonra kalkmıştı bende biraz japon yapıştırıcı sıktım biraz.Oda biraz boyaya geldi.Bende bu temizlesıvısını kullanayım.Bakalım olumlu sonuç alacakmıyız.Bu boyaya zarar veriyor mu peki?

Sadece çift taralı bant rahatlıkla tuttu mu plakayı? Silikon vs. sürdünüz mü ek olarak?
  • konuyu açan 10 ayda sorunu çözmüştür ama konu güncel.cevaplara bakınca japon çözücü dikkatimi çekti.en azından bi şey daha öğrenmiş oldum.
    ayrıca çok ince zımpara isteyen tampon,bisiklet tekeri vs. leri sigaraların içinden çıkan kağıtta temizliyor.galiba o kağıtlarda aliminyum var oda zımpara etkisi yapıyor.( bi yüzü beyaz olan kağıtlar)
  • Sadece çift taraflı bantla yapıştırdım ama tam sağlam olmadı.İçime sinmedi açıkcası.Bende bugün kenarlarına Silikon çektim.İlk önce yapıştırıken kalitel bir çift taraflı bantla yapıştırmak daha sağlam olur bence.Teşekkürler wurtz bi deneyim bakalım mazatu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfozcn67 -- 5 Ekim 2010; 23:39:36 >
  • araba yeni miydi?
  • Arkadaşlar benzer sorun bizim arabada var ön lastikten araca çimento gibi bişey sıçramış donmuş gaz yağı ile silmeyi denedim fakat işe yaramadı.ne yapmam lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.