Şimdi Ara

clio 2 benzinde gaz yemiyor lpg de uçuyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
14.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 model 1,6 clio otomatik vites aracım sabah ilk çalıştıgında sallanıyor gaza bastıgımda gaz tepki vermiyor lpg ye geçince düzeliyor.lpg de giderken hiç bir sorun yok benzinde giderken araba bazen normal gidiyor bazen de araba ilk çalıştııgndaki gibi gaz yemiyor 20-30 km hızı geçmiyoor lpg ye alınca niitro açmış gibi uçuyor.birde araba boşta gaza yüklendigimde 3000-4000 devirde gaz kesici devreye giriyor normalde 5 bin devirden sonra girmesi gerekiyor galiba buda benzinde gitmemesiyle mi alakalı bilemiyorum bunu hem lpg hem benzinde yapıyor çünkü.
    çözüm olarak benzin pompası değişti devir krank sensörü değişti enjektör kontrol edildi hala sorun devam ediyor.araba lpg de gidip benzinde niye gitmez :(

Arkadaşta uno var hocam oda tekleme sorunundan dolayı aklınıza gelebilecek herşeyi yaptırmıştı. Araçta en ufak düzelme yoktu. Benzin lpg fark etmeden tekleme yapıyordu. Silindir kapağı açma arefesindeyken arkadaş, elektrikçi (usta gibi usta) “senin araba şase almıyor olmasın” deyip aküden kablo çekip motor bloğuna dokundurduğunda araç saat gibi olmuştu anında...

Bende bir heves gittim. O ustaya ama çözemedik benim sorunu..
  • Ohh be yalnız değilim... çok kafama taktığımdan ve sorun kimsede olmadığından kendimi deli gibi hissetmeye başlamıştım.

hocam 2001 1.4 8v var bende. Aynı sorun benim düldülde de mevcut. benzinde sabahları salak salak çalışıyor gaz verince stop ediyor hatta bazen. Bekleyip lpgye geçince sorun yok. Benzinde düşük devirde aşırı cansız 2000 devire kadar kasıyor kendini 2000den sonra uçuyor araç. Ama lpg de hiç bir sorun yok. Sabahları direkt lpg de çalıştırsam tekleme, stop etme yok.

Subap ayarı yapıldı. Benzin pompası, buji, buji kabloları, rölanti sensörü değişti. Boğaz kelebeği temizlendi. Enjektörler kontrol edildi. Fakat sorun hala devam etmekte. Aylardır uğraşıyorum hala çözüm bulamadım arabadan soğudum.

Hocam ben araştırmaya tamirci tamirci gezmeye devam ediyorum. Çözüm bulursam mutlaka bilgilendiririm. Sizde çözerseniz sorunu bilgilendirirseniz sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Ağustos 2018; 1:23:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Benzin filtresi değişti mi acaba? Genelde ihmal edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam geçen cumartesi sanayiye tekrar gittim. Usta bindi benzinde kullandı sorun yok benzinde dedi ama hissedilir bir şekilde güç kaybı var araçta. Bak 150-160 görüyor diyor bana adam hala. Mesela benzinde aracı kaldırıyorum 1500 rpm civarı lpgye alıyorum araba bi anda fırlıyor yerinden.

Adama bunları tane tane anlattım benzin filtresini değiştirelim bi abi dedim ondan yapmaz ya dedi gitti. Maşallah sanayi esnafı açız diye ağlarlar ama 13.00da dükkan kapatmışlar başka usta bulup değiştiremedim filtreyi.

Birde araç lpgdeyken bazen aşırı benzin kokusu oluyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Ağustos 2018; 1:36:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Hocam geçen cumartesi sanayiye tekrar gittim. Usta bindi benzinde kullandı sorun yok benzinde dedi ama hissedilir bir şekilde güç kaybı var araçta. Bak 150-160 görüyor diyor bana adam hala. Mesela benzinde aracı kaldırıyorum 1500 rpm civarı lpgye alıyorum araba bi anda fırlıyor yerinden.

Adama bunları tane tane anlattım benzin filtresini değiştirelim bi abi dedim ondan yapmaz ya dedi gitti. Maşallah sanayi esnafı açız diye ağlarlar ama 13.00da dükkan kapatmışlar başka usta bulup değiştiremedim filtreyi.

Birde araç lpgdeyken bazen aşırı benzin kokusu oluyor hocam.
    Hocam benzin kokusu için şamandıra contalarına baktırın.

Sanayide maalesef ama maalesef benzin filtresine karşı bir özürlülük var. Bana benzinli arabada yakıt filtresi olmaz diye ısrarla inat eden bile vardı.

Birde yetkili servisten fiyat alın sırf yakıt filtresi değişimi için.

• Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Baktırdım hocam her hangi bir kaçak yada terleme yoktu koku daha çok ön taraftan geliyor gibi.

Sorma hocam sorma... benzin enjektörlerine baktırcam dediğimde. Benzinli arabada enjektör mü olur diyen motor ustaları var. Filtre gene iyi...

Eyvallah hocam... Manisa’da usta falan yok zaten ya servis yada izmir’de bir usta önerdiler ona gitcem artık.

• quote:

Baktırdım hocam her hangi bir kaçak yada terleme yoktu koku daha çok ön taraftan geliyor gibi.

Sorma hocam sorma... benzin enjektörlerine baktırcam dediğimde. Benzinli arabada enjektör mü olur diyen motor ustaları var. Filtre gene iyi...

Eyvallah hocam... Manisa’da usta falan yok zaten ya servis yada izmir’de bir usta önerdiler ona gitcem artık.
    Önemli değil hocam. Sattığım 206 1.4 benzinli aracımda da bazen tekleme ve geç marş yaşıyordum. Kaliteli bir usta depoya en yakın olan enjektörün bozulduğu tespitini yapmıştı. Ciddende sorun ondanmış.

12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Valla hocam çok teşekkür ederim. Filtreyi değiştireyim en kısa zamanda.

Öğrenciyim cepte parada kalmadı. Bu sorun yüzünden gözüm sürekli göstergelerde. Seni görcem diye aklım gidiyor.

• quote:

Valla hocam çok teşekkür ederim. Filtreyi değiştireyim en kısa zamanda.

Öğrenciyim cepte parada kalmadı. Bu sorun yüzünden gözüm sürekli göstergelerde. Seni görcem diye aklım gidiyor.
    Rica ederim hocam. Beni görseniz daha iyi aslında, obd den bağlayınca sorun belli olur

• Sorun ateşlemede gibi bir çok parça olabilir

• bio technolog kullanıcısına yanıt
    Hocam ateşlemede olsa sorun olsa LPGde de sorun olmaz mı?

• Belki yardımcı olurum, bende golf4 vardı benzer sıkıntı benimde başıma geldi. Birkaç usta dolaştım birtanesi motoru açacaktı nerdeyse. Memlekette tanıdık başka bir ustaya gittim sabahtan bıraktım arabayı öğleyin geldim araba yapıldı. Sordum ustaya neydi sıkıntısı diye, pek açık bilgi vermedi elektiriksel bir sıkıntı olduğunu söyledi. Kablo mablo bişeylerle uğraşmış anladığım kadarıyla. 100₺ye işi halletmiştim.

Arkadaşta uno var hocam oda tekleme sorunundan dolayı aklınıza gelebilecek herşeyi yaptırmıştı. Araçta en ufak düzelme yoktu. Benzin lpg fark etmeden tekleme yapıyordu. Silindir kapağı açma arefesindeyken arkadaş, elektrikçi (usta gibi usta) “senin araba şase almıyor olmasın” deyip aküden kablo çekip motor bloğuna dokundurduğunda araç saat gibi olmuştu anında...

Bende bir heves gittim. O ustaya ama çözemedik benim sorunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Ağustos 2018; 3:39:10 >
  • Arıza lambası yanıyorsa Oksijen sensörünü kontrol ettirin. Ayrıca benzin enjektörkeri bbir numaralı şüpheliler. Yalnız enjektörlerden önce ' Benzin dinlendirici denilen Canister valf' bozulmuşda olabilir. Bu valft enjektörlerden hemen önce gelir. Yanlış hatırlamiyosam ön sağ çamurluk içinde. Valfi iptal edip öyle deneyin. Bu valften önce de benzin filtresi var.

Hocam bugün dikkatimi çekti benim hava filtresi kazanının altı enjektörlerin olduğunu kısım aşırı derece yağlı ve pis. Enjektöre gelen hortumlarda çalak vs olabilir mi acaba? O bölümün yağlanmasının sebebi ne olabilir ki?

• Araçlarınızın uzun dönem yakıt döngüsü (lft) bozulmuş olmalı. Lpg ile yol ayarı yaptırmanızı öneririm.

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Arıza lambası yanıyorsa Oksijen sensörünü kontrol ettirin. Ayrıca benzin enjektörkeri bbir numaralı şüpheliler. Yalnız enjektörlerden önce ' Benzin dinlendirici denilen Canister valf' bozulmuşda olabilir. Bu valft enjektörlerden hemen önce gelir. Yanlış hatırlamiyosam ön sağ çamurluk içinde. Valfi iptal edip öyle deneyin. Bu valften önce de benzin filtresi var.
    Benzin filtresi kanister hattında değil, direk enjektöre giden hattın üzerinde olur bildiğim kadarıyla. Kanister, depodaki genleşen benzinin havasını bahsettiğin valf ile ayrı bir hattan kanistere yollar, kanister de euro normlarınca genleşen havayı doğaya değil de motora (manifolda) verir. Ben öyle biliyorum kardeşim

clio 2 benzinde gaz yemiyor lpg de uçuyor yardım

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Önceden 1.4 enjeksiyonlu Clio'mda bu valf kırılınca enjektörlere yeterli benzin gelmediği için iptal etmiştik. Yani Clio'larda böyle

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.