Şimdi Ara

Kapı iç döşemelerini değiştireceğim kumaş mı suni deri mi? (Değiştirdim, resim eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eskiyen ve kendini salan kapı içi döşemelerini dışarıda yaptırmak yerine kendim yapmaya karar verdim. Bunu yaparken bir yandan anlatım yapacağım belki işine yarayan birileri olur.

Tekniği ve araç gereçleri öğrendim tek eksik kumaş mı suni deri mi karar veremedim. Orjinalde bej koltuklar bej renk orijinali bozmayı düşünmüyorum ama tavsiyelere de açığım.

--Edit--

Kapı iç döşemelerini değiştireceğim kumaş mı suni deri mi? (Değiştirdim, resim eklendi)

Kumaşın kendini nasıl saldığı belli, benim aracın kronik problemi. Kapı iç kısmını söküp döşemenin olduğu kısmı arkadan ayırdım. Plastik perçin ile kaynaklamışlar bu şekilde beklemiyordum havya ile ısıtarak söktüm. Kumaşı yırtmaya gerek kalmadan direk ayrıldı zaten.

Eski döşemenin yapıştırması, temizlerken anam ağladı yapıştırmak 1x dersek bunları sökmek 10x zorlukta. Selülozik tiner ile ovalayarak temizledim bir kapı yaklaşık 1(bir) gün sürdü temizlemesi. Dinlene dinlene yaptım fazla yorucu.
    Bu işi banyoda yapın ve eşinizin evde olmamasına dikkat edin.

Yapıştırırken fotoğraf almadım bir zorluğu yok zaten, avuç içinizle pot bırakmadan yapıştırdım.

Döşeme alanını geri normal vida ile sabitledim. Vida boyutunu uygun tutmak lazım yoksa iç plastiği deliyor. Hatta orta alt kısımda ufak bir beyazlık var biraz deldim.

Yapmışken de şerit trimlerden alıp taktım ben çok beğendim. Kumaş rengi bu kadar koyu değil daha açık, ışıktan koyu çıkmış.

Maliyet;
    3 yere sordum sırasıyla 350TL-400TL-500TL

Kendi maliyetim;
    75TL 1.5 metre kumaş, 1 kapılık kumaş arttı.
    25TL yarım litre bali
    10TL 1 litre selülozik tiner
    20TL 5 metre şerit trim
    10TL kırılan kapı klipsleri için 10 adet klips

Toplam:140TL + Kendim yapmış olmanın verdiği haz

Sırada hafta sonu kapı fitillerini değiştireceğim, izolasyonu arttırmaya çalışacağım, 4 koltuğu temizleyeceğim, deri direksiyonu ilk günkü gibi yapmay çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 16 Ekim 2019; 20:44:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapıları vs sökmüşken yalıtım yapmayı da düşünüyor musunuz? Arabayla uğraşacak yerim olsa da akşamları böyle şeylerle uğraşmak isterdim.

Kumaşın da derinin de artısı dezavantajı var. Benim araç deri ama gıyır gıyır ses yapıyor bazen. Görüntü olarak da deri daha güzel.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam yalıtım hiç düşünmedim aklıma gelmedi fakat kapı içini sökmüşken yapabilirim, hiçbir fikrim yok. Kapı sacıyla iç plastiğin arasına yalıtım malzemesi gömebilirim. İç döşemeden sonra kapı fitillerine çalışacağım daha az rüzgar sesi alsın diye, iç yalıtım da işe yarayabilir.

Öyle garaj tarzı yerim yok ama yeri kendim yaratıyorum. Sökülebilecek şeyleri söküp akşam evde hallediyorum. Kapı sökme gibi büyük işlerde her zaman gittiğim özel servise gidiyorum, hem muhabbet ediyoruz hem bu işleri orada hallediyorum. Oradaki ustalar da alıştı artık beni izlemeye geliyorlar

• Böyle yap güzel duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracinizin marka ve modeli nedir acaba?
  • https://www.youtube.com/watch?v=YD2ppBWsIOg

2015 Polo için bu şekilde yapmıştım ben. Aylardır en ufak problem olmadı.
  • ekoman245 kullanıcısına yanıt
    Çok temiz çalışmıssınız.Tebrikler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Berkitiko
    Peugeot 207 hocam.

@ekoman245
    Çok temiz olmuş. Deriyi nereden aldınız, ne kadar gitti? (metre, ölçü)
    Bir de eski döşemeden yapışan süngerimsi şeyleri zımpara ile mi çıkardınız yıkayarak mı? Öyle bir şey kalmadıysa soruyu es geçebilirsiniz.

• Hocam bence de bej renk yap. Aacin icini gorsek daha kolay yorum yapilabilir. Eger yer halilari siyah ise kapi ici de isyah yapilabilir boylece kirlenme azalir.
    Suni deri daha iyi olur gibi geldi bana.

Siz de zaten arastirmissinizdir ama ben daha once kapi ici soktum ve dosemeler kapinin ic paneline yapisik sekilde oluyor. Herhalde paneli sokup eve cikartip orada dosemeleri degistireceksiniz. Kolay gelsin.
  • @emir.ksk

Hata yaptığımda söküp attığımı da sayarsak 8 metre civarı kullandım. Döşemeciden aldım. Beyaz, ufak desenli deri diye tarif ettim. Kapının orijinalinde yapışıktı. Yırta yırta çıkardım.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    ekoman245 kullanıcısına yanıt
    İç mekan temsili böyle; (Renkler tamamen aynı) Halılar da bej.

Dediğiniz gibi evde sökeceğim iç sünger yapışık kalmış panele. Sıcak su + deterjan ile ovalayınca çıkıyor, üstüne 1500+2000 ya da sadece 2000 zımpara yapıp öyle yapıştıracağım. İşlemden sonra trim yerlerine ince trim şeritlerinden sıkıştıracağım altın renk.

@ekoman245
    Sağolun hocam bilgiler için.

• Millet kafayı yemiş 2 döşemeciye gittim ikisi de kumaş satmıyoruz dedi 4 kapı için biri 350 biri 400tl fiyat çekti yarısı işçilik

• Renk seçimi yaparken iç tasarıma uygun olmasıyla beraber koyu renkler tercih edin bence. Açık renklerin kirlenmesi çok kolay oluyor. Kapı döşemesi oto döşemecilerin ( Ben dahil ) sevmediğimiz iştir. Emeği çoktur bilginize. Kullandığınız yapıştırıcıya dikkat edin yaz aylarında ucuz yapıştırıcılar salma yapabilir.
  • İyi akşamlar forum ahalisi,

Değişim işlemini tammaladım, birkaç fotoğraf ve yorumlarımı ekliyorum ilk mesaja.
  • Bende kapı döşemelerini değiştirmek için malzeme aldım,fakat eski döşemenin altındaki o lanet yapışkansı şeyi nasıl sökerim diye internete girdim bir şey bulamadım.Tiner i de siz denemişsiniz :) araştırmaya devam.Elşnşze sağlık güzel olmuş.

• suatkara kullanıcısına yanıt
    kazıyacaksınız sabır gerektiren lanet bir iş.

• selulozik tiner o zaman icin bile cok ucuzmus.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.