Şimdi Ara

Arabam Gaz Yemiyor!!! Sorun ne olabilir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar aracimin gaza tepkisi inanilmaz kotu... hic hizlanmiyor gibi bisee... hele klimayi da acinca iyice yigilip kaliyor..

yokuslarda cok zorlaniyor...
    klima acikken ve yolcu varken neredeyse cikamayacak gibi kotu...

Gaz kelebegini degistirdim. ama gene ayni sorun devam ediyor..

Sizce enjektor temizlemesi yapsam sorun duzelirmi.. veya tavsiyenizz nedir..

ARAC 307 1600 motor benzinli... duz vites...

Tesekkurler

• biyere göstericen zaten sonuç olarak burdan bi sonuç alabileceğini zannetmiyorum
  • araç çok yakıp egzozdan karaduman atıyor mu?

eğer işi bilmeyen bi ustaya gittiyseniz büyük olasılıkla sorunla alakası olmayan tüm parçalar teker teker değiştikten sonra soruna ulaşabileceksiniz.dikkatli olun.size zorla parçayı değiştirdiklerinde daha hala sorun ortadan kalkmazsa mutlaka ustadan açıklayıcı bi cevap isteyin.böyle durumlarda sorumluluk ustaya aittir.
  • araç tüplü mü. tüplü ise benzinde de yapıyor mu.ekranda herhangi bir uyarı ayzısı çıkıyor mu.
    bunların dışında baskı balata bitme gibi bir durum olabilir gibime geliyor.
  • Sorunun ateşlemeden olabilir. Buji ve Buji kablolarını kontrol ettir.
  • Benzin pompası arızalı olabilir.Pompa basıncını ölçtür.(Not:Kontağı açtığında belli bir süre pompa ötüyorsa,tiz bir ses geliyorsa kesin benzin pompası arızalı.)
    Araç lpg ise gaz kesici/açıcı selonoid valflerin altında filtreler vardır.Pislikten tıkanmış olup, gazı az gönderir ve araç gaz yemez.
  • hava filtresi ne zaman degişti?
  • Katalitik konvektörünüz tıkanmış olabilir...
  • soru cevap şeklinde değilde uzman bir servise göstermenizde menfatiniz açısından fayda var bence.
  • Arkadaslar... aracimda tup yok... baski seti yeni degisti.. hava filtresi yeni degisti.. bakimli bir arac... ama bi turlu sorunu cozemedim...
  • bobin buji v.s. olabilir belki....
    titreme varmı araçta biraz? rolantide..
  • hayir hocam. rolantide hic titreme yok. rolantide normal calisiyor. bujileri de yeni degistim son bakimda degistirdim...

rolantide hic sorunsuz calisiyor. ama gaza bastigimda bogularak gaz yiyorr..
  • Aracınızın hiç bir ikaz lambası yanmıyor mu??

Yada bu sorundan dolayı aracınızı bir serviste hiç bilgisayara bağlamayı denemedimiz mi??

Bende de aynı sorun vardı ve bobinden şüphelenmiştim...sonra aracı bilgisayara bağladık ve tahmin ettiğim gibi bobin arızası çıkmıştı bizde bobin'i değiştirmiştik...sorun yok şimdi...

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckoy -- 17 Temmuz 2009; 21:20:27 >
  • aracınız çalışırken motorun gücüyle elektrik üreten bir parça var adını çıkaramadım şimdi , onun gerektiği kadar voltaj ve amper verip vermediğini ölçtürün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.