Şimdi Ara

Arabam Aşırı Yakıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazla kış arasında 60 liralık lpg'de 60-70 km fark yiyorum karma tüketimde,soğuk havada yakıtın artması normal ama bu durum havalar ısınınca da devam ederse bi göstermek gerekir.
  • Hocam enjektör kontrolü yaptırın damlatma vs yapmıyorsa ki yapsa sesde bozulmalar olur. Başka da fazla yaktiracak birşey yok. Isınma kışlık lastik vs derken hafif de bassaniz 9 10 yakabilir. Hybrit veya elektrikli araç kullanırsanız şehir içi yaktınız muazzam düşer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 Hyundai accent era hava 0 veya 0 ın altında iken çalıştırınca benzinden lpg ye geçmesi rölantide 10 dakika .Lpg ye geçtikten sonra +5 dakikada hararet göergesinin yükselmesi.(Lpg ayarına göre süre değişir).Yanlış hatırlamıyorsam lpg ye geçiş için 30 veya 35 derece sıcaklığa ulaşması gerekiyor motorun. Motorunuzun ne kadar sürede ısındığına bakın ona göre rölantide calıstirma dakikanızı belirleyin yakıt tuketimene faydasi olur umarim.

★★★ SAPPHİRE KULLANICILARI ★★★

<blockquote class="instagram-media" style="background-image: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: rgba(255, 255, 255, 1); border: 0; border-radius: 3px; margin: 1px; max-width: 658px; padding: 0; width: calc(100% - 2px)"><div style="padding: 8px"> <div style="background-image: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: rgba(248, 248, 248, 1); line-height: 0; margin-top: 40px; padding: 62.5% 0; text-align: center; width: 100%"> </div></div></blockquote>
  • normal yakıyor acaba 15-17 litreyi görünce bizim gibi sevinir miydin ? :D p38 4.6
  • Benim o kadar farklı farklı araba kullanıp gördüğüm birşey varsa fabrika verisine göre ortalama tüketim neyse gerçekte ortalama tüketim olarak 1.4 katını yakıyor araçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 26 Ocak 2020; 23:35:50 >

Orijinalden alıntı: Literaryy

55 65 arası

Alıntıları Göster
    55-65 km ise bana biraz fazla gibi geldi.
    Benim ortalamam 25-30 arasında, symbol 2013 1,5 dci 90 hp aracımla 5,3 lt dizel tüketimim var.
    Eko mod vs de kapalı şekilde.
    Ben sizin ortalamanın düşük olduğunu sanmıştım, sanırım sürekli çevre yolu kullanılıyor.
    Gider toplu taşıma kullanırım daha iyi.
    Demekki aracın 100 km.de 10 litre yakıyor. Buda normal.
    Araba çok yakmıyor, ülkede akaryakıt fiyatları fahiş. Ondan sana öyle geliyor. Bende dizel araç var. 100 Km.de 6 litre yakıyor oda 6*6,5=39 TL yapar.
    Senin araç benzinli olduğundan 70 TL yakıyor.
    Olay bu.
    Araca kızma ülkede akaryakıtı bu fiyata sattıranlara kız.

Orijinalden alıntı: III I II III I I

55-65 km ise bana biraz fazla gibi geldi.
    Benim ortalamam 25-30 arasında, symbol 2013 1,5 dci 90 hp aracımla 5,3 lt dizel tüketimim var.
    Eko mod vs de kapalı şekilde.
    Ben sizin ortalamanın düşük olduğunu sanmıştım, sanırım sürekli çevre yolu kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    Çevre yolu kullanıyorum ben diyorum hocam yakıt tüketimim normal değil aracın bakımlarıda tam ama neden olabilir bu anormallik

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Benzinli araca göre gayet normal yakmış.
    4 litre benzinle 40 km. yapmışsın.
    Demekki aracın 100 km.de 10 litre yakıyor. Buda normal.
    Araba çok yakmıyor, ülkede akaryakıt fiyatları fahiş. Ondan sana öyle geliyor. Bende dizel araç var. 100 Km.de 6 litre yakıyor oda 6*6,5=39 TL yapar.
    Senin araç benzinli olduğundan 70 TL yakıyor.
    Olay bu.
    Araca kızma ülkede akaryakıtı bu fiyata sattıranlara kız.
    Hocam benim araç ilk defa 10 litreleri görüyor bak fabrika verisi 8.6 belki inanmazsın 2017 yılında benzin 5 küsür liraydı ben 40 liralık benzinle 90 kilometre yol yapıyordum 7.5 8 litre civarı yakıyordu şuanki yaptığım güzergahlarla aynı güzergah kullandığım genel yol zaten

Orijinalden alıntı: Literaryy

Hocam benim araç ilk defa 10 litreleri görüyor bak fabrika verisi 8.6 belki inanmazsın 2017 yılında benzin 5 küsür liraydı ben 40 liralık benzinle 90 kilometre yol yapıyordum 7.5 8 litre civarı yakıyordu şuanki yaptığım güzergahlarla aynı güzergah kullandığım genel yol zaten

Alıntıları Göster
    Eskiden 8 şimdi 10 litre yakıyorsa o zaman aracı bir bakıma götür. Belki bujiler değişecektir, motorda bir sıkıntı vardır vs. Ama şu an kış mevsimindeyiz, yaza göre ortalama 1 litre fazla yakabilir ve en önemlisi dediğim gibi akaryakıt fiyatları uçtu bunu gözden kaçırıyorsunuz.
    Benim araç 1.6 dizel otomatik. İlk aldığımda yani 2015 yılında 20 kuruş yakıyordu şu anda 40 kuruş yakıyor. Km. de yaktığı yakıt değişmedi, akaryakıt fiyatı uçtu gitti. Senin benzinli araç 75 kuruş yakıyorsa gerçekten tuhaf değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 27 Ocak 2020; 0:25:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Eskiden 8 şimdi 10 litre yakıyorsa o zaman aracı bir bakıma götür. Belki bujiler değişecektir, motorda bir sıkıntı vardır vs. Ama şu an kış mevsimindeyiz, yaza göre ortalama 1 litre fazla yakabilir ve en önemlisi dediğim gibi akaryakıt fiyatları uçtu bunu gözden kaçırıyorsunuz.
    Benim araç 1.6 dizel otomatik. İlk aldığımda yani 2015 yılında 20 kuruş yakıyordu şu anda 40 kuruş yakıyor. Km. de yaktığı yakıt değişmedi, akaryakıt fiyatı uçtu gitti. Senin benzinli araç 75 kuruş yakıyorsa gerçekten tuhaf değil yani.

Alıntıları Göster
    Bakımlar tam yağ filtreler buji buji kabloları oksijen sensörü temizliği boğaz kelebeği temizliği hepsi yapıldı yazın

• Yanlış yapıyorsun 30₺lik alarak hep 50₺lik almalısın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    En doğru yorum katılıyorum şuanli atmosferik araçlar 65 kuruştan aşağı yakmıyor 1.0 ve 1.2 hariç 10 senelik benzinli aracımı ilk aldığımda 35 kuruş yakıyor diye seviniyordum şimdi kışın 70 kuruşun altına düşerse yüzüm gülüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam konudaki sadece ilk mesajınızı okudum. Yani 30tl lik beğzin aldınız sonra 40 km gidip yolda araç stopmu ediyor? Sonra bidonlam gidip bidaha 30lik beğzinmi alıyorsunuz? Nasıl oluyor?

Orijinalden alıntı: radko

Yanlış yapıyorsun 30₺lik alarak hep 50₺lik almalısın.
    Dostum 100 liralık benzin aldığımdada 130 kilometre gidebiliyorum anca sürekli 30 liralık benzin almıyorum

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Hocam konudaki sadece ilk mesajınızı okudum. Yani 30tl lik beğzin aldınız sonra 40 km gidip yolda araç stopmu ediyor? Sonra bidonlam gidip bidaha 30lik beğzinmi alıyorsunuz? Nasıl oluyor?
    Menzil gösteriyor göstergede benzin ibreside iyice dibe vurmuş oluyor zaten

©1994 -2019 All Rights Rezerved !
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.