Şimdi Ara

Arabama Karoserciden boya uçtu [Dış:Temizlendi, İç ve plastik kısımlar duruyor]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Geçen sene bayram öncesi ve alt ve üst geçitlerin bakım ve temizliğini yapılırken korkulukları falan da boyuyorlardı. Trafik 70 km/s ile akarken duramıyorsunuz da. Mecbur geçtim alttan. Kabutum zımpara taşı gibiydi. Eniştem Antalya Ford Servisinde boyacı, ona sordum tinerle temizle dedi ama tiner kokusundan zehirleniyordum neredeyse, ne yaptımsa uğraş, uğraş çıkaramadım araba cilalı olduğu halde. Enişte getir ben hallederim deyince bıraktım ama uzak olduğumuzdan bi türlü buluşamadık.

    Nevşehire gidince arabada hafif bir titreme vardı, tüpçüye gittim. Bujiler değiştir dedi. Ustaya götürdüm, götürmez olaydım. Yanında karoserci varmış. Şoför camım açıktı. Arabanın istisnasız her yeri arkada oldukça yoğun biçimde simli simli duruyor. Dışında ise el kaymıyor. Özellikle bu forumda falan araştırma yaptıktan sonra pasta ciladan vazgeçtim. Hele Konya'da dışarıda başka birine vermeyi aklımdan bile geçiremedim; boyacılar kilin ne olduğunu bile bilmiyorlardı ki eniştem de bilmiyordu sanırım. Kil uygulamaya karar verdim.

    Auto-X 'in beyaz kilini ve Meguiars'ın Quick Detailer'ını sipariş ettim. Camlar oldukça uğraştırdı. Hele vaktimin 1/4 'ünü arka cama ayırdım. Kaportanın üzerinden 2 defa, tamponların üzerinden ise 1 defa geçince çıktı. Sonunda araç pırıl pırıl oldu. Önceden tozlu tozlu duruyordu. Hele gece vakti karşıdan gelen aracın farlarından dışarıyı zor görüyordum. İlk başta biraz acemiliğim oldu; Quick detailer'ı çok sıkmışım kaportadan ve camlardan kayıyor, boya damlalarına pek dokunmuyordu. Çok fazla sıkmadığımda daha iyi ve hızlı sonuç aldığımı gördüm. Ancak kili cam fitillerine vb plastik bölgelere sürmedim. Kapı camlarının arasında kalan siyah bölgeler yine boya olmasına rağmen oralardaki damlacıkları çıkaramadım. Yine aracın içine dokunmadım.

    25 gramlık kil ile tüm arabayı temizledim, dışında sadece ince detaylar kaldı. Başka şeylerle uğraşmadan önce bence deneyin.

    Sizce bu plastik alanlardaki ve iç bölümleri ve camların aralarını çıkarmak için çözümünüz varsa önerir misiniz?

    (Aralara ekleme yapınca anlam bütünlüğü bozuldu bir ara toparlarım.







  • benımde oyle bırsey daha oldu 94 cıtroen Xantıam ıle zaten eskı arabaydı Zıebert bırde 200 kâğıt carptu ustune dahada fena ettıler aracımı boyada harelenme olarak yaptılar aracımı maleseef bu konuda güvenecek kımse kalmamış bırde boyahanelerde ondekı aracı boyarken boya tozu vernık falanda geldımı fena oluyor ewet..
  • vaya589 kullanıcısına yanıt
    valla muhtemelen benim araba da öyle gidecekti. pasta cila zaten çıkarmıyormuş bazıları garanti olsun diye 0 numara zımpara ile çıkarıyorlarmış onda da arabanın verniği ve parlaklığı gidiyor. Ben de o yüzden kimseye zarar gelmesin, ben denedim çıkıyor gibisinden başlık açtım. 15 liralık kil hamuru (clay bar) koca arabayı hiç birşey olmadan temizledi. ŞİDDETLE TAVSİYE OLUNUR!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.